hard enduro co wybrac ?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
henio12323 to co piszesz to przykro mi ale bzdura wprowadzasz kolegę w błąd
co do hondy crf250r/x/f to jest inna bajka
CRF250R - najbardziej sportowa wersja hondy CRF jaką można spotkać 4x została nagrodzona przez Transworld Motocross - oczywiście MX/SX i ludzi którzy chcą dbać to i w teren się nada (częste wymiany oleju jak to w maszynach wyczynowych)
CRF250X - coś pod "R" tyle że z homologacją (lampy itp) przełożenia te same oponka z tyłu 18stka a nie 19 jak w "R" więcej paliwa się mieści i elektryczny starter, i podobno ale to tylko podobno (bo ciężko dostać opinię obiektywną od riderów) że oglądamy co 1000km do moto a nie jak w "R" co kilkanaście MTH
CRF230F - taki dual sport/trail dla poczÄ…tkujÄ…cych.
Wiem tyle bo sam szukam upragnionej CRF250X ale zbyt mało tego jest aby wybierać. Ktoś jeszcze pisał o Husqvarna WR w 4t - bzdura są wersje Husqvarny WR/WRE/CR - h.enduro/enduro/cross - 2t
Husqvarny TE/TC - h.enduro/cross - 4t
co do hondy crf250r/x/f to jest inna bajka
CRF250R - najbardziej sportowa wersja hondy CRF jaką można spotkać 4x została nagrodzona przez Transworld Motocross - oczywiście MX/SX i ludzi którzy chcą dbać to i w teren się nada (częste wymiany oleju jak to w maszynach wyczynowych)
CRF250X - coś pod "R" tyle że z homologacją (lampy itp) przełożenia te same oponka z tyłu 18stka a nie 19 jak w "R" więcej paliwa się mieści i elektryczny starter, i podobno ale to tylko podobno (bo ciężko dostać opinię obiektywną od riderów) że oglądamy co 1000km do moto a nie jak w "R" co kilkanaście MTH
CRF230F - taki dual sport/trail dla poczÄ…tkujÄ…cych.
Wiem tyle bo sam szukam upragnionej CRF250X ale zbyt mało tego jest aby wybierać. Ktoś jeszcze pisał o Husqvarna WR w 4t - bzdura są wersje Husqvarny WR/WRE/CR - h.enduro/enduro/cross - 2t
Husqvarny TE/TC - h.enduro/cross - 4t
- kzfr
- Świeżak
a czy gdziekolwiek pisałem że to nie prawda ?
przecież to wiadome że tak jest. wystarczy w google wpisac i masz wszystkie info ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):X supermoto, R to chyba spokojny, a F sportowy. wystarczy wklepac w google i wyskoczy i to nie bolii edytuj posty
przykro mi ale tak napisałeś... koniec offtop ale nie wprowadzaj ludzi w błąd tym bardziej jeżeli nie masz pojęcia o czym piszesz i może sam zacznij czytać w google a później pisać.
Powtórzę to co koledzy powiedzieli wcześniej
Yamaha WR - w świat motocykli dostał odznaczenie
Husqvarna TE - nowe modele drogie ale stare też mają swoją historię
Honda CRF-X - sam go mam na oku
Honda XR - stary wysłużony niezniszczalny sprzęt
KTM EXC - polecam obejrzeć zawody extreme enduro, redbull romaniacs, erzberg rodeo na czym tam śmigają bo u mnie bieda jeżeli chodzi o ktm'y
chyba nawet jest wersja ktm'a sixdays
Suzuki RMX-Z - też spotykany ale ludzie skarżą się na miękka zawieche co w las powinno być też troche OK
Suzuki DR-Z - dużo osób go raczej przerabia na supermoto
Husaberg FE - ostatnio wygrał ktoś na nim zawody endurocross
Kawasaki KLX-R - malo spotykane chociażby na filmikach
Gas Gas FSE - dosiadałem na jednym z targów motocyklowych ale tylko 450tke więc czy mniejsze pojemności są to w tym Ci nie pomogę
no i jeszcze później zostają SHERCO, HM, VOR, TM można często spotkać na zagranicznych filmikach. Myślę że pomogłem.
- kzfr
- Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości