elektryka w moto
• Strona 1 z 1
elektryka w moto
witam... potrzebuje pewności, moja maszyna (SUZUKI GS500E) nie chce odpalić i strzela z wydechu, zakręciłem raz i nic za drugim razem strzelił dość mocno
za trzecim razem nic i za czwartym też strzelił
czy strzelony modół może być przyczyną tego kłopotu
iskra na świecy jest, ale nie wiem czy w dobrym momencie[/url]

-
slawekbrodziak - Świeżak
albo inaczej, jak sprawdzić czy modół jest dobry???
jak pić to wódke, jak palić to blanty, jak jeżdzić to 200 km/h
-
slawekbrodziak - Świeżak
najlatwiej sprawdzic go na innym moto o ile masz taka mozliwosc. Ale to, ze strzela z tlumikow i nie chce odpalic to wcale nie musi byc wina elektryki. Byc moze sa zle ustawione gazniki lub cos nie tak z doplywem beznyny. Przyczyn takiego zachowania jest naprawde wiele.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
nie urodziłem się wczoraj, moduł jest ostatnią rzeczą która przychodzi mi do głowy, tylko to może być zjeb.ne
jak pić to wódke, jak palić to blanty, jak jeżdzić to 200 km/h
-
slawekbrodziak - Świeżak
Hmmm wydaje mi się ze to nie jest moduł.... gdyby poszedl moduł to nie miał byc wogole iskry.... A skoro ci kręci i cos tam strzela to jest iskra wiec moduł jest OK.
Proponuje Ci wymienic swiece zapłonową.
- Krystian Ochędalski
- Świeżak
Krystian Ochędalski napisał(a):Hmmm wydaje mi się ze to nie jest moduł.... gdyby poszedl moduł to nie miał byc wogole iskry.... A skoro ci kręci i cos tam strzela to jest iskra wiec moduł jest OK.
no niekoniecznie jest jak mowisz. Jezelisz modul w niewielkim stopniu ulegl uszkodzeniu, drobne zwracie, wada fabryczna to moga wlasnie dziac sie takie rzeczy. Niewlasciwy moment iskry czy problemy z zapalaniem. Ciezko naprawde powiedziec co sie stalo. Na twoim miejscu pojechalbym z tym do porzadniejszego warsztatu, moze ktos tam bedzie potrafil postawic diagnoze i z naprawa juz sam sobie poradzisz.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Hmmm ja staram sie eliminowac warsztaty.... Sam naprawiam motocykle ale elektronike zostawiam znajomemu elektrykowi bo nie zajmuję się tym. Jesli masz dostęp do 2 modułu zapłonowego to po po prostu przemien go. Skoro jest iskra.... cewka jest tak samo OK :> A może regulator napięcia ma coś do tego ?
- Krystian Ochędalski
- Świeżak
No mi to pachnie czyms z gaźniekiami lub zapłonem. Regulacjka by nie zaszkodziła, Jesli sam sie chcesz w to bawic to łap serwisówke do ręki i działaj ( o ile takie rzeczy są w niej podane) jeśli nie to bez rady kogoś oblatanego w tym temacie pewnie sie nie obejdzie.
Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!
Yamaha Fazer FZS 600
Yamaha Fazer FZS 600
-
eristof - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości