disc lock / blokada na tylne koło
• Strona 1 z 1
disc lock / blokada na tylne koło
Zastanawiałem się ostatnio nad podniesieniem bezpieczeństwa mojego moto gdy zostawiam go na noc w różnych miejscach podczas dłuższych tras. Przód tradycyjnie jest zabezpieczony disc lockiem, ale jakoś mnie to nie satysfakcjonuje (zawsze można podnieść przód i wtaszczyć go na lawetę czy przyczepkę). Blokując tył trzeba by taki motocykl podnieść w całości a łatwe to nie jest, więc może coś by pomogło. Tylna tarcza jest inaczej zbudowana niż przednia i nie bardzo mogę dopasować do niej jakiegoś disclocka. Znacie może jakieś blokady, które pasują na tylą tarczę bądź inną metodę zabezpieczenia tylnego koła? Wolał bym nie sięgać po łańcuch

-
Nal - Świeżak
Zalecam łańcuch i jakąś ładną "zapinkę" do niego (no i zapinasz o jakąś solidną latarnię
). Disc locki są fajne ale na chwilke. Żeby moto "zawinąć" panowie co podjadą busem nie będą się bawić z przenoszeniem. Podstawiają rolki pod przednie (jeżeli na tylnym kole też jest disc lock to tylne też) koło rolki i wjazd do busika. Niestety chyba 100% zabezpieczeniem ty tylko autocasco jest ;p

Life is deadly.
-
dokter - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości