Chłodnica Zx6r
• Strona 1 z 1
Chłodnica Zx6r
Witam... dziś jakiś kamień pokonał moja chłodnice... i tu pytanie czy opłaca się lutować jeśli bezie taka możliwość? czy lepiej nowa... ile płynu muszę kupić chłodniczego, jaki najlepiej? Czy układ po zalaniu płynem należy jakoś odpowietrzyć? Jak tak to w jaki sposób? Dzięki z góry, Pozdrawiam Kamil.
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale.
-
KamoFzr - Świeżak
jeżeli uszkodzenie nie jest duże smiało mozna pospawac. ja spawałem np takim lutem na zimno co sie roztapia od palnika gazowego. i dobrze wyszło. z tym że mi korek wlewu (szyjka) popękała i po prostu w koło tym nasmarkałem. mozna nawet poxiliną zalepić
ale jak dał byś do spawacza to by ci ładnie zalał dziurę potem zeszlifował i własciwie nie było by śladu. ile płynu ? tego nie wiem, ale na przyszłosc warto zaopatrzeć sie w serwisówke i czasem do niej zajrzeć sporo ciekawych info tam jest zawartych . tu tez sie nie wypowiem ale może w cylkach jest jakaś srubka od odpowietrzania
ale tu nie chce nic mówić bo nie mam pojęcia. ale równie dobrze mozesz nalac płynu odpalic, a potem znów dolać

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mam serwisowki az 2 zupełnie o nich zapomniałem:d Dziękuje za zainteresowanie henio, tylko tu problem się nasuwa bo spawać mi to będzie blacahrz sąsiad, tylko nie wiem czy to sie da pospawać... :/ a nowa chlodniczka kosztuje niczego sobie nie powiem;/
-
KamoFzr - Świeżak
każde alu da sie pospawać
ale to jeszcze kwestia spawacza
chłodnice są z miekkiego alu, ale wiem że to idzie pospawac ;P ja mam np chłodniczki i tez z dziurą na środku od kamienia jakiegoś i to jakby na jakąś tasme zalepione ( bo jest idealnie równa powierzchnia, ale z kolei to jest bardzo twarde) wiec moze jest cos specjalnego do takiego klejenia ;D choć za ładnie to nie wygląda
ja jak pisałem, zakleiłem szyjke poxiliną potem dremelkiem wyszlifowałem i ładnie wyglądało 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Macie jakiś sposób na objechana śrubę z owiewki? jest ona wpuszczona w owiewkę i jest objechana jest to na imbus 8' ;/ Nie wiem jak to odkręcić a chce zdjąć chłodnicę:(
-
KamoFzr - Świeżak
Juz z wszystkim poradziłem sobie tylko taka dziwna sprawa z ta chłodnica... Niby nie ma dziury sprawdzaliśmy pod ciśnieniem itp. ale jednak ten płyn po niej uciekał ... przewody wszystkie szczelne... Kupilem 3 litry płynu Castrol Ani freeze i nie chce go zalewać wiedząc ze znowu mi ucieknie...
-
KamoFzr - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa