Zobacz wątek - GSX 750 ES simmering i czujnik ciśnienia oleju. Gdzie kupić?
NAS Analytics TAG

GSX 750 ES simmering i czujnik ciśnienia oleju. Gdzie kupić?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

GSX 750 ES simmering i czujnik ciśnienia oleju. Gdzie kupić?

Postprzez jawants » 12/6/2011, 08:59

Witam. Ostatnio zauważyłem spory wyciek oleju na pokrywie aparatu zapłonowego i na moim bucie :? Okazało się że winny jest simmering wału korbowego oraz czujnik ciśnienia oleju z którego lekko sączy się olej. Simmering ma rozmiary 30x60x8 i napis NOK, jednak nie idzie nigdzie dostać takiego wymiaru. Obdzwoniłem kilka hurtowni w całej Polsce, nikt nie miał na stanie i kazali czekać ok 2-3 miesiące :/ Zakupiłem 30x60x10 za 6 zł. Nie wiem czy to długo wytrzyma, zwłaszcza że po włożeniu na styk pokrywa się z końcówką wału, bo jest grubszy. Czy ma ktoś pomysł gdzie można dostać taki simmering i czujnik ciśnienia oleju? Czujnik chyba taki sam jest w bandicie albo gsx-f, ale z tego co widzę tylko używki są na allegro a w sklepach w ogóle nie ma. Może próbować w ASO Suzuki? A może ktoś ma jakieś dojścia? Pomóżcie, bo cały sezon mi przeleci koło nosa :(
jawants
Świeżak

Postprzez jawants » 13/6/2011, 17:08

Witam. Niestety w tym tygodniu nic nie załatwię, ponieważ kończę robotę ok 16-17, więc d**a zbita. Simmering ma wymiary:
wewnętrzny- 30mm
zewnętrzny - 60mm
szerokość - 8mm
Z tego co wiem w Polsce jest szansa dostać simm. Corteco 30x60x8 ACM (kod produktu 19033917B albo bez B), jednak nigdzie nie mają go na stanie. Mówisz o tej firmie V-tech na Wodnej? Tam jeszcze nie dzwoniłem. W przyszłym tygodniu się za to ostro zabieram, póki co złożyłem wszystko na tym zamienniku i na czujniku oleju od wózka widłowego komatsu :) okazało się, że jest tam bardzo podobny. Dzięki i Pzdr
jawants
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê