Zobacz wÄ…tek - <i>[Yamaha XJ6 Diversion F]</i> Yamaha XJ6 Diversion F - no
NAS Analytics TAG

[Yamaha XJ6 Diversion F] Yamaha XJ6 Diversion F - no

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 4/4/2015, 22:19

Te wasze testy są jakieś... mało fachowe. Miało być śmiesznie i fachowo a wyszło niestety coś nie wiadomo co. Ten motocykl ma mocny dół i środek obrotów kosztem mocy maksymalnej. Chociaż przez krótkie końcowe przełożenie bardzo szybko wkręca się na obroty i jak trzeba z łatwością przekracza 200 km/h. Panowie, oczywiście R6 jest "fajniejsza" - w waszym rozumieniu, ale ten motocykl nie oferuje niczego "fajnego" poniżej 10 tyś obr. Jak testujecie motocykl to weźcie pod uwagę do czego ma służyć. Przejedźcie się przez miasto XJ6 i R6 i wtedy zobaczymy czym się fajniej jeździ. Tak samo XJ6 nie da rady na torze - oczywiste. Motocykl trzeba oceniać pod kątem jego przeznaczenia a nie tylko pod jednym kryterium - ile to ma koni i ile zapier... - takie są niestety wasze recenzje. A co do XJ6 to po odkręceniu na "1" na maxa napewno nie jest 67 km/h tylko ok 87 - 90 km/h. Od 0-100 km/h w 3,9 s to jest chyba najszybciej z pośród konkurentów (ER-6, CBF, GSX-F), elastyczność tego motocykla jak na swoją pojemność jest rewelacyjna, tak samo zawieszenie i hamulce jak do swojego przeznaczenia są świetne.<br><hr>olos
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/4/2015, 18:14

Komentatorzy napisał(a):przesadzili z tą kastracją powinna być też wersja z niekastrowanym silnikiem od R6 i był by mocny wygodny sprzęt skoro to jest słabsze od mojej Fz6 to całkiem nuda<br><hr>Piotr<br>
XJ6 na dole i w zakresie średnich obrotów jest lepsza od FZ6. Właśnie w tym celu modyfikowali ten silnik. Moc też oddaje liniowo<br><hr>;)
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/4/2015, 18:16

Komentatorzy napisał(a):Mialem ten motocykl jako moj pierwszy duzy. Nudny jak flaki z olejem, po 4 miesiacach zmienilem na Fazera 8. Znacznie przyjemniejszy sprzet. FZ6S2 tez bije tego sprzeta na glowe. Do miasta wystarczy z tym ze jak bedziesz chcial z kims polatac to zawsze bedziesz odstawal <br><hr>Impostor<br>
No to żeś zamienił. W motogenie chyba był test xj6 i FZ8 - wniosek był jeden - XJta dawała radę za FZ8, chociaż to bardziej FZ8 wypadła poniżej oczekiwań.<br><hr>...
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/11/2016, 21:32

Komentatorzy napisał(a):Jak tak sobie to tu czytam, to jakoś mi sie śmiać chce. Osobiście mam takiego w garażu stać, zrobiłem na tym moto w ciągu 2 lat 13000km i niemoge narzekać. Na początku troche żałowałem bo jednak niejest to motocykl co szarpnie te 300 albo i więcej. Ale z drugiej strony jechać szybko to każdy potrafi, gorzej jeśli przyjdą ostre zakręty. Osobiście jeżdzę z małą grupką gdzie są same typowo sportowe motocykle i jakoś xj'ka daje rady z nimi, jedynie jeśli sie jakaś prostka pokaże to wymięka i zostaje w tyle. A co do wygody to również niemożna narzekać. Według mnie to xj6 niejest nudny, kto lubi wygode, zyskać doświadczenie i niewydać za dużo pieniędzy by mieć nowy motocykl to bardzo polecam.
pozdrawiam<br><hr>Drakeon85<br>
Bardzo trafny komentarz. Lepiej mieć nową xj czy 8 letniego często zarżniętego litra. Zresztą ponad 150 km/h gdzie polatać? Często jadę za typowym sportem i widzę jak pokracznie składa się w winkiel, ale za to konie podnoszą jego poczucie wartości. To nic, że korzysta tylko z max. 100 koni, ale jaki lans.<br><hr>Pablos
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê