Dziwny spadek mocy ER-5
• Strona 1 z 1
Dziwny spadek mocy ER-5
Witam,
Posiadam Kawasaki ER-5 z 2003 roku wersja 50 koni. Do tej pory wszystko było git zero problemów z paleniem czy mocą jazda bezproblemowa. Dziś odpaliłem go odczekałem z 5 min i ruszyłem na początku było ok przyśpieszał idealnie i nagle spadła moc i motor nie jedzie. Strzela lekko w rure i ma warkot jakby chodził na 1 cylinder, jakby był zdławiony.Wolno wkręca sie na obroty ale pali od stuknięcia rozrusznikiem
Wykręcałem świece i są ok iskra jest. Nie mam pojecia co może być przyczyną. Z góry mówie, że gaźników nie dotykałem. Czekam na jakieś porady 
Posiadam Kawasaki ER-5 z 2003 roku wersja 50 koni. Do tej pory wszystko było git zero problemów z paleniem czy mocą jazda bezproblemowa. Dziś odpaliłem go odczekałem z 5 min i ruszyłem na początku było ok przyśpieszał idealnie i nagle spadła moc i motor nie jedzie. Strzela lekko w rure i ma warkot jakby chodził na 1 cylinder, jakby był zdławiony.Wolno wkręca sie na obroty ale pali od stuknięcia rozrusznikiem

- goralsim
- Świeżak
goralsim napisał(a):od roku na bank nie był regulowany nic a może jeszcze dłużej... ALe wykręcałem świece i maja iskre niby
to konieczne jest czyszczenie i synchro gaźników sprawdzenie luzów zaworowych polecam te czynności robić co 6000 km o świecach oleju i filtrach nie wspominając

sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
właśnie jestem na etapie czyszczenia gaźników za niedługo składam a i chciałbym się zapytać dysza od powietrza ile powinna być wykręcona ??
Świece przepalają dobrze nie ma żadnej sadzy
Jednak jeszcze nie składam a rozkładam
Zdemontowałem pokrywe i jutro sprawdzam luz zaworowy 
Świece przepalają dobrze nie ma żadnej sadzy

Jednak jeszcze nie składam a rozkładam

- goralsim
- Świeżak
Jeżeli masz wydech i filtr serie, to od składu mieszanki paliwowo - powietrznej wykreć o 1.5 obrotu.
(otwórz link)

Komar-2, Honda Rebel 125, Jawa 250 Suzuki SV 650 S 06'
-
tobiach - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości