[biblioteka] Motocyklem między samochodami - można...
no nie przecze ze to bylo kulturalne ale nerwy mi puscily:) a ze nie chcialem nic glupszego zrobic to w ten sposob sobie troche emocje rozladowalem:)Komentatorzy napisał(a):witam. jestem autorem tego filmiku, umiescilem go na youtube ale nie sadzilem ze po takim czasie bedzie np na wp.pl i w gazecie prawnej wykorzystany w ten sposob:) jak widac po komentarzach ciezko jest dojsc do porozumienia miedzy ludzmi i naprawde uwazam ze dyskusje nic nie zmienia. jeszcze z 2 pokolenia i moze sie cos zmieni bo teraz o kulture na drodze ciezko, zreszta podirytowany tym wszystkim powiedzialem co powiedzialem - co slychac na filmiku:)
pozdrawiam
link do tego filmu w oryginale na moim koncie youtube:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=cMJhF277kt0" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=cMJhF277kt0</a><br><hr>sztajfa<br>Komentatorzy napisał(a):W twoim przypadku określenie "chamie jeb***" jest też dalekie od kultury....<br><hr>glub<br>
pozdrawiam<br><hr>sztajfa
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Trzeba mu bylo szybe wybic bo pewnie nie slyszal, rekawice miales przeciez twarde kolego;)
Szerokosci i uwaga na BURAKA z omegi ^^<br><hr>GOSC
Szerokosci i uwaga na BURAKA z omegi ^^<br><hr>GOSC
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak cie nie zarysował do dlaczego masz pretensje?Komentatorzy napisał(a):hehe... najlepszy komentarz na końcu motocyklisty![]()
Takich jak tego z Omegi na LU tępić..... :/<br><hr>Arti<br>Komentatorzy napisał(a):tepic to trzeba raczej motocyklistow przeciskajacych sie pomiedzy samochodami na grubosc lakieru<br><hr>abc<br>
Zawistny pacanie.<br><hr>chx
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
niestety nie zgadzam sie. nalezalo sie burakowi jeszcze w morde dac i skopac na dokladke. wszyscy co jezdza motorami wiedza jakie niebezpieczenstwo takie wiesniaki powoduja.<br><hr>mikiKomentatorzy napisał(a):ten komentarz motocyklisty do kierowcy opla nie powinien mieć miejsca. świadczy o motocykliście i jest na niekorzyść reszty motocyklistów stąd takie a nie inny poglądy o nas <br><hr>parafina<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zgadzam sie calkowicie. to byla reakcja delikatna! pozdro dla autora!!<br><hr>mikiKomentatorzy napisał(a):witam. jestem autorem tego filmiku, umiescilem go na youtube ale nie sadzilem ze po takim czasie bedzie np na wp.pl i w gazecie prawnej wykorzystany w ten sposob:) jak widac po komentarzach ciezko jest dojsc do porozumienia miedzy ludzmi i naprawde uwazam ze dyskusje nic nie zmienia. jeszcze z 2 pokolenia i moze sie cos zmieni bo teraz o kulture na drodze ciezko, zreszta podirytowany tym wszystkim powiedzialem co powiedzialem - co slychac na filmiku:)
pozdrawiam
link do tego filmu w oryginale na moim koncie youtube:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=cMJhF277kt0" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=cMJhF277kt0</a><br><hr>sztajfa<br>Komentatorzy napisał(a):W twoim przypadku określenie "chamie jeb***" jest też dalekie od kultury....<br><hr>glub<br>Komentatorzy napisał(a):Moim zdaniem autor filmiku i tak wykazał się anielską cierpliwością. Przyznam się że jakby mi tak drogę zajeżdżał jakiś kutanoid z Lublina albo Mławy to do domu wróciłby bez lusterka. A może i bez górnych jedynek.<br><hr>Kondzio<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam nadzieje ze w Katowicach nie bedzie takich OPLI. Wspólnie tworzymy akcje......L^ Cris<br><hr>Cris
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dzieki beebas za wyjasnienia, prosze tylko o rozjasnienie dlaczego nie jest winny kierowca samochodu ktory wlaczal sie do ruchu. Jego obowiazkiem jest ustapienie pierwszenstwa innym uczestnikom ruchu i zachowanie szczegolnej ostroznosci. I czy w tej sytuacji kierowcy samochodu nalezy sie wyplata z oc motocyklisty?? Rozumiem ze obydwaj uczestnicy popelnili wykroczenia a sprawca musi byc jeden, ale dlaczego ubezpieczyciel podwaza opinie policji<br><hr>robert
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Racjonalnie, na chłodno, nie zagłębiając się można czy nie, kto był większym, a kto mniejszym chamem w tym zdarzeniu, czy w zdarzeniach podobnych temu, kierowcom 4sladow trzeba zadać pytanie, czy nie lepiej jednak rozładowywać korki?
Po co robić jeszcze większy, sztuczny tłok wciągając w niego motocykle?
Po co wydłużać te wlokące się karawany?
Czy argument - ja stoję, to niech oni też stoją ma tu sens i przełoży się na jakość poruszania się po naszych drogach?<br><hr>zetec
Czy argument - ja stoję, to niech oni też stoją ma tu sens i przełoży się na jakość poruszania się po naszych drogach?<br><hr>zetec
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wybaczcie błąd, 4 kółek miało być... bez komentarzaKomentatorzy napisał(a):Racjonalnie, na chłodno, nie zagłębiając się można czy nie, kto był większym, a kto mniejszym chamem w tym zdarzeniu, czy w zdarzeniach podobnych temu, kierowcom 4sladow trzeba zadać pytanie, czy nie lepiej jednak rozładowywać korki?
Czy argument - ja stoję, to niech oni też stoją ma tu sens i przełoży się na jakość poruszania się po naszych drogach?<br><hr>zetec<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po prostu w Polsce jest wielu samochodziarzy, którzy nigdy nie jeździli motocyklem i jak widzą motocyklistę to wariat odrazu a w korku to już wogóle co to jest żeby on stał a inni go mijali. Proponuję aby na egzaminie prawa jazdy kat. B mieli przejechać tę samą trasę ( najlepiej po mieście ) zablokowanym skuteremKomentatorzy napisał(a):szkoda czasu marnować na pseudo rozmowy.proponuję zobaczyć jak wygląda kultura jazdy samochodem i motocyklem na Zachodzie Europy.Polsce jeszcze dużo pod tym względem brakuje.<br><hr>migmag13<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tego "brata" to dołożyłeś chyba na siłę. Powiedział bym, że jesteś kierowcą puszki, próbującym jakoś usprawiedliwiać manewr kierowcy opla. Prawda jest taka, że w każdym motocykliście takie zachowanie wzbudza złość. A burakowi z opla należałoby powiedzieć to i owo i pozdrowić środkowym palcem.<br><hr>motoKomentatorzy napisał(a):Co do kierowcy opla zbesztanego w artykule to zgodnie z przepisami trzymał się możliwie najbliżej prawego pasa ruch. Natomiast kultura osobista motocyklisty zostawia dużo do życzenia (piękna wiązka pod koniec).<br><hr>Mimo wszystko motocyklista<br>
Komentatorzy napisał(a):nie trzymał się tylko celowo zajeżdżał, a to już co innego.
Dla mnie to jest nie do pojęcia, że ktoś celowo utrudnia jazdę innym, np w ten sposób. Mimo tego uważam, że to są marginalne przypadki, czego tak naprawdę dowodem jest film:) <br><hr>wojt<br>Komentatorzy napisał(a):Przykro mi ale jako kierowca motocykla muszę niestety stwierdzić iż to nasz brat jest winien!!!gdyż wyprzedzał auto z nieprawidłowej strony! kierowca auta trzymał się prawidłowo prawej krawędzi jezdni. Nasz brat motocyklista powinien ominąć go z lewej.
<br><hr>m<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dokładnie, pałą lać i nie patrzećKomentatorzy napisał(a):ten komentarz motocyklisty do kierowcy opla nie powinien mieć miejsca. świadczy o motocykliście i jest na niekorzyść reszty motocyklistów stąd takie a nie inny poglądy o nas <br><hr>parafina<br>Komentatorzy napisał(a):niestety nie zgadzam sie. nalezalo sie burakowi jeszcze w morde dac i skopac na dokladke. wszyscy co jezdza motorami wiedza jakie niebezpieczenstwo takie wiesniaki powoduja.<br><hr>miki<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Racja, w pełni się zgadzam. Można jeszcze dodać: "Miłego stania w korku, ja jadę" albo coś w tym rodzajuKomentatorzy napisał(a):W takiej sytuacji jak np. przygoda z omegą dobrym rozwiązaniem jest pokazać puszkarzowi kciuk albo lepiej dwa kciuki podniesione do góry. Można też zaklaskać. "Jesteś taki super zablokowałeś mnie tak trzymaj". To działa. Nikt nie oskarży Was o chamstwo, a wydźwięk akcji jest stokroć mocniejszy.
Takie przypadki to rzadkość z mojego doświadczenia, dlatego daję sobie czas i kiedy w końcu uda mi się takiego delikwetna ominąć, zatrzymuję się przed nim odwracam, klaszczę i pokazuję kciuk w górę. On i tak tam zostanie a ja brnę do przodu.
<br><hr>Miejsca starczy dla wszystkich<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
brak słów a gdyby ten kolo hamując przed stłuką z tym oplem np. w deszczu złapał uślizg i upadł pod koła ciężarówki??to co wtedy?ten debil z opla powinien być ukarany za narażanie czyjegoś życia! sku...l to za mało <br><hr>Piotr
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kiedy wprowadzÄ… przepis pozwalajÄ…cy jezdzic motocyklem buspasami? wtedy nie bedzie problemu z przeciskaniem sie pomiedzy puszkami<br><hr>ja
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ZAPRASZAM NA PROTEST WSZYSTKICH MOTOCYKLISTÓW !
<a href="http://www.facebook.com" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.facebook.com</a>/#!/event.php?eid=152090768195188¬if_t=event_invite<br><hr>Ruda
<a href="http://www.facebook.com" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.facebook.com</a>/#!/event.php?eid=152090768195188¬if_t=event_invite<br><hr>Ruda
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgadzam sie w 100% , slowa nic nie pomoga , trzeba od razu uszczuplic takie auto o lusterko !!<br><hr>BusaRiderKomentatorzy napisał(a):ten komentarz motocyklisty do kierowcy opla nie powinien mieć miejsca. świadczy o motocykliście i jest na niekorzyść reszty motocyklistów stąd takie a nie inny poglądy o nas <br><hr>parafina<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No tak, motocyklistom można wszystko. Bardzo racjonalne myślenie.<br><hr>JKomentatorzy napisał(a):ten komentarz motocyklisty do kierowcy opla nie powinien mieć miejsca. świadczy o motocykliście i jest na niekorzyść reszty motocyklistów stąd takie a nie inny poglądy o nas <br><hr>parafina<br>Komentatorzy napisał(a):Zgadzam sie w 100% , slowa nic nie pomoga , trzeba od razu uszczuplic takie auto o lusterko !!<br><hr>BusaRider<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeszcze trochę takich kretyńskich zakazów i faktycznie, tylko rower zostanie... <br><hr>1 k1ll3d K3nny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości