Zobacz wÄ…tek - Suzuki RF 600 POMOCY!!
NAS Analytics TAG

Suzuki RF 600 POMOCY!!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Suzuki RF 600 POMOCY!!

Postprzez maciejorl » 5/6/2011, 21:23

Witam,
Mam problem ostatnio coś mi się stało z moim motorkiem suzuki rf 600. Brakuje jej mocy a jak już wkręci się na obroty ok. 9000 to strasznie szybko obroty skaczą do góry a motor przyśpiesza bardzo słabo zmieniając na kolejny bieg odrazu mam wysokie obroty i prawie po 1 sekundzie muszę zmienić znowu bieg. Myśle że może to być sprzegło ale nie jestem fachowcem i na motorach znam sie słabo. Także jak ktoś mial taki przypadek albo wie co jest to proszę o radę. Dodam jeszcze ze coś mi rzęźi w silniku prawdopodobnie z lewej strony najbardziej jest to syszalne na biegu jałowym przy wyższych obrotach nie jesto tak slyszalne. Jak wrzucę jedynkę i powoli poszczam sprzegło przy wciśnietym hamulcu wtedy dzwięk sie nasila. Proszę o pomoc
maciejorl
Świeżak

Postprzez henio12323 » 5/6/2011, 22:00

hmm opis pasujący do ślizgającego sie sprzęgła. czasem łatwo sprawdzic czy to sprzęgło mi np po odkręceniu korka olej strasznie smierdział zjaranym sprzęgłem :D rozkręc pokrywe od sprzęgła rozbierz sprzęgło i porównaj wymiary (długosc spręzyn dociskowych, grubosc tarcz i przekładek) z ksiązką serwisową. jak cos sie nie zgadza - wymien. miało prawo sie juz zuzyc :D od razu posprawdzaj luzy na wałku sprzęgła itp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez RUTRA.RD » 6/6/2011, 10:41

no i przede wszystkim zobacz czy na lince masz prawidłowy luz.

u kumpla sprężyny trzymały wymiar a przez nie sprzęgło się ślizgało
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez wesel » 6/6/2011, 18:08

najlepiej najpierw rozbierz zobacz co nie tak i potem kup dopiero;)
jak chcesz tarcze HNC do napisz na priva:)
wesel
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê