Suzuki RF 600 POMOCY!!
• Strona 1 z 1
Suzuki RF 600 POMOCY!!
Witam,
Mam problem ostatnio coś mi się stało z moim motorkiem suzuki rf 600. Brakuje jej mocy a jak już wkręci się na obroty ok. 9000 to strasznie szybko obroty skaczą do góry a motor przyśpiesza bardzo słabo zmieniając na kolejny bieg odrazu mam wysokie obroty i prawie po 1 sekundzie muszę zmienić znowu bieg. Myśle że może to być sprzegło ale nie jestem fachowcem i na motorach znam sie słabo. Także jak ktoś mial taki przypadek albo wie co jest to proszę o radę. Dodam jeszcze ze coś mi rzęźi w silniku prawdopodobnie z lewej strony najbardziej jest to syszalne na biegu jałowym przy wyższych obrotach nie jesto tak slyszalne. Jak wrzucę jedynkę i powoli poszczam sprzegło przy wciśnietym hamulcu wtedy dzwięk sie nasila. Proszę o pomoc
Mam problem ostatnio coś mi się stało z moim motorkiem suzuki rf 600. Brakuje jej mocy a jak już wkręci się na obroty ok. 9000 to strasznie szybko obroty skaczą do góry a motor przyśpiesza bardzo słabo zmieniając na kolejny bieg odrazu mam wysokie obroty i prawie po 1 sekundzie muszę zmienić znowu bieg. Myśle że może to być sprzegło ale nie jestem fachowcem i na motorach znam sie słabo. Także jak ktoś mial taki przypadek albo wie co jest to proszę o radę. Dodam jeszcze ze coś mi rzęźi w silniku prawdopodobnie z lewej strony najbardziej jest to syszalne na biegu jałowym przy wyższych obrotach nie jesto tak slyszalne. Jak wrzucę jedynkę i powoli poszczam sprzegło przy wciśnietym hamulcu wtedy dzwięk sie nasila. Proszę o pomoc
- maciejorl
- Świeżak
hmm opis pasujący do ślizgającego sie sprzęgła. czasem łatwo sprawdzic czy to sprzęgło mi np po odkręceniu korka olej strasznie smierdział zjaranym sprzęgłem
rozkręc pokrywe od sprzęgła rozbierz sprzęgło i porównaj wymiary (długosc spręzyn dociskowych, grubosc tarcz i przekładek) z ksiązką serwisową. jak cos sie nie zgadza - wymien. miało prawo sie juz zuzyc
od razu posprawdzaj luzy na wałku sprzęgła itp

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
no i przede wszystkim zobacz czy na lince masz prawidłowy luz.
u kumpla sprężyny trzymały wymiar a przez nie sprzęgło się ślizgało
u kumpla sprężyny trzymały wymiar a przez nie sprzęgło się ślizgało
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość