Quad na ulice
• Strona 1 z 1
Quad na ulice
Cześć Wam:) jestem nowy i mam kilka pytan w zwiazku z zakupem quada:D
1.czy jest sens kupic quada aby poruszac sie nim głównie po ulicach ,aby mi służył po prostu jako środek transportu. (i jak to wyglada z exploatacja)
2.czy kupie coś na czym pojeżdżę do kwoty 8000zł ;p a jak nie to ile powinienem naszykować kasy
Dzieki z góry i licze na pomoc
1.czy jest sens kupic quada aby poruszac sie nim głównie po ulicach ,aby mi służył po prostu jako środek transportu. (i jak to wyglada z exploatacja)
2.czy kupie coś na czym pojeżdżę do kwoty 8000zł ;p a jak nie to ile powinienem naszykować kasy
Dzieki z góry i licze na pomoc
- Steve-o
- Świeżak
Witaj, jasne że jest sens kupić quada wyłącznie na ulicę ,crossem przecież nie jeździ się tylko i wyłącznie po lesie tak samo jest i z quadami
Do typowo ulicznych należy przede wszystkim yamaha raptor , w miarę tania w exploatacji ,yamaszkę spokojnie kupisz do 8000 zł tyle że używkę bo nowa to kosztuje ok.12 tys. Jak nie chcesz raptora to zawsze możesz kupić co innego 

pozdro dla wszystkich manetkowczów;)
-
konrii98 - Świeżak
a jak wyglada sprawa kosztów np opony albo cos extra o czym powienienem wiedziec (wyczytalem ze opony sie szybko zuzywaja i jakies ciagłe przeglady ale niebardo wiem o co chodzi) ;p własnie te raptorki ogladalem i sie tak zastanawiam jak to wyglądałoby użytkowanie takiego quada na naszych drogach ;p tylko wrzucić opony szosowe ,zatankować i w drogę:D??
- Steve-o
- Świeżak
co do opon. to zalezy jakie kupisz. jak kupisz szosówki to latasz i latasz. ale w terenie nie poszalejesz. i odwrotnie kupisz kosteczki wjedziesz w teren a na asfalcie lipa ;P co do przeglądów - sciagnij ksiązke serwisową tam nasz podane wszystko co ile ustawic zaworki, co ile zmienic olej itp itd.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
wszystko o eksploatacji masz zawarte w serwisówce xd
wiec nie wiem co tu jeszcze wypisywac

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
quada inaczej opanowuje sie niz moto
taka 350 spokojnie ci starczy ;D powyzej 500 to juz krowy troche ;P taka 350 juz żwawo sie rozpędza i koło 100 km h wycisnie
na miasto wiecej nie trzeba 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no raptor 350 będzie ok. na 700 to nie masz kasy. opony nawet szosowe będą szły bo on ma ośkę z tyłu i każdy zakręt to lekkie ślizganie się opon ale nie ma tragedii. raptor to nie sportówka jak np. ltr/yfz/trx 450 tylko taki quad do jazdy sportowo turystycznej. żadne wyczyny ale szaleć można. tak jak mówi henio. ściągnij serwisówkę i tam masz wszystko. za często przy nim nie grzebiesz.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
- Fanchopper
- Świeżak
Hej
usłyszalem ze quadem nie mozna jedzic po drogach expresowych to prawda??
i ostatnie pytanko bo zapomnialem zapytac ,czy quada da sie przerejstrowac na 2 osobowy??:) bo widzialem kilka raptorów 2osobowych.
No i z góry dzieki za pomoc
usłyszalem ze quadem nie mozna jedzic po drogach expresowych to prawda??
i ostatnie pytanko bo zapomnialem zapytac ,czy quada da sie przerejstrowac na 2 osobowy??:) bo widzialem kilka raptorów 2osobowych.
No i z góry dzieki za pomoc

- Steve-o
- Świeżak
hmm co do ekspresówek nie mam pojęcia. 50 ccm na pewno wjazdu nie mają. ale quady ? ciezko powiedziec
co do rejestracji. to mozesz wszystko zarejestrować o ile spełnia normy czyli pasażer musi mieć podnóżki np jak ma to mozna przy rejestracji jakoś załatwic
ale jak to juz pytaj w dziale prawo 

co do rejestracji. to mozesz wszystko zarejestrować o ile spełnia normy czyli pasażer musi mieć podnóżki np jak ma to mozna przy rejestracji jakoś załatwic

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja miałem bashana 200cc i miał tylko 1 osobowe siedzenie, podnóżki dla kierowcy a dla pasażera nie a mimo to wszyscy rejestrują go na 2 osoby. czy przerejestrować się da to nie wiem ale pewnie idzie to załatwić.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
co do ekspresowek wszystko zalezy od tego na co jest zarejestrowane, jezeli w dowodzie napisane jest ze jest rejestracja n auto to mozesz a jezeli rejet=stracja na ciagnik roliczy to nie mozesz
- MoodyxCore
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość