Co zrobić z owiewkami?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Co zrobić z owiewkami?
Witam!
Jestem tu nowy. Posiadam Rieju RR/RRX Sport Edit i mam problem.
Moje owiewki ostatnio zostały zmasakrowane po upadku, czyli mnóstwo widocznych rys, parę miejsc, w których zszedł lakier itp. itd.
I tu jest mój problem, troszkę się znam na motorach, ale na optyce nie. I chciałbym się was poradzić.
Nie wiem, czy mam go sam pomalować, czy oddać do mechanika co się na tym zna, czy troszkę sprayem, czy ostatecznie kupić nowe owiewki.
Moje owiewki są całkowicie gołe (niebieskie). No i z 1. strony bardzo bym chciał inne owiewki, ale dopiero się zaczyna lato i wolałbym najpierw jeszcze trochę gleb zaliczyć i dopiero na zimę. Ale po to zakładam ten temat.
Po dalsze informacje proszę pisać. Często teraz będę na tym forum.
PS: Mam nadzieję, że mnie wszyscy polubią
Jako nowego gościa na tym forum. Aha, słyszałem, że Henio jest jednym z najlepszych forumowiczów w tym dziale. Proszę, o pomoc. Każda odp. mi się przyda, ale nie chciałbym też, aby ktoś mnie wprowadzał w błąd.
Pozdrawiam
Nerwus
Jestem tu nowy. Posiadam Rieju RR/RRX Sport Edit i mam problem.
Moje owiewki ostatnio zostały zmasakrowane po upadku, czyli mnóstwo widocznych rys, parę miejsc, w których zszedł lakier itp. itd.
I tu jest mój problem, troszkę się znam na motorach, ale na optyce nie. I chciałbym się was poradzić.
Nie wiem, czy mam go sam pomalować, czy oddać do mechanika co się na tym zna, czy troszkę sprayem, czy ostatecznie kupić nowe owiewki.
Moje owiewki są całkowicie gołe (niebieskie). No i z 1. strony bardzo bym chciał inne owiewki, ale dopiero się zaczyna lato i wolałbym najpierw jeszcze trochę gleb zaliczyć i dopiero na zimę. Ale po to zakładam ten temat.
Po dalsze informacje proszę pisać. Często teraz będę na tym forum.
PS: Mam nadzieję, że mnie wszyscy polubią

Pozdrawiam
Nerwus
Rieju RR/RRX Sport Edit
-
Nervous - Świeżak
malować nie ma co bo po kilku miesiacach bedą wyglądały gorzej niz wyglądają. plastiki pewnie masz barwione w masie. ja u siebie szlifowałem drobym papierem wodnym ( najpierw 600, potem koło 1000 na koniec 2000 ) a potem filc i pasta polerska i efekt był niezły. ale trzeba sie przyłożyc bo ciezko sie plastik poleruje ;/ i potem mogą takie ślady delikatne zostac. ale jak masz głębokie rysy to i tak bedzie lepiej wyglądało niz jest
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Czyli twoim zdaniem, mam go sam "podrobić"? Aaaa, teraz, czy jak zima będzie? Bo wiesz, jeśli teraz zrobię, to na nich się i tak na pewno wywalę i będę musiał od początku. Jeżdżę po nierównościach i codziennie min. 2razy się wywalam
A czy w mróz to nie zacznie pękać?

Rieju RR/RRX Sport Edit
-
Nervous - Świeżak
Re: Co zrobić z owiewkami?
Nervous napisał(a):PS: Mam nadzieję, że mnie wszyscy polubiąJako nowego gościa na tym forum. Aha, słyszałem, że Henio jest jednym z najlepszych forumowiczów w tym dziale. Proszę, o pomoc. Każda odp. mi się przyda, ale nie chciałbym też, aby ktoś mnie wprowadzał w błąd.

o ironio

tym sposobem masz szanse na post miesiąca

Słuchaj się Henia to skończysz jak Pat i Mat w czeskim serialu animowanym

a co do tematu to zalezy czy chcesz to zrobić dobrze, czy po kosztach.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Hehe... Nie ma to jak Admin. z humorkami
Administratorze, ale skoro coś skomentowałeś, to mógłbyś przy okazji się wypowiedzieć w moim temacie, bo nie wiem za bardzo co robić z tymi owiewkami. A gdy zakończymy ten temat. To mam już następne pytania w doborze przedmiotów do tuningu wewnętrznego.

Administratorze, ale skoro coś skomentowałeś, to mógłbyś przy okazji się wypowiedzieć w moim temacie, bo nie wiem za bardzo co robić z tymi owiewkami. A gdy zakończymy ten temat. To mam już następne pytania w doborze przedmiotów do tuningu wewnętrznego.
Rieju RR/RRX Sport Edit
-
Nervous - Świeżak
własnie panie administratorze skoroś pan taki znawca to zapraszam do rozwiniecia wypowiedzi jak zrobic żeby było dobrze 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Chciałbym szybko zakończyć tę sprawę, ponieważ mam już inne problemy, nie śpieszy mi się, ale chciałbym znać odp. Ale nie zacznę innego tematu, gdyż najpierw musimy ten skończyć.
A jeśli już piszę, to mam zakładać nowy temat, czy wszystko mam w tym pisać? To znaczy ten temacik, należy do mnie i mam w nim się o wszystkim pytać?
A jeśli już piszę, to mam zakładać nowy temat, czy wszystko mam w tym pisać? To znaczy ten temacik, należy do mnie i mam w nim się o wszystkim pytać?
Rieju RR/RRX Sport Edit
-
Nervous - Świeżak
Wiesz, Adm. weź pisz w nowych postach, bo jak przerobisz swój dawny post, na które już nie patrze, to się nie skapnę, że coś napisałeś
A wiesz co... Mam trochę pieniędzy, ale to bez różnicy. Mogę to robić sam, mogę komuś oddać, ale wolałbym nie płacić kosmicznej ceny.

A wiesz co... Mam trochę pieniędzy, ale to bez różnicy. Mogę to robić sam, mogę komuś oddać, ale wolałbym nie płacić kosmicznej ceny.
Rieju RR/RRX Sport Edit
-
Nervous - Świeżak
Piszę w nowych postach ;P
Jak chcesz żeby to wyglądało ładnie to tylko lakiernik. Sam takiego efektu nie osiągniesz.
Ale to jest cross to nie ma wyglądać
Ja bym zostawił bo szkoda wyrzucać na to pieniądze, jak i tak zapewne nieraz będą porysowane.
Jak chcesz żeby to wyglądało ładnie to tylko lakiernik. Sam takiego efektu nie osiągniesz.
Ale to jest cross to nie ma wyglądać

było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
No dobra, Marcin mnie przekonał. Postanowiłem, że jeśli będzie bardzo bardzo... porysowany i pozdzierany to dopiero wtedy coś będę myślał, w końcu i tak jeszcze będę miał mnóstwo wypadków (mam nadzieję, że jak najmniej...).
Dziękuję i tak Marcinowi i Heniowi za poświęcenie
.
Dziękuję i tak Marcinowi i Heniowi za poświęcenie

Rieju RR/RRX Sport Edit
-
Nervous - Świeżak
haha padnie adminie w d... pan byłeś ... g.. pan widziałeś
lakiernik do enduro <lol2> kto tu warny powinien dostawać za pisanie głupot xd ?
to enduro tego sie nie maluje! po to są plastiki barwione w masie żeby ich nie malowac
jak pisałem - papier wodny potem odpowiednia polerka ( jestem na etapie szukania odpowiednio dobrze scierającej pasty ) i plastiki bedą dobrze wyglądały. oczywiscie o ile są głębokie rysy. jak są delikatne lepiej sobie odpuscic ten zabieg i nie robic nic. malowanie nic tu nie da. kolega sie pytał róznych lakierników i "speców" doradzili mu ostatecznie malowanie farbą do zderzaków wiec oddał do zakłądu zaśpiewali mu jak za zborze za i tak drobne elementy. efekt ? po glebie plastik wyglądał gorzej niz przed malowaniem
pozatym panie wszechwiedzący admin to nie "cross" tylko enduro naucz sie rozrózniac 

to enduro tego sie nie maluje! po to są plastiki barwione w masie żeby ich nie malowac

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
OK.
Zaczynamy nową sprawę, w której więcej głosów by się przydało.
Chcę wymienić wydech (cały). I myślałem nad Metrakit Racing lub (...) Made.
To tylko moje sugestie. Chciałbym, aby każdy kto się troszkę zna na tych sprawach, napisał mi jaki będzie najlepszy do Rieju RR/RRX Sport Edit 50ccm.
Cena max. ok. 800zł (ale to jest maksimum)
Jeśli chcecie jakieś dalsze info o motorze, proszę pytać (nie gryzę).
Pozdrawiam
PS: To już jest jakby nowy temat, bo chcę zawracać innym głowy, więc piszę w tym. Tylko proszę o wiele odpowiedzi.
PS(2): A jeśli ktoś chciałby się dopowiedzieć do moich owiewek. Proszę bardzo.
Zaczynamy nową sprawę, w której więcej głosów by się przydało.
Chcę wymienić wydech (cały). I myślałem nad Metrakit Racing lub (...) Made.
To tylko moje sugestie. Chciałbym, aby każdy kto się troszkę zna na tych sprawach, napisał mi jaki będzie najlepszy do Rieju RR/RRX Sport Edit 50ccm.
Cena max. ok. 800zł (ale to jest maksimum)
Jeśli chcecie jakieś dalsze info o motorze, proszę pytać (nie gryzę).
Pozdrawiam
PS: To już jest jakby nowy temat, bo chcę zawracać innym głowy, więc piszę w tym. Tylko proszę o wiele odpowiedzi.
PS(2): A jeśli ktoś chciałby się dopowiedzieć do moich owiewek. Proszę bardzo.
Rieju RR/RRX Sport Edit
-
Nervous - Świeżak
hmm ja bym osobiscie brał uzywke w dobrym stanie. szkoda kupować nówki jak mozna za połowe ceny wyrwać uzywany w idealnym stanie. a jaka marka ? własciwie to obojetne
byle nie jakiś chinczyk. metrakit, gianelli moze tez cos robi itp kazdy jest dobry
wydechy w 2T potrafią potrafić cały zakres obrotów a czasami poprawiają obroty na poszczególnych partiach ( z dołu sie lepioej zbiera lub na wysokich wyzej wkręca) ale to juz musiał bys poczytac w specyfikacjach producenta o ile takie coś opisuje. jak nie to po prostu poprawia cały zakres
i wg mnie to jest najkorzystniejsze
może i nie wiem. ale po co mam wiedzieć ? ważne, że wiem że plastików sie nie maluje

może i nie wiem. ale po co mam wiedzieć ? ważne, że wiem że plastików sie nie maluje

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wszystko idzie pomalować, wystarczy odpowiednio przygotować podłoże. Jednak nikt nie mówi że po malowaniu należy sprawdzać grubość powłoki lecąc bokiem 

było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Dobrze.
Po 1. Nie kłócić mi się tu...!!!
Po 2. Heniu, wiem przecież, że nie kupię chińczyka. Mniej więcej kupie właśnie Metrakit lub Gianelli.
Po 3. Na razie nie będę nic robił z owiewkami, przynajmniej nie w wakacje. Po wakacjach uaktywnimy temat
Ale skoro Metrakit lub Gianelli to prosiłbym o jakieś modele! Nie wiem jaka jest między nimi różnica (między modelami) i dlatego pytam się was, jakie modele polecacie.
Po 1. Nie kłócić mi się tu...!!!

Po 2. Heniu, wiem przecież, że nie kupię chińczyka. Mniej więcej kupie właśnie Metrakit lub Gianelli.
Po 3. Na razie nie będę nic robił z owiewkami, przynajmniej nie w wakacje. Po wakacjach uaktywnimy temat

Ale skoro Metrakit lub Gianelli to prosiłbym o jakieś modele! Nie wiem jaka jest między nimi różnica (między modelami) i dlatego pytam się was, jakie modele polecacie.
Rieju RR/RRX Sport Edit
-
Nervous - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2