125 na 50 Można ?
• Strona 1 z 1
125 na 50 Można ?
Witam Wszystkich !
Mam pytanie poniewaz Kupilem sobie Motorem 125cm3 sprowadzony i chciałbym nim jezdzic na karte motorowerową. Czym Można jakos u mechanika Dodac blokady aby motor niby Jechał 50 km/h jak 50 i żeby policja wiedziala ze to 125 albo cos podobnego
Mam 15 a do 16 brakuje paru miesięcy i troche kasy
Mam pytanie poniewaz Kupilem sobie Motorem 125cm3 sprowadzony i chciałbym nim jezdzic na karte motorowerową. Czym Można jakos u mechanika Dodac blokady aby motor niby Jechał 50 km/h jak 50 i żeby policja wiedziala ze to 125 albo cos podobnego

Mam 15 a do 16 brakuje paru miesięcy i troche kasy

Benzyna we krwi, wiatr we włosach....
-
blazejvs125 - Świeżak
Ale czytalem gdzies na inny Forum calkiem to pisali ze sa jakies specjalne ale dokladniej nie wiedzÄ…
Benzyna we krwi, wiatr we włosach....
-
blazejvs125 - Świeżak
blazejvs125 napisał(a):Ale czytalem gdzies na inny Forum calkiem to pisali ze sa jakies specjalne ale dokladniej nie wiedzą
To jak coś ciekawego wymyślą lub się dokładniej dowiedzą, niech wtedy napiszą, a nie wprowadzają ludzi w błąd.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Gdzieś tam, kiedyś tam czytałem że producent zrobił tak komuś z motocyklem. O ile się nie mylę była to aprilia rs 125 i w serwisie ponoć założyli gościowi blokady i mógł zarejestrować na 50. Czy to prawda czy nie, tego nie wiem. Osobiście wątpię. Co do samego rejestrowania 125 na 50 to takie skutery/motocykle są. Na allegro sporo tego jest. Tylko policja nie jest taka głupia jakby to sobie niektórzy wyobrażali. Czytałem jakiś czas temu na temat takiego rejestrowania. Dajmy na to że masz motocykl o pojemności 125 i jakimś cudem zarejestrujesz go na 50. Zatrzyma Cię policja choćby do kontroli. Nie trudno się kapnąć że to motocykl a nie motorower. I co w takiej sytuacji? Zabiorą pojazd, sprawa trafi do sądu chociażby za podrabianie dokumentów, ubezpieczyciel będzie Cię ścigał bo przecież za 50 płaciłeś mniejsze ubezpieczenie, lista jest długa. Tak więc szkoda na to czasu, pieniędzy i zdrowia. Niektórzy zamiast tego wybrali jazdę bez prawka na normalnej 125. Gdy zostaną zatrzymani to 500 zł kary za brak uprawnień. Tylko co jeśli ktoś ma pecha i często będzie zatrzymywany? Albo co w sytuacji gdy bierzesz udział w wypadku? Nie ważne kto go spowodował, wina jest Twoja bo nie powinno Cię tam być. Koszty rosną wtedy drastycznie.
Tak więc drogi kolego sprzedaj tą 125 którą kupiłeś i kup coś z pojemnością 50. To będzie najbardziej opłacalne.
Pozdrawiam
Tak więc drogi kolego sprzedaj tą 125 którą kupiłeś i kup coś z pojemnością 50. To będzie najbardziej opłacalne.
Pozdrawiam
- encorton
- Świeżak
nie mozna i już !! dlaczego ? a wystarczy zobaczyć jakie wymagania musi pojazd spełniać - podstawowe to pojemnosc nieprzekraczająca 50 ccm. 125 nawet jakby miała pół konia i jechała 20 km h to nadal 125 ccm a nie 50. wiec nie motorower. chyba że ktos do 125 jakoś wsadzi cylinder 50
i zrobi odpowiednie ograniczenia, i przerejestruje xd ale to sie chyba mija z celem 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości