Zobacz wątek - Jaka marka najbardziej niezawodna.
NAS Analytics TAG

Jaka marka najbardziej niezawodna.

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez kravec » 22/4/2007, 20:17

tak.... bo hondy robia marsjanie
kravec
Administrator

Postprzez FZR600R » 22/4/2007, 21:52

DKW
FZR600R ---> GSX-R 1000 K6
ET 11.851

Obrazek (otwórz link)
FZR600R
Świeżak

Postprzez silver » 22/4/2007, 22:03

Tylko Honda wykozystuje technologie zupelnie niedostepna dla innych producentow, kozysta z materialow o jakich innym sie tylko sni i potrafi zrobic slnik taki ze nikt nie potrafi go rozkrecic a jak go rozkreci to i tak nie kuma o co chodzi ze to takie dobre. Tak Honda Honda Honda, kazdy inny muuuusi sie zepsuc Honda nie moze. Nie wazne co by sie stalo sama nazwa Honda sprawia ze pekajace lub scierajace sie czescie wieczorem gdy odtstawiasz moto do garazu regeneruja sie w tajemniczy sposob tak by rano moto bylo jak nowe...

Widzisz jakie to proste :lol:.

Myślę, że jeżeli chodzi o niezawodność to prędzej powinno się porównywać typ motocykla niż markę, gdyż firmy japońskie raczej zbliżone do siebie.

Pozdrawiam.
Suzuki GSX1100F 1995
silver
VIP Ścigacz.pl

Postprzez petero61 » 1/5/2007, 09:22

HONDA HONDA HONDA
Bo życie jest po to żeby śmigać na moto
petero61
Świeżak

Postprzez Hubertto » 1/5/2007, 10:27

Ja myśle ze trudno wskazać jedną, jedyną najlepszą i niezawodna marke. Ale do takich można zaliczyc: Kawasaki, Honda, Yamaha, Suzuki, Harley Davidson, w motocrosie - KTM itd... każda marka ma swoje jakieś mocne strony:)
Hubertto
Świeżak

Postprzez BIGmario » 1/5/2007, 12:05

Trzeba było ankiete zrobic:P HONDA oczywiście;)
Ninja i nic wiecej...
BIGmario
Świeżak

Postprzez lmpk » 1/5/2007, 18:23

w hondach sraly sie napinacze lancuszka i co?? a i koszyk sprzeglowy sie czasem odezwie.... technika z marsa ale to japonce robia hondy... na licencji ;) cala prawda w sposobie uzytkowania. jak ktos twierdzi ze ma sprzeta nie do zajechania moze mi go zostawic na tydzien ;) zweryfikujemy...
f3
lmpk
Świeżak

Postprzez Topic » 3/5/2007, 07:53

mimo ze mam f4 wcale nie bede pisal ze honda jest NAJ bo nie mialem nigdy ani suzi, ani kawy czy yamy. wiem tylko ze wloskie moto sie sypia bo mialem gilere 125 i 2 razy walnal tłok :). unikaj italiano-gówna :)
ogar 205 --> simson skuter --> wsk 125 i 175 --> gilera XR2 125 --> CBR f4 99 --> 636 04
Topic
Świeżak

Postprzez elco » 3/5/2007, 14:40

oczywsiscie kazdy motocykl mozna zajechac i honda nie jest wyjatkiem. Ten problem tez trzeba rozpatrywac na konkretnych modelach. I powiem szczerze, ze honda juz nie jest takim motocyklem niedozajechania jak byla dawniej (np. biorac pierwsze wersje fireblade'a 900rr). Jak ktos juz napisal wszytsko zalezy od wlasciwej eksploatacji, rodzaju serwsowania i wielu innych czynnikow. I konkretnie nie da sie juz okreslic, ktora marka stala sie najbardziej niezawodna :?: (oczywiscie majac na mysli motocykle japonskie)
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez janciownik » 3/5/2007, 16:17

Najtrwalszy silnik jaki wyprodukowano to olejak Suzuki, i to model z 85 roku... potem pierwsze silniki bladego - nastepne to juz gowno jesli chodzi o katowanie...
a ogolnie to chyba najmniej zawodne w normalnym uzytkowaniu sa hondy - ma CB z 69 roku, jeden z pierwszych egzemplarzy ktory zjechal z tasmy i zapier... do tej pory bez praktycznie zuzycia, mam suzuki olejaka, tez zapier... bez wiekszych problemow...
wszystko zalezy od uzytkowania
janciownik
Świeżak

Postprzez MICRI » 14/5/2007, 12:53

HONDA,HONDA i jeszcze raz HONDA ja mam FIRE BLADE 900 98r. i nic innego nie chce zapina jak szatan i bez usterek:))))))))))))))))))))
MICRI
Świeżak

Postprzez MICRI » 14/5/2007, 12:59

A tak nadmieniając to w latach 90-tych pewna gazeta niemiecka MOTOCYKLOWA oczywiście zrobiła test.Wzięli sobie pod lupę HONDE FIRE BLADE i koleś nią śmigał przez 50tys. km rozebrali silnik i nic kompletnie żadnego zużycia.I co najciekawsze gościu zrobił nią jeszcze 150tyś. km czyli łącznie 200tys. ODP. sama się nasuwa ONLY HONDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A tak nadmieniajac to naucz sie edytowac posty a nie pisz jeden pod drugim. Polecam lekture regulaminu
MICRI
Świeżak

Postprzez siekson » 14/5/2007, 13:24

MICRI napisał(a):HONDA,HONDA i jeszcze raz HONDA ja mam FIRE BLADE 900 98r. i nic innego nie chce zapina jak szatan i bez usterek:))))))))))))))))))))

A dlugo masz ta honde? Miesiac?

Nie wiem co jest gorsze ten temat czy jak ludzie maja motocykl 2 tygodnie i staja sie specjalistami od danej marki. pozdrawiam
siekson
VIP Ścigacz.pl

Postprzez cichy » 14/5/2007, 13:39

eneasz napisał(a):
lmpk napisał(a):w hondach sraly sie napinacze lancuszka i co?? a i koszyk sprzeglowy sie czasem odezwie.... technika z marsa ale to japonce robia hondy... na licencji ;) cala prawda w sposobie uzytkowania. jak ktos twierdzi ze ma sprzeta nie do zajechania moze mi go zostawic na tydzien ;) zweryfikujemy...

Dobrze powiedziane, to by wyjasnialo dlaczego hondy sa nie dozajechania bo w angli hondami jezadza emerytowane babcie i tak sie wlasnie kojarzy chonda, z powolniakami za kierownica, wiec jak ktos ma honde nie dozajechania to juz wiemy dlaczego :)

To znaczy że jak ktoś ma kawe nie do zajechania, to nie przekracza 6000obr. :wink: :lol: A jak do tego ma całą ramę, to znaczy że nie potrafi jej wyrwać na gumę. :lol:
cichy
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Wombat » 15/5/2007, 06:24

janciownik napisał(a):Najtrwalszy silnik jaki wyprodukowano to olejak Suzuki, i to model z 85 roku... potem pierwsze silniki bladego - nastepne to juz gowno jesli chodzi o katowanie...
a ogolnie to chyba najmniej zawodne w normalnym uzytkowaniu sa hondy - ma CB z 69 roku, jeden z pierwszych egzemplarzy ktory zjechal z tasmy i zapier... do tej pory bez praktycznie zuzycia, mam suzuki olejaka, tez zapier... bez wiekszych problemow...
wszystko zalezy od uzytkowania

sorry stary... ale najtrwalszy jest silnik hondy cx500........ ten vidlasty dziadek z poprzecznie ustawionymi cylindrami... bez wiekszych bóli osiaga po 500tys do naprawy głownej... jeśli tylko ma wymieniane płyny wtedy kiedy trzeba... to opinia wielu osób pracujacych w serwisach i znajacych ten model.... a ze wyglada hm.... a raczej nie wyglada to juz inna sprawa. Ze sie jeszce wtrace do dyskusji ogólnie...
Nie ma motocykli nie do zajechania... i nie ma motocykli do zaj*** od razu jesli tylko sie dba o nie...... ale sa konstrukcje mniej lub bardziej udane.... takie zycie...... szkoda tylko ze o lepszosci heh jednych nad innymi pisza osoby które maja lub miały jedno moto........
I naprzykład generalizuje sie jaka to honda wspaniała.... a ja z moja honda miałem kłopoty i była szajsowna - wiec co mam teraz twierdzic ze wszystkie hondy sa do dupy? Jezdze Kawa teraz, krece ja ile fabryka dała.... wariuje po miescie nic nie nawala... wiec mam twierdzic ze kawa jest najlepsza na swiecie? nie. TRAFIŁ SIE DOBRY MODEL I DOBRY EGZEMPLARZ PO PROSTU.... KAZDA MARKA TAK MA............
pozdro
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
Wombat
VIP Ścigacz.pl

Postprzez fenis77 » 15/5/2007, 09:09

niby glupi temat jak przeczytalem na poczatku a tu juz 3 stronki sie z tego zrobily.... weic powiem swoje zdanie, HONDA ma zaje.....sta jakosc wykonania, co do pytania - najlepsza marka ? w dzisiejszych czasach uwazam ze nie ma prawie zadnych roznic
byla CBR600 F4 Sport | R6 2004 | teraz - ZX6R 2007 | | http://www.youtube.com/watch?v=9TghY-O9 ... 20Kawasaki
fenis77
Świeżak

Postprzez panzernacker » 15/5/2007, 12:34

Yamaha DT 8)
panzernacker
Bywalec

Postprzez Czoczok » 16/5/2007, 11:01

od 2 lat posiadam honde cbr 600f 97' i poki co nic sie z nią nie dzieje, w zeszłym sezonie a był to moj pierwszy sezon nie miale mnawyku sprawdzania poziomu Oleju, przez sezon przejechałem prawie 4000 km i przy zmianie oleju na poczatku sezonu brak był jakikolwiek oznak jego zuzycia -co wiecej barwa i wlasciwości tego oleju pokazały możliwośc jego dalszej eksploatacji, dodam, iz nie jestem przysłowiową babcią :)
Czoczok
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motocykle