Do jakich marek najtańsze części i najtańsze utrzymanie.
• Strona 1 z 1
Do jakich marek najtańsze części i najtańsze utrzymanie.
Witam wszystkich
Chciałem spytać do jakich marek motocykli najłatwiej o części, serwis, i ogólnie które marki są najtańsze w eksploatacji, i które są najmniej awaryjne i najbardziej ekonomiczne:
Szczególnie w maks do 600 pojemności.
Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki, Ducati, Triumph, inne ?
Dajcie znać, najlepiej praktycy jak u was to wygląda ?
Pozdrawiam wszystkich
Chciałem spytać do jakich marek motocykli najłatwiej o części, serwis, i ogólnie które marki są najtańsze w eksploatacji, i które są najmniej awaryjne i najbardziej ekonomiczne:
Szczególnie w maks do 600 pojemności.
Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki, Ducati, Triumph, inne ?
Dajcie znać, najlepiej praktycy jak u was to wygląda ?
Pozdrawiam wszystkich
- MotoMen
- Świeżak
czesci do motocykli japonskich nie naleza do tanich i wiekszosc ma porownywalna cene. to tez zalezy od modelu i innych czynnikow. serwis i utrzymanie wyglada podobnie. Niezawodnosc maszyn to gleboka woda. Jest pewne przyslowie, ktore mowi HONDA to HONDA. Ale to jednak trzeba rozpatrywac na konkretnych modelach. Jezeli chodzi o motocykle wloskie to sprawa przedstawia sie dosc nieciekawie. Motocykle sa drogie, podobnie jak i czesci. z serwisowaniem sa problemy. Ale za wyglad sie placi. Co do motocykli brytyjskich i amerykanskich nie mam za bardzo pojecia jak to wyglada.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
elcommendante napisał(a):Jest pewne przyslowie, ktore mowi HONDA to HONDA.
Co to ma byc za przyslowie??

1. sanki to sanki,
2. krzeslo to krzeslo.
Kur jakie kretynskie. Macie moze jakies inne swietne przyslowia?
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
nie martw sie siekson,ja tez czytam te "przyslowia" i ręce mi opadają.
Jedyne sluszne przyslowie brzmi "jak kto dba,tak i ma..." a nie jakies farmazony.
Rozumiem ze kazdy swoje chwali,ale bez przesady
Jedyne sluszne przyslowie brzmi "jak kto dba,tak i ma..." a nie jakies farmazony.
Rozumiem ze kazdy swoje chwali,ale bez przesady

Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy

zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
moze male sprostowanie. nie nazywajmy tego przyslowiem. Ale tak sie powszechnie mowi i wiele osob sie z tym zgodzi. Ale ten temat nie dotyczy przyslow, a chlopak szuka pomocy i nie wiem czego sie czepiacie ??
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Wydaje mi sie, ze te pytanie nie ma zbytnio odpowiedzi, do podanych motocykli wylaczajac Ducati i Triumph, czesci sa tak samo mniej wiecej drogie... Z Motocyklami nie jest jak z puszkowcami (samochodami).. a tak swoja droga Hoffman ma racje hehehe
Jedyna podpowiedz jaka moge dac, to o Ducati zapomnij bo to napewno nie bylo by tanio w eksploatacji, i o Triump tak samo.. - jeszcze nie dotarly do nas te motocykle.. niestety KOCHAM konkurencje
Jedyna podpowiedz jaka moge dac, to o Ducati zapomnij bo to napewno nie bylo by tanio w eksploatacji, i o Triump tak samo.. - jeszcze nie dotarly do nas te motocykle.. niestety KOCHAM konkurencje
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Czepiamy sie bo nie ma czegos takiego jak gadanie ze honda to honda. Widzialem kawasaki (ponoc najbardziej awaryjne z japonczykow) ktore mialy zrobione po 90 000km i nic sie z nimi nie dzialo. Ja mam nawiniete na suzuki 40 000 km i tylko zmieniam olej i reguluje gazniki. A jest tak jak mlody mowi: "jak kto dba tak ma". A nie jakiestam: honda to honda.
No i jeszcze moj ulubiony tekst:: honda - silnik nie do zajechania. A probowaliscie kiedys zabic starego poczciwego olejaka np z gsxr1100??
No i jeszcze moj ulubiony tekst:: honda - silnik nie do zajechania. A probowaliscie kiedys zabic starego poczciwego olejaka np z gsxr1100??
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości