Zobacz wątek - Do jakich marek najtańsze części i najtańsze utrzymanie.
NAS Analytics TAG

Do jakich marek najtańsze części i najtańsze utrzymanie.

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Do jakich marek najtańsze części i najtańsze utrzymanie.

Postprzez MotoMen » 16/4/2007, 22:59

Witam wszystkich

Chciałem spytać do jakich marek motocykli najłatwiej o części, serwis, i ogólnie które marki są najtańsze w eksploatacji, i które są najmniej awaryjne i najbardziej ekonomiczne:

Szczególnie w maks do 600 pojemności.

Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki, Ducati, Triumph, inne ?

Dajcie znać, najlepiej praktycy jak u was to wygląda ?

Pozdrawiam wszystkich
MotoMen
Świeżak

Postprzez elco » 18/4/2007, 19:58

czesci do motocykli japonskich nie naleza do tanich i wiekszosc ma porownywalna cene. to tez zalezy od modelu i innych czynnikow. serwis i utrzymanie wyglada podobnie. Niezawodnosc maszyn to gleboka woda. Jest pewne przyslowie, ktore mowi HONDA to HONDA. Ale to jednak trzeba rozpatrywac na konkretnych modelach. Jezeli chodzi o motocykle wloskie to sprawa przedstawia sie dosc nieciekawie. Motocykle sa drogie, podobnie jak i czesci. z serwisowaniem sa problemy. Ale za wyglad sie placi. Co do motocykli brytyjskich i amerykanskich nie mam za bardzo pojecia jak to wyglada.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez siekson » 18/4/2007, 20:36

elcommendante napisał(a):Jest pewne przyslowie, ktore mowi HONDA to HONDA.

Co to ma byc za przyslowie?? :shock: To ja mam nowe (a nawet dwa)
1. sanki to sanki,
2. krzeslo to krzeslo.

Kur jakie kretynskie. Macie moze jakies inne swietne przyslowia?
siekson
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mlody » 18/4/2007, 20:44

nie martw sie siekson,ja tez czytam te "przyslowia" i ręce mi opadają.
Jedyne sluszne przyslowie brzmi "jak kto dba,tak i ma..." a nie jakies farmazony.
Rozumiem ze kazdy swoje chwali,ale bez przesady :?
Obrazek (otwórz link)
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy :PPP

zx6r '2006
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez elco » 18/4/2007, 22:50

moze male sprostowanie. nie nazywajmy tego przyslowiem. Ale tak sie powszechnie mowi i wiele osob sie z tym zgodzi. Ale ten temat nie dotyczy przyslow, a chlopak szuka pomocy i nie wiem czego sie czepiacie ??
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez Traperoso » 19/4/2007, 00:10

Wydaje mi sie, ze te pytanie nie ma zbytnio odpowiedzi, do podanych motocykli wylaczajac Ducati i Triumph, czesci sa tak samo mniej wiecej drogie... Z Motocyklami nie jest jak z puszkowcami (samochodami).. a tak swoja droga Hoffman ma racje hehehe

Jedyna podpowiedz jaka moge dac, to o Ducati zapomnij bo to napewno nie bylo by tanio w eksploatacji, i o Triump tak samo.. - jeszcze nie dotarly do nas te motocykle.. niestety KOCHAM konkurencje
Traperoso
Mieszkaniec forum

Postprzez siekson » 19/4/2007, 06:43

Czepiamy sie bo nie ma czegos takiego jak gadanie ze honda to honda. Widzialem kawasaki (ponoc najbardziej awaryjne z japonczykow) ktore mialy zrobione po 90 000km i nic sie z nimi nie dzialo. Ja mam nawiniete na suzuki 40 000 km i tylko zmieniam olej i reguluje gazniki. A jest tak jak mlody mowi: "jak kto dba tak ma". A nie jakiestam: honda to honda.

No i jeszcze moj ulubiony tekst:: honda - silnik nie do zajechania. A probowaliscie kiedys zabic starego poczciwego olejaka np z gsxr1100??
siekson
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Cidman » 19/4/2007, 10:57

w sumie to Widze że każdy chwali swoje to i ja tez pochwale honde bo po kieszeni nie trzepie szczególnie. w mojej tylko olej i filtry a po za tym spokój i jaaaazda do upadłego :D
cbr 1000f dual
Cidman
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê