MZ ETZ 150 - wysokie spalanie (7l/100km), co poradzicie?
• Strona 1 z 1
MZ ETZ 150 - wysokie spalanie (7l/100km), co poradzicie?
Witam,
tak jak w temacie, moja etka trochę dużo pali, nie dziwiłbym się gdyby tyle paliła przy ostrej jeździe, ale ja jeżdzę spokojnie - 60 -70km/h na 5 biegu, no czasaem ją trochę przeciągnę, ale to od czasu do czasu (niewiem ile obrotów ma bo obrotomierz nie działa), przed remontem paliła ok 3,5l a po remoncie 7l, mam nowy filtr powietrza, iglica jest po środku (mechanik tak kazał), obecnie jest na dotarciu - dolewam 30ml mixolu na 1l benzyny (fabrycznie jest zalecane 20ml/1l, no ale te docieranie), zbyt duża mieszanka zwiększa zużycie paliwa no ale chyba nie wtakim stopniu
gaźniki są przeczyszczone, dodam ze nie jeżdżę jakiś długich tras po 100km na raz, tylko po okolicy 5-10km i czasami ze znajomymi do 30km, świeca ma normalny kolor, czytałem ze częsta zmiana biegów ma też wpływ na spalanie
czekam na Wasze podpowiedzi
Pozdrawiam
tak jak w temacie, moja etka trochę dużo pali, nie dziwiłbym się gdyby tyle paliła przy ostrej jeździe, ale ja jeżdzę spokojnie - 60 -70km/h na 5 biegu, no czasaem ją trochę przeciągnę, ale to od czasu do czasu (niewiem ile obrotów ma bo obrotomierz nie działa), przed remontem paliła ok 3,5l a po remoncie 7l, mam nowy filtr powietrza, iglica jest po środku (mechanik tak kazał), obecnie jest na dotarciu - dolewam 30ml mixolu na 1l benzyny (fabrycznie jest zalecane 20ml/1l, no ale te docieranie), zbyt duża mieszanka zwiększa zużycie paliwa no ale chyba nie wtakim stopniu

czekam na Wasze podpowiedzi
Pozdrawiam
- rafał motórzysta
- Świeżak
hmm na spalanie ma wpływ wszystko
nawet pogoda
ale na pewno takie drobne czynniki jak zmiany biegów nie powodowały by takiego spalania. jak miałeś wczesniej iglice ustawione ? nie rzyga wydechem niespaloną benzyną ?

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości