czyszczenie styków
• Strona 1 z 1
czyszczenie styków
witam, mam pytanie jak odnowic zasniedziałe styki w moto, czy mozna uzyc po czyszczeniu zwykłego smaru czy trzeba kupic odpowiedni preparat... i jak wyczyscic kostke w srodku jezeli jest taka potrzeba, trzeba ja rozcinac czy jest jakas inna metoda..pozdrawiam
merciless tactics...r1
-
flaash4747 - Świeżak
nie ma co rozcinać kostek ;P potem nie bedą sie do niczego nadawały. o ile nie jest to wszystko aż prześniedziałe to wystarczy kupic preparat do kostek kosztuje 10-15 zł a starczy na kilka motocykli ;P czasem jak nie łączy mozna po prostu wcisnąć i wycisnąc kilka razy kostke. jak całkiem nie przewodzi i preparat nie pomaga to nalezało by wymienic kostke na nową
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Kup preparat KONTAKT rozpinaj i psikaj we wszystkie połączenia .Zostaw do wyschnięcia .Wytrąci się taki niebieskawy/zielony nalot umyj to benzyną ekstrakcyjną i ponownie potraktuj KONTAKT-em. Kostkę zanurz w benzynie i przemyj wewnątrz małym pędzelkiem od farbek. Połączenia będą jak nowe.Sprawdzone .
- hENY
- Świeżak
hENY napisał(a):Kup preparat KONTAKT rozpinaj i psikaj we wszystkie połączenia .Zostaw do wyschnięcia .Wytrąci się taki niebieskawy/zielony nalot umyj to benzyną ekstrakcyjną i ponownie potraktuj KONTAKT-em. Kostkę zanurz w benzynie i przemyj wewnątrz małym pędzelkiem od farbek. Połączenia będą jak nowe.Sprawdzone .
I poczekaj, aż się zacznie rozpuszczać :/ Niezbyt dobra rada, żeby maczać kostki w benzynie, jeszcze ktoś Cie kiedyś posłucha i zanurzy całą instalacje elektryczną motocykla w benzynie z nadzieją, że następnego dnia będzie miał wiązkę jak nową.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Np. Oxide cleaner CRC
ona ma akurat czerwonawy kolor, jeden z rozsądniejszych preparatów z którego korzystałem, szczególnie przy różnego rodzaju przełącznikach lub automatach Stop-u bez rozbierania.
Do kostek elektrycznych też się sprawdza.
ona ma akurat czerwonawy kolor, jeden z rozsądniejszych preparatów z którego korzystałem, szczególnie przy różnego rodzaju przełącznikach lub automatach Stop-u bez rozbierania.
Do kostek elektrycznych też się sprawdza.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości