Wycięcie Katalizatora ???
• Strona 1 z 1
Wycięcie Katalizatora ???
Mam takie pytanie
Od jakiegoś czasu mam zamontowaną końcówkę wydechu Akrapovic'a w zx6r 07 i muszę powiedzieć że dźwięk jest dużo lepszy od stock (orginalnego) ładny basowy ale dużo ludzi mi poleca wycięcie katalizatora jeszcze bo dźwiek na akrapie powinien być jeszcze lepszy taki racingowy.
I tutaj moje pytanie do was czy bedzie bezpieczne usunięcie kata jakie bedą wady i zalety po wycięciu ???
Był bym wdzięczny za odpowiedzi !!!
Od jakiegoś czasu mam zamontowaną końcówkę wydechu Akrapovic'a w zx6r 07 i muszę powiedzieć że dźwięk jest dużo lepszy od stock (orginalnego) ładny basowy ale dużo ludzi mi poleca wycięcie katalizatora jeszcze bo dźwiek na akrapie powinien być jeszcze lepszy taki racingowy.
I tutaj moje pytanie do was czy bedzie bezpieczne usunięcie kata jakie bedą wady i zalety po wycięciu ???
Był bym wdzięczny za odpowiedzi !!!
-Yamaha R6 09
-
Suchy93 - Świeżak
Przeważnie akcesoryjne wydechy przychodzą z rurami do montażu i nie ma już w nich katalizatora.
Jeśli kupowałeś nowy wydech to po przejechaniu kilku kkm dźwięk się zmieni.
Ewentualnie trasa i pałowanie, też pomaga w wypaleniu wydechu
Jeśli kupowałeś nowy wydech to po przejechaniu kilku kkm dźwięk się zmieni.
Ewentualnie trasa i pałowanie, też pomaga w wypaleniu wydechu

Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Ja wyciąłem katalizator w swoim moto i jakoś specjalnie różnicy w dźwięku nie odczułem. Silnik też się zachowuje normalnie - obroty nie falują. Niedopalanie spalin ... bo ja wiem czy to jest minus??
Jak odpuścisz gazu to z rury idzie płomień. 

Yamaha FZ1 Black 

-
byzf - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości