chyba zbyt szybko sie grzeje. Yamaha TZR '06
• Strona 1 z 1
chyba zbyt szybko sie grzeje. Yamaha TZR '06
witam
po tym jak zmienilem cylinder po szlifie i zrobilem z 280km, to dzisiaj sobie docisnolem troche na miescie, przez jakies 3km w korku, i potem zwykla droga szosowa lecialem sobie jakies 70km/h i pzniej mi sie woda zagotowala po jakichs 15km. Czy to nie za szybko? czy normalne ze tak sie zagrzala.
motor: yamaha tzr 50
po tym jak zmienilem cylinder po szlifie i zrobilem z 280km, to dzisiaj sobie docisnolem troche na miescie, przez jakies 3km w korku, i potem zwykla droga szosowa lecialem sobie jakies 70km/h i pzniej mi sie woda zagotowala po jakichs 15km. Czy to nie za szybko? czy normalne ze tak sie zagrzala.
motor: yamaha tzr 50
Ghost Rider 50ccm!
- adrian042
- Świeżak
- MoodyxCore
- Świeżak
pamietaj ze jezdzac na wodzie ona sie gotuje juz w 90 do 105 stopni(zalezy od cisnienia) a płyn chłodniczy ma chyba od 120 czy cos takiego,
a co do grzania to mozeliwe ze ci sie tak dzieje, mozesz miec jeszcze za ciasno spasowany zestaw lub masz przytkany termostat(luz do wymiany)
a co do grzania to mozeliwe ze ci sie tak dzieje, mozesz miec jeszcze za ciasno spasowany zestaw lub masz przytkany termostat(luz do wymiany)
- tomera
- Stały bywalec
wyjmij termostat i zagotuj wode obserwuj kiedy sie zacznie otwierac. powinien mniej wiecej wtedy kiedy bedą sie pojawiały pecherzyki ( nie pełne wrzenie ) jak masz piec do ogrzewania tam zazwyczaj są termometry alkoholowe do 120 czy cos takiego stopni i mozna dokładnie zmierzyc od ilu sie otwiera. skoro tłok nie puchnie wiec zestaw nie jest za mocno spasowany. a nawet jak by był do po tylu km by sie dotarł
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
termostat mam wyjety poniewaz byl zepsuty, ja poprostu czuje ze sie woda zagotowala no i jak dotkne chlodnicy to ewidentnie jest zbyt goraca jak na normalna temperature. i jak ja odpalalem to nie chcial, chyba ze przygazowalem ale na wolnych obrotach nie chodzila, poczekalem 30 minut i kontynuowalem jazde
Ghost Rider 50ccm!
- adrian042
- Świeżak
a wody ubywa ? czy trzyma jeden poziom ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie chodzi mi o uciekanie wody uszczelkami węzami czy czym kolwiek. o ubywanie - np węzykiem odprowadzającym nadmiar. jak ci sie przegrzała albo miałes takie obawy było odkręcic korek i sprawdzic stan. powinno płynu byc widac ale nie pod korek tylko ok 1 cm nad zeberkami
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hm, plyny jest wystarazająco duzo a teraz juz bo odcinku 1km, motor stanol, i jak go odpalałem to nic, pozniej jak go odpalam trzymajac gaz to odpali i chodzi tylko jak trzymam gaz, jak puszcze to momentalnie gasnie, wiec tak nie jezdze od razu puszczam ten gaz.
nie wiem o co chodzi. pozdrawiam
odsyłam do regulaminu
nie wolno pisać post pod swoim postem a skorzystać z edycji.
senekkorzenna
nie wiem o co chodzi. pozdrawiam
odsyłam do regulaminu

senekkorzenna
Ghost Rider 50ccm!
- adrian042
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości