YAMAHA YZF 250 Silnik glośniej chodzi
• Strona 1 z 1
YAMAHA YZF 250 Silnik glośniej chodzi
Witam
Ostatnio zauważyłem, że mój motor zaczął głośniej chodzić. Myślałem, że urwałem tłumik, ale podczas grzania praca silnika nie podobala mi się. Zawory są ok, olej wymieniam co 9 mth jeżdze amatorsko.
Ostatnio zauważyłem, że mój motor zaczął głośniej chodzić. Myślałem, że urwałem tłumik, ale podczas grzania praca silnika nie podobala mi się. Zawory są ok, olej wymieniam co 9 mth jeżdze amatorsko.
Keep the full throttle
YAMAHA YZF 450
YAMAHA YZF 450
- Tabus
- Świeżak
Napinacz lancuszka masz hydraulik, czy manual? sprawdz jego naciag, mozliwe, ze lancuszek juz jest skonczony i napinacz nie daje rady.Masz sporo mozliwosci "glosnej pracy silnika" w 4t xP Zdejmij pokrywe zaworowa i zobacz w jakim stanie jest lancuszek i szklanki.Pewny w 100% jestes, ze to nie zawory? ;D Korba! korba! Na biegu tez tak glosno pracuje? Moze lozysko sprzeglowe...Za duzo "moze", zeby to przez forum oceniac 

Honda CR 500
-
WojciechW - Świeżak
wiec tez stawiam na łancuszek. choc ten powinien cichnąć w miare obrotów. ew jakis rezonans przy pewnych obrotach moze sie włączyc
zobacz czy jak nacisniesz sprzęgło to czy cichnie. a moze cos ci sie innego poluzowało ? wiem że to głupei ale mi ostatnio odkręciło sie mocowanie handbara jednego i tłukło niemiłosiernie ;/ przy odkręcaniu gazu i był to metaliczny pogłos. aż stanąłem i nasłuchiwałem skąd dzwoni. potem dopiero zauwazyłem że to mi lata 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no ciezko powiedziec co to moze byc bo to moze byc wszystko sam musisz dojsc
sprawdź ten łancuszek na wszelki wypadek

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Opisz dokladnie jeszcze jaki dzwiek sie z silnika wydobywa.Jest to stuk, szorowanie, brzeczenie ? Porownaj do czegos
To sie nasila przy obrotach ? na luzie, na wduszonym sprzegle i na biegu jest ciagle ten sam dzwiek? Ciezko jest dojsc do tego skoro opisales to bez szczegolow.

Honda CR 500
-
WojciechW - Świeżak
Mi też coś tłukło taki plastykowy pogłos, i tylko to miałem przy ruszaniu, podokręcałem wszystko co możliwe, najpierw osłony silnika i dalej tłukło, no to zatrzymałem się raz i patrze co tak napier ... i okazało się że ślizg od łańcucha na wachaczu jest delikatnie luźny i łańcuch o niego bił i tak plastykowo klaskało właśnie, kupiłem dziś kawałek gumy odkręce ślizg podłoże gume i dokręce na maxa !? dobrze ?
ktm lc4 625 supermoto ->yamaha yz250f 06' mod. 07'
-
piceer - Świeżak
mozna pokombinowac
tylko zeby ci tej gumy nie wyrwało czy cos. wiem że od spodu. ale kumpel kiedys sobie na góre wsadził gume z pasa transmisyjnego
wkręcimo mu w zębatke łancuch pekł i rózne tam nieprzyjemnosci miał 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dziś byłem na torze i tak dokładniej to glośna praca zaczęła się kiedy silnik się rozgrzał i trochę dostała po garach. Żadnych stukow nie było oprócz suchego po kilkunastu rundach łańcucha było słychać jakby szorowanie
Keep the full throttle
YAMAHA YZF 450
YAMAHA YZF 450
- Tabus
- Świeżak
hmm skoro to nie zawory, łancuszek ani sprzęgło to oddaj do mechanika bo moze jakies lozysko sie wybiło i szumi cos przez to 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości