Wyciszanie tłumika
• Strona 1 z 1
Wyciszanie tłumika
Witam, mam straszny problem z dźwiękami z tłumika. Posiadam Aprilię RS 50, jedyną wadą jaką posiada jest "pyrczenie" Próbowałem owinąć w tłumiku watę szklaną i jej podobne, ale albo się spaliła, albo po prostu stopiła i po 2 tygodniach z fajnego pomrukiwania jak na 50 znowu jest mnie słychać na kilometr. Doradźcie jakiś sposób na wyciszenie tłumika. W miarę możliwości byłbym wdzięczny za linki jeśli coś trzeba kupić 

- Matys21
- Świeżak
mozna wsadzic taką hmm wate stalową słuzy do polerki. ona sie w miare nie wypala
ale nie wiem jak się ma do wyciszania w stosunku do standardowej waty. mozna tez postarać sie o jakiś stary koc gaśniczy to jest dobry materiał
na pewno szybko sie nie wypali. no albo jak kolega napisał - kupic gdzies wate do wydechów. ja mam FMFa nitkową wate swietnie sie trzyma w wydechu fajnie wygłusza
no i nie chetnie sie wypala
wiec same plusy

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
zaznaczmy tylko, ze nie napychasz do środka waty metalowej a demontujesz tłumik na części czesto trzeba ciąć, i iwijasz miejsce ZA perforowaną rurą stalową. Nie za ciasno bo bedzie głośno. POźniej montaż -może być potrzebny spawacz lub nitownica
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości