Kupno Rieju MRX 125
• Strona 1 z 1
Kupno Rieju MRX 125
http://moto.allegro.pl/rieju-smx-125-4t ... 65212.html
Witam co sadzicie o tym motorze i o tej firmie??
Ja dopiero zaczynam zabawe z motorami tak ze pierwszy raz o takiej firmie slysze .
Moze wy cos wiecie natemat tej firmy czy sie rozpada czy nawala czy raczej stabilny sprzet .
Gdzie produkuje te motory i ogólne inforamcje czy warto kupowac
Z góry dziekuje
Witam co sadzicie o tym motorze i o tej firmie??
Ja dopiero zaczynam zabawe z motorami tak ze pierwszy raz o takiej firmie slysze .
Moze wy cos wiecie natemat tej firmy czy sie rozpada czy nawala czy raczej stabilny sprzet .
Gdzie produkuje te motory i ogólne inforamcje czy warto kupowac

Z góry dziekuje

- sienio
- Świeżak
to chyyyba Hiszpan nie chce strzelac ale mozesz sobie sprawdzić w goglach. co do samego motocykla to taka klasa średnia. nie bardzo mozna porównywac to z hondom czy jamahom. ale tez nie jest to typowy chinczyk który sioe zaraz ma rozpsc
jest raczej dobrze wykonany jednakże nie z perfekcją droższych marek. po prostu przyoszczędzili ja jakosci plastików i materiałow niektórych - przez co motorki są stosunkowo tanie. tobie juz pozostaje wybrac tylko czy kupowac czy nie. jedni i lubia chinczykami latać
inni nie wsiąda na nic co nie pochodzi z japonii czy włoch
osobiscie sam sie zastanawiałem nad rieju kiedys. bo miałem okazje kupic nówke sztuke z tym ze bez papierów ;/ zrezygnowałem ale miałem kilka dni te moto i fajnie sie spisywało

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Chodzi mi oglnie o to czy to sie łatwo i szybko psuje .
czy warto kupic nowesze Rieju czy starsza jamache wiadomo to ma mało przebiegu .
Ja tam jakos wyczynowo nie chce skakac czsami do lasu a tak to do transportu .
Mówicie ze jak na mnie brac ??
4t to podobno mniej mocy ale po zdjeciu blokady ile wyciagnie /?
czy warto kupic nowesze Rieju czy starsza jamache wiadomo to ma mało przebiegu .
Ja tam jakos wyczynowo nie chce skakac czsami do lasu a tak to do transportu .
Mówicie ze jak na mnie brac ??
4t to podobno mniej mocy ale po zdjeciu blokady ile wyciagnie /?
- sienio
- Świeżak
no to juz zalezy od ciebie
ale w teren wolał bym chyba kupic cos lepszego. z tym że nie ma fajnych sportowych jako tako 125 w 4T w teren zarejestrowanych. koło 100 poleci po sciagnieciu blokad

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
rieju to bardzo dobra marka, tylko lepiej kupić am6 a nie 125 4 suw, osobiście miałem smx 50 w wersji PRO wyposażenie fabryczne : złote lagi UPS paioli pełna regulacja, tył Ohilis Gazowy też pełna regulacja. złote zaciski ajp przód 2 tłoczki, tarcze zaadoptowane z ktma, stalowe oploty przód, tył, elektryczny starter + kick. heniu nie wiem dlaczego mówisz o perfekcji wykonania tej marki jak nawet nie wiesz co oferują. rieju wkłada sprzęt z dobrej i najwyższej półki, manetki domino, h bary, itd... oczywiście za dobre się płaci, klasyczna wersja smx-a nie ma tylu bajerów ale nadal jakością nie odbiega od reszty, a co do samego MRX 125 to jest jak yamaha XT 125 z tym, że lepiej się go prowadzi niż yamahe, jest ładniejszy, lepsze zawiecha i lepszy osprzęt, wszystko w temacie, silnik taki sam. Pozdrawiam
- Bamboleo
- Świeżak
a no pisze o perfekcji wykonania bo sam miałem kilka dni rieju
i jakos na kolana mnie nie powalił. był dobrze ładnie zrobiony na pewno lepiej niz chinczyki. ale w porównaniu z moim mbk np plastiki miał gorszej jakości ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
mbk to kopia yamah, o jaki rieju mówisz? yamaha jest tak samo wykonana, a moje rieju było znacznie lepiej zrobione i na lepszych podzespołach. yamaha nawet w nowych DT 125 szału nie robi, w 50 z 04 roku miałem o niebo lepszy osprzęt i zawieszenie, niż owa DT, do XT już nawet nie porównuje
PS: nie rozumiem jak możesz Rieju z Chińczykiem porównywać? Proponuję zaczerpnąć trochę wiedzy na temat specjalnych edycji tych motocykli, i tego jak wypadają na torach między innymi Francji, Hiszpanii , Holandii, Włoszech. Rieju są tworzone z myślą o zwykłych zjadaczach chleba i dla bardziej wymagających. Wiadomo, że Rieju w zwykłej wersji kupujesz taniej od Yamahy bo tam płacisz za Marke i znaczek na baku. Można dopłacić i mieć sprzęt klasę wyżej który od razu nadaje się do jazdy torowej. Pozdrawiam

PS: nie rozumiem jak możesz Rieju z Chińczykiem porównywać? Proponuję zaczerpnąć trochę wiedzy na temat specjalnych edycji tych motocykli, i tego jak wypadają na torach między innymi Francji, Hiszpanii , Holandii, Włoszech. Rieju są tworzone z myślą o zwykłych zjadaczach chleba i dla bardziej wymagających. Wiadomo, że Rieju w zwykłej wersji kupujesz taniej od Yamahy bo tam płacisz za Marke i znaczek na baku. Można dopłacić i mieć sprzęt klasę wyżej który od razu nadaje się do jazdy torowej. Pozdrawiam
- Bamboleo
- Świeżak
tak wiem że kopia
nie no zawieszenie akurat lepsze to fakt. ale ogólne wykonanie nie było tak dopracowane., ty miałes wersje z bajerami. ja miałem golasa - i to jest klasa średnia motocykla. pozatym nie rozumiem czemu sie czepiasz i twierdzisz że porównuje rieju z chinczykami
porównuje ale pisze że są lepsze wiec nie rozumiem o co ci chodzi
rieju jest gorzej wykonane przynajmniej moje. yamaha z tego roku jest duuuzo bardziej dopracowana

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jakie rieju do jakiej yamahy porównujesz bo nadal mi nie odpowiedziałeś ? rieju to taka sama klasa co inne 50 i koszt mniej więcej jest porównywalny. po chinczyka to idziesz do biedronki i kupujesz za 1999zl ja osobiście miałem do wyboru każde moto i wybrałem to rieju bo w porównaniu do innych 50 biło je na łeb. Jestem ciekawy co miałeś za plastiki w tym swoim rieju bo oni pakują polisporta ;D a przecież większość ludzi kupuje owe zamienniki, do wszelkiej maści crosów/enduro itp i jakoś nie narzeka ? powiem Ci więcej Peugeot wypuścił XPS 50 w wersji stret EVO 2 (model własnie z zawiecha i podzespołami smx PRO) EVO to model wzorowany na SMX PRO i też porównasz peugeot do klasy średniej i napiszesz ze napewno lepszy niż chińczyk ?
zabawne...
PS; klasyczny XPS, to to samo co klasyczne Rieju, Yamaha, Derbi, Aprilia, Malaguti, MBK , różnice w nich to praktycznie tylko właściwości jezdne i wygląd zewnętrzny.

PS; klasyczny XPS, to to samo co klasyczne Rieju, Yamaha, Derbi, Aprilia, Malaguti, MBK , różnice w nich to praktycznie tylko właściwości jezdne i wygląd zewnętrzny.
Ostatnio edytowano 1/6/2011, 16:58 przez Bamboleo, łącznie edytowano 1 raz
- Bamboleo
- Świeżak
tak
ale nie mówie o samych plastikach
elektronika nie była na wysokim poziomie. wszystko to takie mało solidne sie zdawało i tyle. miałem mbk czyli kopia yamahy własciwie to to samo z tym że plastiki nie są made in china tylko made in italy ;P i porównująć mbk z 96 roku była lzejsza niz dt 50 sm z 2003 roku
a rieju nie pamietam modelu ale chyba tango
był fajny i na pewno lepszy od chinczyków ale mbk solidniejsza sie wydawała
z tym że jak mówisz jak masz do dyspozycji lepsze zawieszenie itp to spoko
ja miałem jak pisałem golasa... to nie porażał niczym

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
DT z 03 to poziom rieju RR, SMX z 03 do 03 DT to jest skok przez płot
golas jest przeciez taki sam
jak DT
mnie własnie DTki rażą swoja jakością wykonania i to w każdej pojemności i naprawde mnie to wku+++ ze egzotyczne marki dają lepszy sprzęt niż Yamaha w tej pojemności. mam w domu jeszcze husqarne wre i do DT tez niebo a ziemia i to porównując ją do najnowszego wydania DT. Rieju Tango to klasa XT 125 (motocykl bardziej po bułki) MRX jest lepszy od Tango i XT.

Ostatnio edytowano 1/6/2011, 17:09 przez Bamboleo, łącznie edytowano 1 raz
- Bamboleo
- Świeżak
no z tym sie zgodze ;/ DT mogły byc lepiej robione
ale te rieju było 2005 rok i wyżej i spawy np ramy były niewiele lepsze od spawów w moim chinczyku
ostatecznie nie zdecydowałem sie na rieju i sie ciesze bo czuje że bym sie z nim męczył
na standard zawieszeniu z tym silnikiem nie powalało to w ogóle ;/ ale niedługo potem ten sam gosc sprzedawał mbk i kupiłem i bardzo sie cieszyłem
a kupiłem własciwie tylko na zarobek ;P DT to ma byc własnie moto dla wiekszej ilosci ludzi tanie w eksplo i w miare tanie w zakupie
no i yamaha - częsci w brud. do rieju juz gorzej o nietypowe czesci niestety

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1