Plyn chlodniczy cieknie po silniku
• Strona 1 z 1
Plyn chlodniczy cieknie po silniku
Witam, dzisiaj zobaczyzlem ze mam malo plynu w chlodnicy, byla ponad polowa, przejechalem sie nic nie bylo, tylko jakos dziwnie mi go zalalo 2 razy, musialem odpalic na popych, lekki dymek i bylo ok, teraz normalnie pali od kopa, zawsze palil na dotyk, ale zauwazylem ze cos plyn pociekl od strony przedniego kola, nie z chlodnicy, cos na cylindrze, nie widac zadnych pekniec, i nie wiem czy to moze z jakiejs srubki, a teraz zalalem chlodnice do pelna woda, to wylewal sie plyn wezykiem, tym ktorym powinien, ale chyba nie ciurkiem, polal sie troche i odkrecilem dalej bylo full plynu, nie wiem o co biega, czy chlodnica zapowietrzona, nie widac pekniec, woda raczej nie plynie z zeberek z chlodnicy tylko cos kolo swiecy od strony przedniego kola, bo cylinder byl mokry od lewej strony patrzac jak siedze na motorze, tam jest pare srubek nie wiem od czego, moze jakies rady? jutro jak wyschnie bd patrzyl z kad cieknie, moze sie czegos dowiem, jak cos mam kx 125
- Apollo11
- Świeżak
nawet nie czytam do konca
99% uszczelka pod głowicą. jak najszybciej zdejmij głowice i zalej skrzynie korbową olejem. zeby nie stała w płynie. skoro pluło ci płynem mogło go wyrzucac wydechem. skoro xle odpalał - równiez ta sama przyczyna. skoro ci wywalało odpływem - równiez to samo od cisnienia z cylindra robiło sie cisnienie w układzie chłodzenia i gdzies musi miec ujscie - a od tego jest korek upustowy zeby 1.2 bara i wywaliło odpływem. tyle odemnie :d

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no spuscic mozesz. bawic nie bawic
oleju chociaz pod swiece mu zalej bo jak postoi w wodzie to moze zardzewiec 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Moge troche kapnac pod swiece, ale jak jutro bd zalewal i na sekunde odpale zeby zobaczyc gdzie zaczyna cieknac to moge miec problem z odpaleniem, no sam nie wiem
chyba ze jak juz spuscilem plyn to przepalic zeby upewnic sie ze go tam nie ma i nie lac oleju, ewentualnie troche kapnac tego co do benzyny? poradz cos
chyba ze jak juz spuscilem plyn to przepalic zeby upewnic sie ze go tam nie ma i nie lac oleju, ewentualnie troche kapnac tego co do benzyny? poradz cos
- Apollo11
- Świeżak
dokładnie. zaczniesz odpalac to mozesz zatrzec silnik. lepiej od razu to zrobic. nie zobaczysz skąd ci cieknie bo ci cieknie pewnie do cylindra. krótka próba w 50% miarodajna - wykręcasz swiece i jak widzisz kropelki - 1000000% uszczelka. nei widzisz 99% uszczelka 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Miałem dokładnie ten sam problem. Nie odpalaj pod żadnym pozorem! U mnie skończyło się to wymianą cylka... Tak jak henio mówi to musi być uszczelka pod cylindrem, ewentualnie uszczelka między głowicą a cylindrem. Sprawdź i to i to. Jak sprawdzić to drugie? Wyciągnij cały cylinder, bez odkręcania głowicy i zalej go wodą, jak cieknie to znaczy że to ta uszczelka;) Pamiętaj, NIE ODPALAJ!
- matik797
- Świeżak
wiem że mozesz nie miec czasu ale proponował bym sciagnąc głowice i zobaczył bym czy nie poszło za duzo wody. szkoda zeby cos zardzewiało. ja swoje rzeczy myłem w wodzie ze srodkiem specjalnym i później płukałem wodą zwykła i osuszyłem i lezało wszystko w ciepłym pokoju a i tak nalot rdzy sie pojawil 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości