AM6, nie pali, cyl, gaznik, swieca ok
• Strona 1 z 1
AM6, nie pali, cyl, gaznik, swieca ok
Witam i przyszlo mi tu w koncu napisac.
Moto wracalem do domu na oparach w baku, co kawalek przelewalem z garba na drugi. Pozniej miesiac stania z powodu braku gotowki na wache i gumy. Ten miesiac wczesniej aku juz byl na wykonczeniu, nie mial juz sily chodac podswietlac mocniej stopu podczas hamowania.
Teraz nowy gaznik, (na starym to samo, nie kwestia jego), po ilus tam razach pare razy udalo sie moto odpalic, po czym za chwile gasnal. Glowica w gore, luz tlok/cylinder jest ok.
Wydech pusty, nie zapchany.
Filtr czysty, swieca wydaje mi sie, ze daje dobra iskere.
Moje pomysly wyczerpane...
1. Czy moze to byc wina aku, ze jest juz do niczego nawet jak odpalam z kopa?
2. Czy mglo byc cos z pierscieniami skoro palec na cyl nic nie wyczuwa?
3. Jeszcze jakies pomysly?
Moto wracalem do domu na oparach w baku, co kawalek przelewalem z garba na drugi. Pozniej miesiac stania z powodu braku gotowki na wache i gumy. Ten miesiac wczesniej aku juz byl na wykonczeniu, nie mial juz sily chodac podswietlac mocniej stopu podczas hamowania.
Teraz nowy gaznik, (na starym to samo, nie kwestia jego), po ilus tam razach pare razy udalo sie moto odpalic, po czym za chwile gasnal. Glowica w gore, luz tlok/cylinder jest ok.
Wydech pusty, nie zapchany.
Filtr czysty, swieca wydaje mi sie, ze daje dobra iskere.
Moje pomysly wyczerpane...
1. Czy moze to byc wina aku, ze jest juz do niczego nawet jak odpalam z kopa?
2. Czy mglo byc cos z pierscieniami skoro palec na cyl nic nie wyczuwa?
3. Jeszcze jakies pomysly?
- magik2208
- Bywalec
aku nie ma nic do tego. zapłon nie wymaga akumulatora. prędzej swieca na wykonczeniu. mogło cos sie uszkodzic latając na oparach choc nie wiem czy to ma jakies negatywne skutki.... ja bym wymienił swiece., zalał benzyne pod swiece i próbował odpalic. moze olejem zaszedł albo cos i musi sie przepalic po prostu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Kranik jest ok, z resztą bak bez syfów bo czyszczony jakiś czas temu, poza tym z tworzywa więc raczej nie ma mowy o syfach z baku.
trzeba złożyć głowicę, tylko mam problem bo nie wiem jak koleś dał radę, ale przykręcił śrubą z łepkiem 7mm termostat, chcę go wywalić ale czym odkręcić:D
dzisiaj sprawdzę membrany, bo możliwe, że te zasyfiły się olejem, czy coś z nimi nie tak, że nie przepuszczają wystarczająco dużo mieszanki, czy nie tworzą podciśnienia.
trzeba złożyć głowicę, tylko mam problem bo nie wiem jak koleś dał radę, ale przykręcił śrubą z łepkiem 7mm termostat, chcę go wywalić ale czym odkręcić:D
dzisiaj sprawdzę membrany, bo możliwe, że te zasyfiły się olejem, czy coś z nimi nie tak, że nie przepuszczają wystarczająco dużo mieszanki, czy nie tworzą podciśnienia.
- magik2208
- Bywalec
Witam znowu. Gaznik przedmuchany we wszystkich otworach, nic nie bylo zasyfione, luz miedzy cyl a tokiem jest jaki byc powinien, cylinder bez rys, iskra dobra, kranik ok, filtr czyszczony, wydech nie zapchany, membrany w dobrym stanie, troszke byly zasyfione.
Moto dalej nie odpala, no kur***
. Skonczyly mi sie pomysly. Powiem jak Gierek - pomożecie? - Pomożemy, ale to juz wasza kwestia, licze na was;)
Edit//
Do modow - pisze post pod postem, bo nikt odpiwiadajac nie zaglada do konca tej strony, a co dopiero do kolejnej...
Moto dalej nie odpala, no kur***

Edit//
Do modow - pisze post pod postem, bo nikt odpiwiadajac nie zaglada do konca tej strony, a co dopiero do kolejnej...
- magik2208
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm