Wymiana cylindra.Paliwo nie leci. 4T
• Strona 1 z 1
Wymiana cylindra.Paliwo nie leci. 4T
Witam!
Wymieniłem cylinder,wszystko ładnie poskręcałem,iskra jest tylko...skuter mam zatankowany a mimo wszystko paliwo mi nie leci. Patrzałem na filtr paliwa tez jest ok. W czym może być problem? I mam nadzieje że tylko prez to skuter nie chce mi palić. 4T
Wymieniłem cylinder,wszystko ładnie poskręcałem,iskra jest tylko...skuter mam zatankowany a mimo wszystko paliwo mi nie leci. Patrzałem na filtr paliwa tez jest ok. W czym może być problem? I mam nadzieje że tylko prez to skuter nie chce mi palić. 4T
- dawidu8
- Świeżak
- Stryjeczny
- Świeżak
Śmiem w to wątpić
Dawidu8 napisz może, w którym miejscu ściągasz ten wężyk, bo on nie idzie bezpośrednio z baku do gaźnika, tylko z baku, poprzez filtr paliwa, potem kranik podciśnieniowy, o którym pisał senek i dopiero gaźnik, kolejność może się różnić, ze względu na różne modele skuterów. Najlepiej ściąg od razu przy gaźniku (paliwo nie powinno lecieć, a nawet jeśli to tylko kilka kropel, czyli to co jest w wężyku) potem zakręć rozrusznikiem, bodź kopnij parę razy kopką, powinno lecieć, jeśli nie, trzeba się cofać i szukać.
_______
No dobra, nie zdążyłem, ale nie usunę posta (może komuś się kiedyś przyda)
_______
Co do aktualnego problemu to, masz większą kompresję niż wcześniej, poza tym jest na dotarciu i jest to normalne, podładuj aku i powinno być dobrze, jeśli przerzuci kilka razy tłokiem i rozrusznik się zatrzyma to aku masz do wymiany.

Dawidu8 napisz może, w którym miejscu ściągasz ten wężyk, bo on nie idzie bezpośrednio z baku do gaźnika, tylko z baku, poprzez filtr paliwa, potem kranik podciśnieniowy, o którym pisał senek i dopiero gaźnik, kolejność może się różnić, ze względu na różne modele skuterów. Najlepiej ściąg od razu przy gaźniku (paliwo nie powinno lecieć, a nawet jeśli to tylko kilka kropel, czyli to co jest w wężyku) potem zakręć rozrusznikiem, bodź kopnij parę razy kopką, powinno lecieć, jeśli nie, trzeba się cofać i szukać.
_______
No dobra, nie zdążyłem, ale nie usunę posta (może komuś się kiedyś przyda)
_______
Co do aktualnego problemu to, masz większą kompresję niż wcześniej, poza tym jest na dotarciu i jest to normalne, podładuj aku i powinno być dobrze, jeśli przerzuci kilka razy tłokiem i rozrusznik się zatrzyma to aku masz do wymiany.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
komar, już zrobiłem to. dmuchłem tu i tam ( w dmuchaniu jestem dobry) i sie naprawiło. tylko teraz rozrusznik mi wolno kręci, słychać jakby akumulator był słaby, ale ostatnio na fula ładowałem. co możę być przyczyną wolnego kręcenia? 

- dawidu8
- Świeżak
- Stryjeczny
- Świeżak
moze rozładowałes akumulator i sie zasiarczył i juz jest po prostu do wyrzucenia. od tak sie rozrusznik raczej nie sypie.... sprawdź na innym aku
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a teraz mam nastepny problem. czytałem co i jak, jak wyregulować gaźnik...ale mi sie nie udało. jak ruszam to sie dławi i dostaje kopa....potem gdy już np jade 45kmh i dam mu w rure to też tak jakby redukował bieg i nagle torpeda. czy da sie to jakos zrobić żeby jeździł mi płynnie? regulowałem,obracałem tą śrubkę z 200 razy po 1mm i dławi się nadal -.-
- dawidu8
- Świeżak
to jak nie umiesz oddaj do mechanika
nie da sie nauczyc kogos regulowac gaxnik przez neta to trzeba doswiadczenia ;P albo zdolnosci i po przeczytaniu opisu zeby ogarnac.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości