Czy dam rade jeździć na Derbi gpr 50
• Strona 1 z 1
Czy dam rade jeździć na Derbi gpr 50
Siema tak jak w temacie mam pytanie czy dam rade jeździć na derbi gpr 50. Mam 158 cm wzrostu ważę 45kg. Czy nie będę tracił równowagi przy staniu. Będzie to moje pierwsze moto i jeszcze takie pytanie czy trzeba kupować specjalne buty, rękawiczki ??
- iPatryk98
- Świeżak
Wzrost może nie byłyby problemem, ale waga raczej tak, nie wiem czy przy szybszej jeździe i mocnych podmuchach wiatru by Cię nie przewróciło.
Czy masz 13 lat? JesteÅ› 1998 rocznik?
Obowiązkowy jest tylko kask, ale dla bezpieczeństwa przy tej pojemności myślę że wystarczą, rękawice krótkie(letnie) i kurtka z ochraniaczami tekstylna, buty mogą być zwykłe, chyba że masz dużo kasy i Cię stać na takie rzeczy, tylko pamiętaj, że jeszcze będziesz rósł i kurtka, buty, spodnie, może i rękawiczki będą na Ciebie dobre rozmiarowo przez 1-2 sezony.
Czy masz 13 lat? JesteÅ› 1998 rocznik?
Obowiązkowy jest tylko kask, ale dla bezpieczeństwa przy tej pojemności myślę że wystarczą, rękawice krótkie(letnie) i kurtka z ochraniaczami tekstylna, buty mogą być zwykłe, chyba że masz dużo kasy i Cię stać na takie rzeczy, tylko pamiętaj, że jeszcze będziesz rósł i kurtka, buty, spodnie, może i rękawiczki będą na Ciebie dobre rozmiarowo przez 1-2 sezony.
- rudi0018
- Świeżak
haha 45 kg ? ja juz na fullu latałem z tą waga
ja waze 55 kg
i ktm ujeżdzam. waga nie ma nic do znaczenia. wzrost powinien byc ok. ale to zalezy jak szybko sie uczysz. zawsze to pewniej jak mozez obiema stopami dotykać do gleby. potem wystarczy sie podpierac na palcach
z reszta sie zgodze. butów jako tako nie musisz mieć, kask to podstawa druga sprawa rękawiczki. jak masz glebe 1 co dotyka ziemi to ręce.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
ja co do wagi to jestem takiego zdania jak henio. Jak sie uczylem jezdzic na mojej sendzie to tez wazylem 43-45kg. A wzrostu mialem moze z 155 i nie mialem problemu z nauka zawsze jedna noga dosiegala do ziemi i nie bylo problemu, gpr to scigacz wiec jest niższe od sedy wiec nie bedziesz mial problemu.
Derbi Senda SM | http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8
-
zarkanis96 - Świeżak
Rudi dzieki za odp. A co do pytania to tak mam 13 lat i jestem z 98r. Jak bym sie nauczyl dobrze jezdzic to i tak bym nie osiagal tych 90 czy 100km/h bo nawet nie ma u mnie w miejscowosci warunkow do takiej jazdy
.

- iPatryk98
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości