burgman an 400 - strzela do gaźnika
• Strona 1 z 1
burgman an 400 - strzela do gaźnika
witam
Mam pewien problem zakupiłem suzuki burgman an 400 sprawa wygląda tak że gdy go kupowałem wszystko było ok dopóki nie zmieniłem akumulatora na nowy tzn podczas dokonywania zakupów nawalił (wysiadł) akumulator stary właściciel kupił go na swój koszt ale gdy odjechał a ja miałem jechać do domu skuter zaczął "strzelać do gaźnika po włączeniu świateł. Żaden mechanik nie potrafi dojść do tego dlaczego tak się dzieję. Przypomnę że strzela gdy włączy się światła natomiast gdy światła są wyłączone strzela sporadycznie. Mechanik u którego jest motor sprawdził już moduł lecz to nic nie dało również akumulator . Dziś zaproponował że podepnie motor tak by sprawdzić czy wada nie leży w instalacji... - nie pamiętam dokładnie co jeszcze robił ale nie potrafi znaleźć gdzie problem dlatego proszę o pomoc i sugestie...
pozdrawiam
Mam pewien problem zakupiłem suzuki burgman an 400 sprawa wygląda tak że gdy go kupowałem wszystko było ok dopóki nie zmieniłem akumulatora na nowy tzn podczas dokonywania zakupów nawalił (wysiadł) akumulator stary właściciel kupił go na swój koszt ale gdy odjechał a ja miałem jechać do domu skuter zaczął "strzelać do gaźnika po włączeniu świateł. Żaden mechanik nie potrafi dojść do tego dlaczego tak się dzieję. Przypomnę że strzela gdy włączy się światła natomiast gdy światła są wyłączone strzela sporadycznie. Mechanik u którego jest motor sprawdził już moduł lecz to nic nie dało również akumulator . Dziś zaproponował że podepnie motor tak by sprawdzić czy wada nie leży w instalacji... - nie pamiętam dokładnie co jeszcze robił ale nie potrafi znaleźć gdzie problem dlatego proszę o pomoc i sugestie...
pozdrawiam
- zychu22
- Świeżak
hmm tu na forum tez niczego konkretnego sie nie dowiesz ;/ tu nikt nie ma nic raczej powyzej 125 ccm
oddał bym do porządnego serwisu tam na pewno doszli by co i jak. ja moge tylko strzelać ze to moze byc jakieś zwarcie i np załącza sie cos w gaźniku ssanie czy cos. choc to nie powinno powodować strzałów ale moze tam jest jakas elektryka która wariuje ;/ a tak btw tam masz gaźnik czy juz wtrysk ?

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości