Oleje, półsyntetyk i mineralny
• Strona 1 z 1
Oleje, półsyntetyk i mineralny
Witam.
W skuterku Aprilia SR50 LC mam obecnie zalany jakiś Mobil 2T mineralny. Jest go tam jeszcze z 0,3l. Kupiłem dziś 2 litry Elfa Moto 2hp eco, półsyntetyk. Czy mogę dolać go do zbiorniczka, czy może trzeba wypuścić stary?
W skuterku Aprilia SR50 LC mam obecnie zalany jakiś Mobil 2T mineralny. Jest go tam jeszcze z 0,3l. Kupiłem dziś 2 litry Elfa Moto 2hp eco, półsyntetyk. Czy mogę dolać go do zbiorniczka, czy może trzeba wypuścić stary?
-
qadrat - Świeżak
Jeździ, i ma się całkiem dobrze. Na liczniku przejechane 25tys. km i silnik jeszcze nie ruszany
W Łodzi dopiero w 3 sklepie dostałem inny olej, niż minerał. Sklepy typowo skuterkowe, więc domyślam się, że 90% skuterków jeździ na mineralnym.

W Łodzi dopiero w 3 sklepie dostałem inny olej, niż minerał. Sklepy typowo skuterkowe, więc domyślam się, że 90% skuterków jeździ na mineralnym.
BMW F650 Funduro.
-
qadrat - Świeżak
to zle myslisz,
minerał to najgorsze co mzoe byc,
jak sciagniesz głowice to zobaczysz czemu,
na tłoku beziesz mial duzo nagaru (ja mialem po zaledwie 20k km okolo 1mm nagaru)
kup pół lub full syntetyka,
a i nie koniecznie w sklepie tylko na stacji tez dostaniesz albo w sklepie z olejami
minerał to najgorsze co mzoe byc,
jak sciagniesz głowice to zobaczysz czemu,
na tłoku beziesz mial duzo nagaru (ja mialem po zaledwie 20k km okolo 1mm nagaru)
kup pół lub full syntetyka,
a i nie koniecznie w sklepie tylko na stacji tez dostaniesz albo w sklepie z olejami
- tomera
- Stały bywalec
a co do dolewania. najpewniej jest spuscic stary i wlac nowy. ale moze byc tak że jak dolejesz to sie nic nie stanie
zalezy jak oba oleje na siebie działają. ja czasem mieszałem i nie miałem problemów
ale slyszałem że potrafią sie gryźć

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm