Strój "na szybko" i "na krótko"
• Strona 1 z 1
Ok, ja nie pytałem czy mam jeździć w bluzie czy może w swetrze. Stwierdziłem tylko że zakładanie kombi skórzanego a potem w pracy przebieranie się, nie jest ani wygodne ani sensowne. A po całkowitym podsumowaniu czasu jaki mi to zabiera, wychodzi to około 30 minut - ubranie się w domu/przy motocyklu (bielizna, kombi, buty, kask, rękawice) + rozebranie + ubranie w zwykłe ciuchy w pracy. I nie sądzę żeby Tobie to zajęło dużo mniej w takich warunkach.
Ja pytałem o strój na motocykl, tylko inny niż kombi, żebym np. nie musiał się całkowicie potem przebierać. Kurtka skórzana + motojeansy? Zwykłe jeansy + ochraniacze?
Ja pytałem o strój na motocykl, tylko inny niż kombi, żebym np. nie musiał się całkowicie potem przebierać. Kurtka skórzana + motojeansy? Zwykłe jeansy + ochraniacze?
-
test1uci - Świeżak
Ale taki temat nie jest trochę śmieszny? No sorry, ale chyba sam możesz zdecydować czy lepsze będą jeansy + kurtka czy kombi. O tym że zwykłe spodnie przetrą się po pierwszym zetknięciu z asfaltem to chyba wiesz? Ja tam cały strój zakładam tylko jak jadę gdzieś pojeździć. Jak jadę na moto na uczelnię, albo kogoś odwiedzić to zazwyczaj z ciuchów na moto zakładam kurtkę, rękawice, buty i kask. Ale kolana sobie już raz ładnie poobdzierałem
A przy 120 zostaje z ciebie tylko marmolada, przy 150 zwęglasz się cały od tarcia o asfalt

pan_wiewiorka napisał(a):Przy prędkości 50 km/ już masz problem. Przy 70 km/h masz zoraną kość, przy 100km/h nie masz ręki.
A przy 120 zostaje z ciebie tylko marmolada, przy 150 zwęglasz się cały od tarcia o asfalt

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Kup sobie jeansy motocyklowe i jako takie zabezpieczenie będziesz miał .
Mów co myślisz , rób co mówisz .
Suzuki Bandit gsf 400
Suzuki Bandit gsf 400
- MaŁy_Bandzior
- Świeżak
tak ja pan_wiewiórka
przebranie nie zajmuje wiele czasu
z racji profesji wożę w kufrze lub wiszą w biurze gajer i oxfordy
koszula z krawatem zazwyczaj pod kurtką - w niczym nie wadzi
za to karp polimajstra gdy rozpinam kurtkę by wyjąć dokumenty na widok koszuli i krawata bezcenny
przebranie nie zajmuje wiele czasu
z racji profesji wożę w kufrze lub wiszą w biurze gajer i oxfordy
koszula z krawatem zazwyczaj pod kurtką - w niczym nie wadzi
za to karp polimajstra gdy rozpinam kurtkę by wyjąć dokumenty na widok koszuli i krawata bezcenny

(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
dzięki za odpowiedzi.
muszę się jeszcze zastanowić, ale prawdopodobnie będzie to jakaś krótka tekstylna kurtka z wypinką, żebym mógł pod spód założyć od razu koszulę itd., ale co do dołu jeszcze się zastanawiam.
spróbuję też opcję koszula pod kombi.
muszę się jeszcze zastanowić, ale prawdopodobnie będzie to jakaś krótka tekstylna kurtka z wypinką, żebym mógł pod spód założyć od razu koszulę itd., ale co do dołu jeszcze się zastanawiam.
spróbuję też opcję koszula pod kombi.
-
test1uci - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe