Åšcigacz czy skuter?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
kolego, a może gilera DNA??? Taki ścigacz z automatyczną skrzynią biegów, dziś jeździłem na kolegi i bardzo fajnie sie tym jeździ
kolega ma odblokowanego, lekki tuning zrobiony i leci mu w 2 osoby 90km/h
całkiem całkiem, a jakby założył cylek 70ccm i inne duperele to by 100kmh+ pocisnął tym na luzie ;d
pozdro

pozdro

- Malaga Phantom
- Świeżak
to jest silnik skuterowy. to nie skrzynia jak w autach automat czy cos
to ma tą sama zasade działania jak w skuterkach, własciwie nie wiem czy tam nie siedzi jakis silnik p/g

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Gilerka DNA ma silnik jak w skuterach, dajesz gazu i jedziesz ;p super moto koledze nic się nie psuje, silnik ma przejechane 20k km bez większych remontów ( kolega wymienił cylka i tłok na sportowy Stage6 50ccm chyba i planuje wsadzić niedługo 70ccm ), bardzo dobra jednostka pod tuning ;p ogólnie przyjemne moto ;p jest jeden minus ;d policja lubi się go strasznie czepiać bo myśli że jakaś większa pojemność :/ ale ogólnie fajny motorek ;p
- Malaga Phantom
- Świeżak
Ja nie wiem czego się bać skoro masz wszystko elgancko ( cylek 50) to się nie mogą o nic przyczepić. No chyba że przekroczyłeś predkośc itp, ale to jest normalne wtedy. Co do pytania odnoście gp50 to znalazłem tylko 2 na allegro ( chyba że źle szukałem) więc to oznaczą znikomą popularnośc tego modelu.
-
shiver - Świeżak
- Malaga Phantom
- Świeżak
shiver napisał(a):Ja nie wiem czego się bać skoro masz wszystko elgancko ( cylek 50) to się nie mogą o nic przyczepić. No chyba że przekroczyłeś predkośc itp, ale to jest normalne wtedy. Co do pytania odnoście gp50 to znalazłem tylko 2 na allegro ( chyba że źle szukałem) więc to oznaczą znikomą popularnośc tego modelu.
To co, że prędkość? wlepią Ci co najwyżej mandat i to tylko wtedy jak przekroczysz dozwoloną prędkość dla wszystkich a nie te 45km/h.
- magik2208
- Bywalec
Malaga Phantom napisał(a):nie no ale troche wkurza jak policja cie zatrzymuje co 5km do kontroli, nieprawdaż ?? ;p
Jeśli mieszkasz tak jak mówisz na wsi to policjanci Cie zatrzymają raz czy dwa a jeśli nic nie znajdą to sobie zapamiętają że jestes wporządku i Ci dadzą spokój.
magik2208 napisał(a):To co, że prędkość? wlepią Ci co najwyżej mandat i to tylko wtedy jak przekroczysz dozwoloną prędkość dla wszystkich a nie te 45km/h.
Własnie to miałem na myśli ;p Nie zrozumiłaeś o co mi chodziło ;p
-
shiver - Świeżak
czyli skuterem można popylać nawet 80km/h jeżeli nie ma ograniczenia prędkości ??? Czy trzeba wlec sie te 45km/h ??? Zawsze myślałem że skuterem można jeździć max 45
chyba się myliłem...

- Malaga Phantom
- Świeżak
mozna ale tylko teoretycznie i legalnie
zaden fabrycznie tyle nie jedzie. kazdy jedzie wiecej. i własciwie pod tym względem zaden nie przeszedł by badania technicznego
no ale nikt nie bedzie mierzył ile skuterek wycisnie
po prostu ma jechac 45 nie wiecej ;D a jak sie jedzie wiecej to policja moze dac wezwanie do dodatkowego badania technicznego pod tym względem

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Heniu - gadałem z bardziej doświadczonymi ludźmi, co najwyżej to da Ci mandat, bo na pojawienie się na badaniach masz tydzień, w tym czasie ustawiasz odpowiednio linkę, żeby się powiedzmy przepustnica otwierała do połowy i masz problem z głowy, ale żaden normalny policjant takiego skierowania nie da, bo wtedy buli z własnej kieszeni.
Poza tym 45km/h na asfalcie, można umrzeć z nudów:D i śmiesznie jak Cię rowery wyprzedzają xD
Poza tym 45km/h na asfalcie, można umrzeć z nudów:D i śmiesznie jak Cię rowery wyprzedzają xD
- magik2208
- Bywalec
Enduro/sm czy ścigacz to jedyne słuszne wyjście dla młodego chłopaka.(ścigacze droższe i cięższe - odradzam) Kible są dla bab i dziadków na rybki. Nie wiem po cholerę robią niby "sportowe" skuterki skoro to nie ma nic wspólnego z motocyklem.
A na polskich drogach to ja bym zwyczajnie się bał jeździć kiblem na 12" kołach. W niejedną dziurę takie kółko mogłoby wpaść do połowy, a wtedy lecisz przez kierownicę.
A na polskich drogach to ja bym zwyczajnie się bał jeździć kiblem na 12" kołach. W niejedną dziurę takie kółko mogłoby wpaść do połowy, a wtedy lecisz przez kierownicę.
- Zivtam
- Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości