Jak to sie stalo?
• Strona 1 z 1
- jajko
- Świeżak
miałem tak przy 60km/h, to jest ułamek sekundy kiedy traci sie kontrole nad motongiem. ja naszczęscie wyleciałem w pole i zatrzymalem sie 

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Traperoso napisał(a):ale gdyby.. sprobowal pojechac na uslizgu... (like a drift) to moze by nie pierdyknal w murek i przejechal jakos.. ehh
Ales napisal. Tak jakby zaliczenie kontrolowanego powerslida odbywalo sie mniej wiecej taki sposob: Jedziesz sobie po kretej drodze swoim goldwingiem, dlubiesz w nosie i myslisz: "dobra to moze teraz bysmy sobie tak polatali bokiem i przy okazji odpisali na pare smsow ktore przyszly rano"
Kurde a ktos z was w ogole potrafi jezdzic w kontrolowanym poslizgu?

-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
Mi sie wydaje ze kolo sie bawil biegami i ze przed samym zakretem zrobil redukcje na duzo nizszy bieg.Potem juz praktycznie na łuku puszcza sprzeglo a pech chcial ze akurat pod tylnym kołem jest kiepska nawierzchnia co powoduje nie kontrolowany uslizg-udaje sie odzyskac rownowage ale jest juz za pozno zeby zlozyc sie w zakret.. i boom:/
Kawasaki Zx 10R 2004r
-
Lumiere - VIP Åšcigacz.pl
Lumiere napisał(a):Mi sie wydaje ze kolo sie bawil biegami i ze przed samym zakretem zrobil redukcje na duzo nizszy bieg.Potem juz praktycznie na łuku puszcza sprzeglo a pech chcial ze akurat pod tylnym kołem jest kiepska nawierzchnia co powoduje nie kontrolowany uslizg-udaje sie odzyskac rownowage ale jest juz za pozno zeby zlozyc sie w zakret.. i boom:/
chyba masz racje bo zwroccie uwage ze koles przed samym zakretem dobrze zredukowal pewnie ze dwa biegi w dol a nie puscil od razu sprzegla tylko pozniej juz na kamerze nie widac jego reki i tylko mozna sie domyslec ze puscil klamke w zakrecie juz
Proces ewolucji by lukas... najpierw rowerek z kolkami bocznymi pozniej normalny rowerek a dalej fz6 fazerek
-
lukas00 - Świeżak
Wiem, ze takie sytuacje to ulamek sekundy, ze zdarzysz pomyslec: o kur**, jak szybko myslisz.. Zauwazcie, ze ten koles troche spanikowal... ile razy zdarza mi sie, ze jade sam lub z kims, czyms gdzies... wyjezdza ktos z podpozadkowanej.. i gdy orientuje sie, ze wymusza pierszenstwo.. (bo kretyn, lub durna baba) nie patrzal/a... to wtedy HAMUJE z piskiem WYBACZCIE.. jest juz na srodku skzyzowania!! .. Reasumujac: chodzi mi o to, ze kierowcy ogolnie, panikuja czesto powodujac wypadki z blachej sytuacji.. bo jak samochod pierdyknie w to auto to kasa leci.. ale jak motocykl sami wiecie..
Oczywiscie to dosc glupie porownanie..
Uniknac takich sytuacji mozna tylko w jeden sposob, duzo jezdzic i cwiczyc te instynktowne odruchy, ktore w sytuacji pokazanej na filmiku ratuja zycie pozdrooo
Oczywiscie to dosc glupie porownanie..
Uniknac takich sytuacji mozna tylko w jeden sposob, duzo jezdzic i cwiczyc te instynktowne odruchy, ktore w sytuacji pokazanej na filmiku ratuja zycie pozdrooo
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości