Jak zmienić olej silnikowy?
• Strona 1 z 1
Jak zmienić olej silnikowy?
Witajcie!
Od niedawna jestem posiadaczem Gilery SC 125 ( To samo co GPR 125 ).
Chciałbym zmienić w niej wszystkie płyny i oleje od silnikowego począć.
Mam na myśli kompletne wylanie całości tego co jest i wlanie, nowego, świeżego oleju. Jeżeli ktoś by mógł mi to wytłumaczyć, byłbym wdzięczny.
Od niedawna jestem posiadaczem Gilery SC 125 ( To samo co GPR 125 ).
Chciałbym zmienić w niej wszystkie płyny i oleje od silnikowego począć.
Mam na myśli kompletne wylanie całości tego co jest i wlanie, nowego, świeżego oleju. Jeżeli ktoś by mógł mi to wytłumaczyć, byłbym wdzięczny.
- kakademona123
- Świeżak
ciezko sie domyslec
od spodu masz srubke spustowa po srudku w jednym z karterów raczej w tylnej czesci silnika. z reguły jest z miedzianą podkładka. odkręcasz to odkręcasz korek od wlewu ( wszystko na ciepłym silniku) i czekasz aż ci zleci. potem zakrecasz spust i wlewasz nowego oleju. ilosc oleju powinna byc napisana po prawej stronie a jak nie ma to poszukaj informacji w ksiazce serwisowej. jak takiej nie masz to sobie poszukaj w necie.

od spodu masz srubke spustowa po srudku w jednym z karterów raczej w tylnej czesci silnika. z reguły jest z miedzianą podkładka. odkręcasz to odkręcasz korek od wlewu ( wszystko na ciepłym silniku) i czekasz aż ci zleci. potem zakrecasz spust i wlewasz nowego oleju. ilosc oleju powinna byc napisana po prawej stronie a jak nie ma to poszukaj informacji w ksiazce serwisowej. jak takiej nie masz to sobie poszukaj w necie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
asr to jest raczej 2T
wiec zadnego filtra nie ma 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
siema mam od niedawna skuter QINGQI QM50OT-6 i chciałbym wymienic olej w przekładni ale nie moge znalesc wlewu i mam take pytanie czy wogule sie zmienia olej w przekładni jak tak to gdzie mogę miec wlew 

- mlody90.90
- Świeżak
Być może masz pod pokrywą przekładni. U mnie w Aprilce tak jest, a pamiętam, że w TGB, którego miałem chyba z 8 lat temu wszystko było na wierzchu, nie potrzeba było odkręcać pokrywy.
BMW F650 Funduro.
-
qadrat - Świeżak
bo na goglach patrzyłem to korki do przekładni były na obudowie tam gdzie jest kopniak a patrzyłem u mie to niema to musze zdjąc to obudowe bo nawet nie wiem gdzie ta przekładnia jest jak mozna to taki krótki opis jak tam sie dostac
- mlody90.90
- Świeżak
Czy tak ciężko poszukać na google? Dodam, że Ciebie interesuje zdjęcie z silnikiem 139qmb, masz wszystko ładnie opisane i pokazane, i żadnej obudowy/pokrywy z kopniakiem nie trzeba ściągać.
http://www.superskuter.pun.pl/wymiana-oleju-co-i-jak-12.htm (otwórz link)
http://www.superskuter.pun.pl/wymiana-oleju-co-i-jak-12.htm (otwórz link)
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości