Stuki przy przedniej zebatce lancucha. Yamaha Thunderace.
• Strona 1 z 1
Stuki przy przedniej zebatce lancucha. Yamaha Thunderace.
Witam, moj problem polega na tym:
Przy malych predkosciach slychac stuki w okolicach przedniej zebatki . Po ustawieniu motocykla na stojaku i wlaczeniu pierwszego biegu,lub 2 /3 byle z mala iloscia obrotow, lancuch na samym poczatku strasznie "lata" . Obija sie tu itam. Lancuch wyglada na dobrze naciagiety(30 mm) .
Chcialbym sprawdzic zebatke, czy przypadkiem nie jest poluzowana itp.
Ma ktos moze tutorial jak to zrobic? Czy jak sciagne oslone lancucha to nie wycieknie zaden plyn od sprzegla?
Motor to : Yamaha Thunderace 2000rocznik.
Prosze o odpowiedz
Przy malych predkosciach slychac stuki w okolicach przedniej zebatki . Po ustawieniu motocykla na stojaku i wlaczeniu pierwszego biegu,lub 2 /3 byle z mala iloscia obrotow, lancuch na samym poczatku strasznie "lata" . Obija sie tu itam. Lancuch wyglada na dobrze naciagiety(30 mm) .
Chcialbym sprawdzic zebatke, czy przypadkiem nie jest poluzowana itp.
Ma ktos moze tutorial jak to zrobic? Czy jak sciagne oslone lancucha to nie wycieknie zaden plyn od sprzegla?
Motor to : Yamaha Thunderace 2000rocznik.
Prosze o odpowiedz
- TaniaCola
- Świeżak
a bym obstawial na nieronomiernie rozciagniety łancuch!!!
krec kolem co kawalek i sprawdzaj napiecie łancucha czy a kazdym miejscu jest taki sam luz ... podejrzewam ze jest miejsce gdzie lancuch bedzie mocniej napiety....
Jesli faktycznie tak jest caly naped (łancuch +zebatki do wymiany)
krec kolem co kawalek i sprawdzaj napiecie łancucha czy a kazdym miejscu jest taki sam luz ... podejrzewam ze jest miejsce gdzie lancuch bedzie mocniej napiety....
Jesli faktycznie tak jest caly naped (łancuch +zebatki do wymiany)
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Witam, odswiezam temat. Czy moglby ktos wytlumaczyc jak odkrecic oslone od przedniej zebatki w motocyklu marki Yamaha , model thunderace. Moje obawy skierowane sa na uklad sprzegla hydraulicznego znajdujacego sie na oslonie, troszke na lewo. Boje sie wyciekow.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
- TaniaCola
- Świeżak
jak sie boisz to do mechanika oddaj:) Ja sam sobie zębów nie leczę bo nie umiem. Od tego jest dentysta. Od mechaniki - mechanik
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości