Zobacz wątek - Wymiana łożyska główki ramy w ZX9R 2001r
NAS Analytics TAG

Wymiana łożyska główki ramy w ZX9R 2001r

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Postprzez RUTRA.RD » 15/5/2011, 00:02

dokładne dokręcanie łożyska główki ramy jest opisane na forum motocyklowym ale w tej chwili ci tego nie wrzucę boo ... życie :( postaram sie jutro, aczkolwiek dla mnie poprawne dokręcenie łożyska główki ramy wymaga doświadczenia, wkleję ci ten teks albo przepisze i sam stwierdzisz.

co do dźwięków to sam nie bardzo wiem o co chodzi tak ze nie bardzo pomogę, musiał bym się przejechać, MOZE to byc nie dokrecone lozysko glowki ramy.

ps. dzis koles ktory sprzedaje lozyska powiedzial mi ciekawa rzecz
- łożysko kolkowe właściwie nie da się dokręcić w celu poprawniejszego działania ( wynika to z jego budowy ) z łożyskiem rolkowym jest inaczej i można je dociągnąć
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez toper-utl » 15/5/2011, 09:08

RUTRA.RD napisał(a):ps. dzis koles ktory sprzedaje lozyska powiedzial mi ciekawa rzecz
- łożysko kolkowe właściwie nie da się dokręcić w celu poprawniejszego działania ( wynika to z jego budowy ) z łożyskiem rolkowym jest inaczej i można je dociągnąć

W obu wymienonych typach lozysk mozna kasowac luz, pod warunkiem ze sa to lozyska wzdłużne lub skosne jednorzedowe i rodzaj elementow tocznych nie ma tu znaczenia. Gosciu w sklepie pewnie myslal o kulkowych poprzecznych i jego wypowiedz jest wtedy jak najbardziej uzasadniona.
toper-utl
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 15/5/2011, 23:24

co to znaczy łożyska wzdłużne ?
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê