Wymiana łożyska główki ramy w ZX9R 2001r
• Strona 2 z 2 • 1, 2
dokładne dokręcanie łożyska główki ramy jest opisane na forum motocyklowym ale w tej chwili ci tego nie wrzucę boo ... życie
postaram sie jutro, aczkolwiek dla mnie poprawne dokręcenie łożyska główki ramy wymaga doświadczenia, wkleję ci ten teks albo przepisze i sam stwierdzisz.
co do dźwięków to sam nie bardzo wiem o co chodzi tak ze nie bardzo pomogę, musiał bym się przejechać, MOZE to byc nie dokrecone lozysko glowki ramy.
ps. dzis koles ktory sprzedaje lozyska powiedzial mi ciekawa rzecz
- łożysko kolkowe właściwie nie da się dokręcić w celu poprawniejszego działania ( wynika to z jego budowy ) z łożyskiem rolkowym jest inaczej i można je dociągnąć

co do dźwięków to sam nie bardzo wiem o co chodzi tak ze nie bardzo pomogę, musiał bym się przejechać, MOZE to byc nie dokrecone lozysko glowki ramy.
ps. dzis koles ktory sprzedaje lozyska powiedzial mi ciekawa rzecz
- łożysko kolkowe właściwie nie da się dokręcić w celu poprawniejszego działania ( wynika to z jego budowy ) z łożyskiem rolkowym jest inaczej i można je dociągnąć
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
RUTRA.RD napisał(a):ps. dzis koles ktory sprzedaje lozyska powiedzial mi ciekawa rzecz
W obu wymienonych typach lozysk mozna kasowac luz, pod warunkiem ze sa to lozyska wzdłużne lub skosne jednorzedowe i rodzaj elementow tocznych nie ma tu znaczenia. Gosciu w sklepie pewnie myslal o kulkowych poprzecznych i jego wypowiedz jest wtedy jak najbardziej uzasadniona.
- toper-utl
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości