Piasek w cylindrze? YZ 125
• Strona 1 z 1
Piasek w cylindrze? YZ 125
Witam. 2 dni temu jeździłem po żwirowni. Wjechałem do wody po osie, i po wyjechaniu i przejechaniu ok. 300m coś zaczęło chrzęścić w silniku. Po ok. 200 m motor zgasł. Odpalić, odpalił,ale strasznie szeleściło w silniku,wiec szybko go zgasiłem. Teraz po nacisnieciu na kopke dalej słychać ten dziwny dźwięk. Co to się mogło stać? Czy to możliwe,że wszedł tam piasek? 

Yamaha YZ 125 (niedługo do sprzedania).
- Kazmir
- Świeżak
raczej łożysko
sciągaj filtr powietrza, sciągaj gaźnik i patrz w jakim stanie, jak są na nim rysy czy cos cylinder do góry i patrz jak wygląda, ale jeżeli dostał się piasek spodziewaj się najgorszego
sciągaj filtr powietrza, sciągaj gaźnik i patrz w jakim stanie, jak są na nim rysy czy cos cylinder do góry i patrz jak wygląda, ale jeżeli dostał się piasek spodziewaj się najgorszego
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
No, jestem zaskoczony,ze coś się posypało. Motor po wymianie łożysk na wale,uszczelniaczy,korbowodu i tłoka. Dopiero po dotarciu. Filtr powietrza czysty,bo przed jazda był czyszczony. A możliwe,że wciągnął piasek przez dziurę w airboxie czy cos? W tym sezonie jezdziłem nim 1 raz po głębokim piasku.
Yamaha YZ 125 (niedługo do sprzedania).
- Kazmir
- Świeżak
jezeli wszystko było skręcone jak nalezy to nie miało prawa nic zaciągnąc. i jezeli filtr powietrza jest teraz czysty bez piasku to nie ma opcji że wszedł piasek w silnik. nie ma którędy. chyba że masz dziure w airboxie albo filtr przepuszcza piasek ;/ moze cos sie odkręciło po prostu. magneto np . pozatym jak masz moto na dotarciu nie mozna jeździc po wodzie ;/.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości