JAKIE OBJAWY WALNIETEJ USZCZELKI POD GŁOWICĄ FZS 600
• Strona 1 z 1
JAKIE OBJAWY WALNIETEJ USZCZELKI POD GŁOWICĄ FZS 600
Pomóżcie bo nie moge dojść ładu z moim motorkiem. Jakie mogą być objawy walnietej uszczelki pod głowicą przy FZS 600 z 98.
- wołek1212
- Świeżak
moze byc ze cisnienie spod uszczelki idzie do ukladu chlodzenia i wtedy wybija plyn, ale co za kazdym razem rzyga plynem? czy tylko jak mu konkretnie odkrecisz na rozgrzanym silniku? bo u mnie tez rzygnie ale jak juz ma ponad 105 stopni i go odkrece to chyba normalne, musisz zmierzyc mu kompresje i bedzie wiadomo
-
sonycbr77 - Bywalec
Za kazdym razem psiuka płynem po odkręceniu manetki. Dzisiaj spuściłem troche oleju i na wieszchu jest troche bombelkow takich malutkich a jak w ten olej dmuchałem to wyłazi takie białe coś. I jeszcze płyn ma słodkawy smak bo próbowałem. to mi sie wydaje ze uszczelka pod głowica
- wołek1212
- Świeżak
płyn ma zawsze slodki smak
idz do meneli i spytaj czy dobry
na pewno ci powiedzą jakiej produkcji nawet
to jest alkohol wiec taki smak ma
jak płyn ucieka i masz chociaz troche biały olej to na pewno uszczelka

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie chce strzelac ale jezeli po kazdym odkreceniu manetki wali plyn to oznacza tylko cisnienie spod uszczelki do ukladu, innego wytlumaczenia nie widze ale luzik to nie jest koniec dla silnika:) wymieniasz uszczelke i latasz dalej, byc moze ze go przegrzales troche i uszczelka poszla... a to jak plyn smakuje to nie probowalem heh moze i jest slodki:)
-
sonycbr77 - Bywalec
haha metylowy alkohol tez szkodliwy
a jednak w kraśniku w fabryce łozysk jakoś potruli sie tym
no i słynne powiedzenie " pijmy aż poślepniem " metylowy powoduje slepote :d no u mnie to niektorzy pewnie walą, tanio wychodzi, przepuszcza przez jakiś chleb zmieszaja z jakims winem i maja pryty ... alkohol to alkohol. ten sam chyba tez jest własnie w płynach do spryskiwaczy tylko że tam jeszcze jakies detergenty są
to na pewno w temacie
a może spam Heniu?
przyhamuj chłopie
senekkorzenna

to na pewno w temacie

przyhamuj chłopie

senekkorzenna
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Co do tej uszczelki to musisz, zdjąć silnik i rozebrać całą górę aż do zdjęcia głowicy. Przede wszystkim ściągnij sobie serwisówke , tam będzie jak to zrobić krok po kroku. Nie jest to reaktor jądrowy więc wg mnie powinieneś sobie poradzić :]
Mów co myślisz , rób co mówisz .
Suzuki Bandit gsf 400
Suzuki Bandit gsf 400
- MaŁy_Bandzior
- Świeżak
Ciężko ci będzie zdjąć głowicę bez wyjęcia silnika z ramy. Ściągnij serwisówkę tam wszystko masz.
Z całym szacunkiem Madcap, co ci się nie podobało w moim poście ,że go wyedytowałeś?
Z całym szacunkiem Madcap, co ci się nie podobało w moim poście ,że go wyedytowałeś?
Mów co myślisz , rób co mówisz .
Suzuki Bandit gsf 400
Suzuki Bandit gsf 400
- MaŁy_Bandzior
- Świeżak
uszczelka pod glowica to nie takie chop siup, cala gora do rozebrania, jak sie czujesz na silach to ok ale watpie skoro pytasz jak sie do tego zabrac a jak sie uporasz to przy skrecaniu pamietaj o kluczu dynamometrycznym bo sruby trzeba z odpowiednia sila i kolejnoscia dokrecac
-
sonycbr77 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa