cross/enduro jaki wybrac??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
cross/enduro jaki wybrac??
Witam!
Mam 16 lat i jestem dosyc niski ( wzrost ok 164 cm) i to jest największym problemem. Chiałbym sobie kupic jakiegos crossa albo enduro tylko żeby nie był za wielki. Myślałem o Yamaha dt 50...
Oczywiści chciałbym zeby była to 50-tka. Doradzcie co wybrac.Mam juz pewne doświadczenie bo jeden sezon przejeździłem na romecie hehehe
Z góry dziękx za odp.
Mam 16 lat i jestem dosyc niski ( wzrost ok 164 cm) i to jest największym problemem. Chiałbym sobie kupic jakiegos crossa albo enduro tylko żeby nie był za wielki. Myślałem o Yamaha dt 50...
Oczywiści chciałbym zeby była to 50-tka. Doradzcie co wybrac.Mam juz pewne doświadczenie bo jeden sezon przejeździłem na romecie hehehe

Z góry dziękx za odp.
- crosss
- Świeżak
ja przy 170 sie na EXC525 wdrapuje
i nawet nie mam wielkich problemów z jego utrzymaniej [nie wiem jak w jeździe bom nie miał przyjemności] a co do dt to polecam te nowsze modele tzn po 95/96. Starsze są nieładne 

-
Bunny - VIP Åšcigacz.pl
co do 50 to odradzam kupywac ... jezeli chcesz sie pobawic w terenie crossem to conajmniej 125 a nie 50 bo to za słabe dychawiczne...
>>Suzuki RG80<<
>>Motorynka Pony 301<<
>>Motorynka Pony 301<<
- -Dżepetto-
- Świeżak
no dobra mówisz, że 50-tka słaba w terenie - uważam, że dla mnie wystarczająca, nie chcę rzucać sie na głęboką wodę i od razu zniechęcać sie to crossów - dopiero zaczynam przygodę z tego typu motorami więc 50 ccm na sam początek będzie wystarczajaca.A po za tym 125 jest juz na prawko...
Poluje na Yamahe DT lub YZ najlepiej 50ccm.
Jakby coÅ› to na PW
Jakby coÅ› to na PW
- crosss
- Świeżak
a po za tym jest cos takiego ze rejestrujesz 125 na motorower i co ? a po 2 chcesz zeczynac jazde na enduro to od 125, wczoraj na zlocie w bedzinie widzialem taki 2 kozakow na crossach wiek moze 13-14 lat i jeździli na DRkach 125
>>Suzuki RG80<<
>>Motorynka Pony 301<<
>>Motorynka Pony 301<<
- -Dżepetto-
- Świeżak
Z zarejstrowaniem niebedzie problemu jak pocyrkujesz to zarejstrujesz:P .Według mnie to cross 125 to cie chyba troche potarga no a ta 50 to znowu niebardzo.Wybur nalerzy do ciebie....
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
-
Kwazi - VIP Åšcigacz.pl
Ta gościu póki co jeździł na jakimś romeciuku, a wy mu crossa 125 ccm doradzacie...
40 koni uważacie dla goscia na początek jest dobre do nauki? yhy to powodzenia...
Może endurko 125 ccm to ujdzie bo tam jakieś 15-20 koni max
Między crossem a enduro 125 ccm jest zajebista różnica więc tak mu podpowiadajcie bo zrobi sobie na 100% krzywdę, zresztą jak ktoś miał doświadczenie z endurko i crossem to wie jaka kolosalna jest różnica, no i przede wszystkim jak tym się jeździ.
Jak chcesz się na coś przesiąść to radze 125 ccm, tyle że enduro. Zabawy będziesz mieć, pośmigasz, poskaczesz, a zbyt ryzykować nie będziesz musiał, że nie ogarniesz maszyny. Pozdrawiam...
40 koni uważacie dla goscia na początek jest dobre do nauki? yhy to powodzenia...
Może endurko 125 ccm to ujdzie bo tam jakieś 15-20 koni max
Między crossem a enduro 125 ccm jest zajebista różnica więc tak mu podpowiadajcie bo zrobi sobie na 100% krzywdę, zresztą jak ktoś miał doświadczenie z endurko i crossem to wie jaka kolosalna jest różnica, no i przede wszystkim jak tym się jeździ.
Jak chcesz się na coś przesiąść to radze 125 ccm, tyle że enduro. Zabawy będziesz mieć, pośmigasz, poskaczesz, a zbyt ryzykować nie będziesz musiał, że nie ogarniesz maszyny. Pozdrawiam...
Dosiadam:
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm
Yamaha Thundercat sprzedany
|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
-
Vercef - VIP Åšcigacz.pl
Dokładnie w razie jakbyś był zainteresowany pisz na PW dogadamy się myśle. Dla mnie za słaby bo mam innego bzyka, a z chęcią bym sprzedał tego i kupił jeszcze innego, więc czekam
Dla Ciebie na początek napewno będzie wypas sprzęt bo sam wiem jak się nim jarałem póki nie dostałem innych moto 

Dosiadam:
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm
|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
-
Vercef - VIP Åšcigacz.pl
KX jest z 98 albo 99 rok, nie wiem dokładnie bym musiał papiera zobaczyć. A KX dopiero niedawno ściągnąłem więc nie chce go sprzedawać tylko sprzedać DT i dokupić drugiego crossa, też jakąś 125 ccm. Na torze wykorzystać całe 40 koni nie tak łatwo, a póki co starcza. A chcę we 2 z tata latać, więc DT musi szybko gdzieś pójść w inne łapki, dla mnie dawno za słaby, to się nawet na nim jeździć nie chce. A KX trafił mi się cacko w RFN i dużo bonusów dostałem.
Dosiadam:
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm
|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
-
Vercef - VIP Åšcigacz.pl
Kwazi teraz zrobileś mega wpadke... pewna osoba z Zabrza była na Derbi Sendzie na zlocie i niby fajna do trickow ale za słabe zeby w teren jechac, odradzam
>>Suzuki RG80<<
>>Motorynka Pony 301<<
>>Motorynka Pony 301<<
- -Dżepetto-
- Świeżak
Dżepetto litosci!!!!.Pisze ci chłopak ze ma 16 lat i ze dopiero zaczyna swoja przygode z moto i ze koniecznie chce 50 bo 125 to dla niego zadużo[b].A ty wyskakujesz ze na jakims tam zloce było 2 kozakuw co przyjechali na 125 on niejest zadnym kozakiem tylko 16 latkiem ktury dopiero zaczyna sie bawic w moto!!!!!!!!!.Mega wpadke to ty masz i to juz 3 !!!!!!!!!!!.Chcesz zeby on sie zabił na tej 125 -weż sie człowieku wkońcu ogarnij i przestań zyć jakimiś bajkami!!!!!!!!!.
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
-
Kwazi - VIP Åšcigacz.pl
witam
przejeżałem wszystkie oferty Yamah DT na alegro.
I chciałbym się was zapytac czy opłaca sie kupic taką starą yamahe? czy nie będzie wymagala jakiegos duzego wkładu finansowego?i czy nie będzie sie ciągle psuć?
oceńcie tą ofertę: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=105353957
pzdr
przejeżałem wszystkie oferty Yamah DT na alegro.
I chciałbym się was zapytac czy opłaca sie kupic taką starą yamahe? czy nie będzie wymagala jakiegos duzego wkładu finansowego?i czy nie będzie sie ciągle psuć?
oceńcie tą ofertę: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=105353957
pzdr
Poluje na Yamahe DT lub YZ najlepiej 50ccm.
Jakby coÅ› to na PW
Jakby coÅ› to na PW
- crosss
- Świeżak
Szrot, wygląda jakby ją wieźli z tej Hiszpani z bydłem
I tak jak się dobrze przyglądniesz widać jak wydech idący po prawej stronie wygląda jak sznurek, pewnie ostro buka.
I do tego rok produkcji, stara pupa z niego.
Jak dla mnie to odpuść...

I tak jak się dobrze przyglądniesz widać jak wydech idący po prawej stronie wygląda jak sznurek, pewnie ostro buka.
I do tego rok produkcji, stara pupa z niego.
Jak dla mnie to odpuść...
Ostatnio edytowano 22/5/2006, 06:04 przez Vercef, łącznie edytowano 2 razy
Dosiadam:
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm
|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
-
Vercef - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości