Jaki olej Do silnika 2T
• Strona 1 z 1
Jaki olej Do silnika 2T
Witam. Mam takie pytanko. dotychczas jeździłem motorami typu ETZ 150 czy WSK 125 i normalnie lałem do mieszanki mixol. Lecz mam zamiar kupić sobie Aprilie RS 50. Wiec jaki olej lać do mieszanki??
I Jeszcze nadknołem się na Syntetyczne i półsyntetyczne więc który
Jeśli nie ten dział to sory.
Z góru wielkie dzięki
I Jeszcze nadknołem się na Syntetyczne i półsyntetyczne więc który
Jeśli nie ten dział to sory.
Z góru wielkie dzięki
- lewy0722
- Świeżak
powinna mieć zbiorniczek na olej. jest gdzies w okolicach pod siedzeniem albo przy chłodnicy. jaki olej ? to zalezy od budżetu. ja lałem zawsze orlenowski czerwony olej. nie jest to najlepszy wymysł ale jest tani. wtedy 10 zł za litr kosztował wiec nie duzo. ogólnie to na pewno lepiej chroni niz mixol. najlepszym olejem i bardzo polecanym jest castrol power 2T. uzywają tego oleju prawie wszyscy uzytkownicy crossówek. najlepiej sie spala i zapewnia dobre smarowanie i oddawanie ciepła. litr kosztuje około 40 zł
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio ktos tam pisal ze kilka razy juz zajechal moto na castrolu i zacza lac motula i spokoj,
lej olej połsyntetyczny mobila/castrola/motula lub jak budrzet pozwala to syntetyka
minetalny zostawia duzo nagaru ktory sie nie spala
lej olej połsyntetyczny mobila/castrola/motula lub jak budrzet pozwala to syntetyka
minetalny zostawia duzo nagaru ktory sie nie spala
- tomera
- Stały bywalec
motul jest jeszcze lepszy ale kosztuje ponad 50 zł i mysle że to troche przesada
co do castrola wyjeździłem na 1 moto 10 butelek tego i moto pracował idealnie. równei dobrze mógł ktos zajeździc bo lał za mało oleju. albo nie dbał. tez moge powiedziec że lałem zły olej i tłok sie skonczył
wymówka jak kazda inna. ja polecam szczerze. zresztą wystarczy pojechac na zawody off roadowe 80% zawodników uzywa tego oleju..chyba aż tyle osób i to zawodowców sie nie myli co do wyboru 

co do castrola wyjeździłem na 1 moto 10 butelek tego i moto pracował idealnie. równei dobrze mógł ktos zajeździc bo lał za mało oleju. albo nie dbał. tez moge powiedziec że lałem zły olej i tłok sie skonczył

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
kontrolka jest od oleju w zbiorniczku. sa na pewno wygodne. choć zdania są podzielone. osobiscie wolałbym mieć zbiorniczek. zwłaszcza do tego moto
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości