Problemy z odpalaniem Derbi gpr 2009
• Strona 1 z 1
Problemy z odpalaniem Derbi gpr 2009
Witam
Mam taki problem gdy próbuję odpalić silnik wrzucam luz za pierwszym razem odpala ale jeżeli zgaśnie później już nie może nie wiadomo ile bym wachlował za manetkę i próbował odpalić i tak nie zapali dopiero gdy postoi dość długą chwilę 1-2 godz znowu 1 max 2 razy odpali a później znowu nie chce wiecie co to może być ? Oczywiście z po pychu na jedynce wszystko działa i drugi problem miga mi kontrolka paliwa na wyświetlaczu pomimo , że zatankowałem go do pełna i za cholerę się nie wyłącza.
z góry dziękuje za pomoc
Mam taki problem gdy próbuję odpalić silnik wrzucam luz za pierwszym razem odpala ale jeżeli zgaśnie później już nie może nie wiadomo ile bym wachlował za manetkę i próbował odpalić i tak nie zapali dopiero gdy postoi dość długą chwilę 1-2 godz znowu 1 max 2 razy odpali a później znowu nie chce wiecie co to może być ? Oczywiście z po pychu na jedynce wszystko działa i drugi problem miga mi kontrolka paliwa na wyświetlaczu pomimo , że zatankowałem go do pełna i za cholerę się nie wyłącza.
z góry dziękuje za pomoc

- kowal510
- Świeżak
moze pływak sie zaciął albo przewody od czujnika gdzies sie przetarły. a co do odpalania wyglada na to że masz źle wyregulowany gaźnik. albo masz uszkodzone zawory membranowe w króćcu ssącym. najpierw sprawdź szczelnosc króćca jak jest ok to zmniejsz w gaźniku ilosc paliwa. a tak btw to massz 2T czy 4T ? bo podałem instrukcje do 2T
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum