Zobacz wątek - Z czego się uczyć na kartę motorowerową?
NAS Analytics TAG

Z czego się uczyć na kartę motorowerową?

Przepisy, prawo
_________

Z czego się uczyć na kartę motorowerową?

Postprzez ktoosiu » 1/5/2011, 13:09

siemka
za 2 tygodnie najprawdopodobniej zdaję teorię, tyle że zapisałem się nieco później niż inni:D jakieś 3 miesiące:D
jestem teraz w 3 klasie gimnazjum, a o ruchu drogowym mieliśmy w 2 klasie i niewiele pamiętam. Znaki umiem, oraz zachowanie na skrzyżowaniu (kto przejeżdża pierwszy itp.) reanimacjie (tzn co robić przy wypadku) też umiem, ale co jeszcze trzeba wiedzieć?
i co do praktycznego pytanie: trzeba znać "budowę" motorowera?
i kolejne pytanie, trochę głupie:u nas jest zdawanie na skuterach straży miejskiej, a to są jakieś kible, jak takim jeździć? bo nie jeździłem nigdy na czymś co nie miało biegów
pozdro
ktoosiu
Świeżak

Postprzez Geralt71 » 2/5/2011, 21:29

u mnie testy były łatwe skrzyżowań trochę, budowy motoroweru zero, a jeśli będą u ciebie to pewnie do ilu ccm zalicza się motorower lub prędkość max motoroweru, skuter- rzecz dziwna szczególnie jak chce się skręcić (skręca za ciebie) [przynajmniej u nas w szkole] dla mnie to wkurzające bo chce mieć kontrole nad motocyklem, no i to "kosmiczne" przyspieszenie w automacie jeszcze jakby był jakiś motorower z manualem to tak, a co dojazdy takim kiblem to przyzwyczaj się do tego że przy skręcaniu dziwnie się będziesz czuł, no i przy nagłym odkręceniu manetki do końca koło tylne nie "przymieli"
Geralt71
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê