Jakiego Crossa kupić?
• Strona 1 z 1
Jakiego Crossa kupić?
Witam, mam zamiar kupić jakiegoś crossa, ale nie wiem co będzie odpowiednie.
Doświadczenie: Zaczynając od motorynki, później romet ogar 205, teraz simson sr50 i w terenie często quad 200cc 19km,
Wiek 15 lat, Waga 60kg, wzrost 160cm
Quad mi się znudził i chciałbym pojeździć jakimś crossem, najczęściej po lasach, polnych drogach, czasami w błocie.
Na motocykl mogę przeznaczyć max 1500zł
Interesuje mnie pojemność 80- 125cc.
Zastanawiam się nad Yuki gy 125, bo mój kolega ma do sprzedania za 1300zł, tylko mało informacji na jego temat w necie.
Co wy mi polecacie, może być używane, nie interesują mnie te małe dirt bike z allegro
No i przy okazji jeszcze jedno pytanie co to znaczy enduro ?
Doświadczenie: Zaczynając od motorynki, później romet ogar 205, teraz simson sr50 i w terenie często quad 200cc 19km,
Wiek 15 lat, Waga 60kg, wzrost 160cm
Quad mi się znudził i chciałbym pojeździć jakimś crossem, najczęściej po lasach, polnych drogach, czasami w błocie.
Na motocykl mogę przeznaczyć max 1500zł
Interesuje mnie pojemność 80- 125cc.
Zastanawiam się nad Yuki gy 125, bo mój kolega ma do sprzedania za 1300zł, tylko mało informacji na jego temat w necie.
Co wy mi polecacie, może być używane, nie interesują mnie te małe dirt bike z allegro

No i przy okazji jeszcze jedno pytanie co to znaczy enduro ?
- Pawcio5556
- Świeżak
1) pytasz na złym forum. to forum motocyklowe. firt bike to chinczyki. w sumie nic ciekawego nie kupisz bo własciwie nie kupisz zadnego crossa do 1500 zł. jedynie co to takiego chinczyka. jaki bedzie odpowiedni? obojetne bo wszystkie są w zasadzie takie same. róznia sie tam silnikami bo kilka modeli silników jest wygladem ramy itp ale czy on sie nazywa yuki, yamasaki, czy inny wynalazek to jest to samo. wiec informacje mozesz przeczytac o jednym chinczyku i bedą pasować pod kazdy model
ogólnie to są padła, silniki sie sypia, pekaja ramy, koła sie rozlatują wiec trzeba troche uwagi poswiecic zeby nie wyrżnąć orła przez pęknietą rame
enduro to motocykl z homologacją, swiatłami i spełniający warunki potrzebne do rejestracji. czasem moze byc to po prostu enduro, a czasami jest to wersja crossówki z drobnymi modyfikacjami..
i ogólnie za 1500 zł to wolał bym kupic yamahe DT bez papierów i taką polatac

enduro to motocykl z homologacją, swiatłami i spełniający warunki potrzebne do rejestracji. czasem moze byc to po prostu enduro, a czasami jest to wersja crossówki z drobnymi modyfikacjami..
i ogólnie za 1500 zł to wolał bym kupic yamahe DT bez papierów i taką polatac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Z takim budżetem to IMO nie warto nic kupować, bo jak kupisz to będziesz więcej grzebał niż jeździł. A jak masz wsadzać pieniądze w naprawy to chyba dołożyć i kupić od razu coś w przyzwoitym stanie.
Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości