HondaHornet600 06' problem z kierunkowskazami.
• Strona 1 z 1
HondaHornet600 06' problem z kierunkowskazami.
Witam,
ostatnio zakupiłem hondę hornet 600 rocznik 2006, motorek został sprowadzony z włoch, kupiony w komisie, co prawda koleś zarzekał się ze wszystko jest ok, no służy ku temu fakt ze opony są jeszcze oryginalne, bo ma mały przebieg +- 16,000. brak ubytków w lakierze itp.
no ale problem pojawił się gdy motor został dostarczony, kierunkowskazy działały, choć jeden nie swiecił ale koleś puknął palcem i zaczał świecić,
następnego dnia zaden juz nie swiecił, pytanie co może być przyczyną,
o ile sie nie mylę bezpiecznik nazwany jest [turns/horn], o ile to ten, ale 'klakson' działa..
fakt kierunki zostały wymienione przez poprzedniego własciciela. wiec mozna by mówić o niewłaściwej instalacji, no ale skoro chodziły, i nagle przestały, to hm.. motor by jeżdzony moze z 10km, na rozruch nowego oleju..
sprawdzałem wszystkie kable pod siedzeniem, aby były dociśnięte nie pomogło..
może ktos spotkał się z owym problemem bądź zasugeruje co mógłbym sprawdzić we własnym zakresie, w ost mechanik..
przykra niespodzianka na poczÄ…tek kariery z szerszeniem..
Pozdrawiam.
ostatnio zakupiłem hondę hornet 600 rocznik 2006, motorek został sprowadzony z włoch, kupiony w komisie, co prawda koleś zarzekał się ze wszystko jest ok, no służy ku temu fakt ze opony są jeszcze oryginalne, bo ma mały przebieg +- 16,000. brak ubytków w lakierze itp.
no ale problem pojawił się gdy motor został dostarczony, kierunkowskazy działały, choć jeden nie swiecił ale koleś puknął palcem i zaczał świecić,
następnego dnia zaden juz nie swiecił, pytanie co może być przyczyną,
o ile sie nie mylę bezpiecznik nazwany jest [turns/horn], o ile to ten, ale 'klakson' działa..
fakt kierunki zostały wymienione przez poprzedniego własciciela. wiec mozna by mówić o niewłaściwej instalacji, no ale skoro chodziły, i nagle przestały, to hm.. motor by jeżdzony moze z 10km, na rozruch nowego oleju..
sprawdzałem wszystkie kable pod siedzeniem, aby były dociśnięte nie pomogło..
może ktos spotkał się z owym problemem bądź zasugeruje co mógłbym sprawdzić we własnym zakresie, w ost mechanik..
przykra niespodzianka na poczÄ…tek kariery z szerszeniem..
Pozdrawiam.
- ghostrider600
- Świeżak
albo jak to w hondzie zasyfione styki w mantece kierunków.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
wymiana przerywacza, spowodowała usunięcie usterki,
przerywacz tylko jedno krotnie "cykał" po wcisnieciu kierunku,
natomiast powinien "cykać" co chwilę,
przerywacz tylko jedno krotnie "cykał" po wcisnieciu kierunku,
natomiast powinien "cykać" co chwilę,
- ghostrider600
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości