Kawasaki ZX6r
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZX6r
witam. mam kilka pytań o kawe z 2002r. 600 pojemności.
przy jakiej temperaturze powinien załaczac sie wentylator przy chłodnicy? bo jak jade po mieście to czesto temp przekracza 100. na postoju zauważyłem ,że przy 105 załacza sie ten wentylator. To normalne??
2. ile pali wam taki sprzet? bo mi przy dość agresywnej jeździe ok 9l
3. czy przy 30tys przebiegu możliwe by brał olej? bo zrobiłem kilkaset km i troszeczke ubyło tego na miarce. teraz mam na minimum. jeśli brakowałoby to kontrolka się zaświeci?
Prosze o odpowiedz
przy jakiej temperaturze powinien załaczac sie wentylator przy chłodnicy? bo jak jade po mieście to czesto temp przekracza 100. na postoju zauważyłem ,że przy 105 załacza sie ten wentylator. To normalne??
3. czy przy 30tys przebiegu możliwe by brał olej? bo zrobiłem kilkaset km i troszeczke ubyło tego na miarce. teraz mam na minimum. jeśli brakowałoby to kontrolka się zaświeci?
Prosze o odpowiedz
- strong007
- Świeżak
Rozumiem ze sezonowo olej wymieniony wiec takim jaki wlales uzupelnij i po drugiej kazdy silnik bierze troche oleju. Ale rada nie czekaj az zaswieci sie kontrolka tylko uzupelni olej. Lepiej zeby bylo pod kreske max jak na samym dole 

- Kicaj.
- Świeżak
Re: Kawasaki ZX6r
strong007 napisał(a):witam. mam kilka pytań o kawe z 2002r. 600 pojemności.
Prosze o odpowiedz
1. normalne,
2. jesli wydaje Ci sie, ze sprzet za duzo pali to sprawdz filtr powietrza + regulacje,
3. Nie wierz w przebieg bo 90% sprzetow ma krecone, nie jezdzil z niskim stanem oleju bo zajedziesz silnik.
btw kontrola jest od cisnienia a nie poziomu oleju.
-
rossavu - Stały bywalec
Poziom oleju sprawdza sie na cieplym silniku po jezdzie. Zostawiasz moto w pionie na 5-10min i wtedy sprawdzasz poziom. Tak by wszystko splynelo.
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Temperaturą się nie przejmuj, wszystko masz w normie.
Mi ZX6R 98r (silniki prawie identyczne) paliła przy pałowaniu niecałe 10l. A przy normalnej jeździe 7 sobie wypijała.
A co do wypijania oleju to trochę lipa, bo moja Ninja miała ponad 40tys przebiegu i nie brała prawie w ogóle oleju. Od wymiany do wymiany zlewałem tyle ile zalałem. A nie powiem żeby miała u mnie lekko.
Mi ZX6R 98r (silniki prawie identyczne) paliła przy pałowaniu niecałe 10l. A przy normalnej jeździe 7 sobie wypijała.
A co do wypijania oleju to trochę lipa, bo moja Ninja miała ponad 40tys przebiegu i nie brała prawie w ogóle oleju. Od wymiany do wymiany zlewałem tyle ile zalałem. A nie powiem żeby miała u mnie lekko.
|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
Moja ZX6R 2000 paliła tak 6l przy normalnym śmiganiu, wiatrak włączałem sam na krótko, a przy przebiegu 40 tys nie brała mi oleju.
- SIWY82
- Świeżak
1. Sprawdź czy wogóle masz odpowiednia ilość płynu chłodniczego, to nie jest normalne żeby przy takich temperaturach jakie są obecnie już Ci się wentylator notorycznie właczał. No chyba, że masz taki styl jazdy że ją "dusisz" na wyższym biegu a prędkość mała.
2. Od 5 do 7 (max).
3. W swojej ZX6R (2001) mam prawie 25tyś km. (jestem w 100% pewien autentyczności tego przebiegu) i nie bierze ani grama.
Nie sugeruj się zbytnio kontrolką (ta się przydaje w sytuacjach krytycznych) tylko wskaźnikami przy okienku kontrolnym.
2. Od 5 do 7 (max).
3. W swojej ZX6R (2001) mam prawie 25tyś km. (jestem w 100% pewien autentyczności tego przebiegu) i nie bierze ani grama.
Nie sugeruj się zbytnio kontrolką (ta się przydaje w sytuacjach krytycznych) tylko wskaźnikami przy okienku kontrolnym.
2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
1.temperatura normalna, chyba że taką masz w trasie
2. przy ostrej jeździe 9litrów to norma
3. jak ostro kręcisz manetką to będzie ci palił olej, bez znaczenia czy ma 2tys czy 100tys, nie wierz w sprzęty które nie palą oleju, chyba że są użytkowane zgodnie z przepisami. Poprostu kontroluj stan oleju, bo to naprawde ważne
3. jak ostro kręcisz manetką to będzie ci palił olej, bez znaczenia czy ma 2tys czy 100tys, nie wierz w sprzęty które nie palą oleju, chyba że są użytkowane zgodnie z przepisami. Poprostu kontroluj stan oleju, bo to naprawde ważne
- Shogun80
- Świeżak
Shogun80 napisał(a):1.temperatura normalna, chyba że taką masz w trasie
taką temp mam tylko przy jeździe w korkach jak stoje. a przy normalnej jeździe temp w okolicy 70-90
- strong007
- Świeżak
Shogun80 napisał(a):1.temperatura normalna, chyba że taką masz w trasie
...pierwsza normalna odpowiedz, nice
R6
-
CubaLibree - Świeżak
• Strona 1 z 1