PoczÄ…tkujÄ…cy
• Strona 1 z 1
PoczÄ…tkujÄ…cy
Witam! Mam 17 lat 187 cm. Zamierzam kupić nowy motor , znaczy się używany ale dla mnie nowy .Zastanawiam sie nad Yamahą i Suzuki , myślałem jeszcze o Hondzie , ale nie wiem .
1.JakÄ… markÄ™ polecacie ?
2.125 2t , 250 2t czy 4t ?Bo raczej 450 będzie za duża, na motocyklach mam doświadczenie 7-8lat, w terenie jakieś 3. Jak na początek ?
Dodam że chcę zacząć jeździć nie tylko amatorsko ale także uczestniczyć w zawodach .Podchodzę do tego poważnie , więc proszę o poważne odpowiedzi .
1.JakÄ… markÄ™ polecacie ?
2.125 2t , 250 2t czy 4t ?Bo raczej 450 będzie za duża, na motocyklach mam doświadczenie 7-8lat, w terenie jakieś 3. Jak na początek ?
Dodam że chcę zacząć jeździć nie tylko amatorsko ale także uczestniczyć w zawodach .Podchodzę do tego poważnie , więc proszę o poważne odpowiedzi .
-
Spajkas - Świeżak
Czyli 125 w 2t i 250 w 4t jak dla Ciebie, 2t czy 4t to już tylko i wyłącznie zależy od Ciebie - pałowanie powyżej 10k obr czy wolisz moc z dołu.
CRF, RMZ, SX f, cr, rm, yz, yz f, wszystko jest dobre praktycznie co markowe. Ja osobiście zachorowałem na huskę cr 125:)
Czym jeździłeś w terenie? Bo o ile nie wyczynówka to 125 będzie ok.
CRF, RMZ, SX f, cr, rm, yz, yz f, wszystko jest dobre praktycznie co markowe. Ja osobiście zachorowałem na huskę cr 125:)
Czym jeździłeś w terenie? Bo o ile nie wyczynówka to 125 będzie ok.
- magik2208
- Bywalec
Jeździłem na 125 Aprilia Rx . A nigdy nie rozumiem o co chodzi "wolisz moc z dołu"??Słyszałem że Ktm się psuje , lecz nie wiem czy to prawda .Najbardziej wizualnie podoba mi się RM , na remonty znajdą się pieniądze , ważne żeby pojemność była odpowiednia .
"Motocykliczne"
-
Spajkas - Świeżak
moc z dołu - 2T ciagnie dopiero od pewnych obrotów. przy np 4 tys obrotów ona ma tylko kilka koni. z kolei 4T wiekszosc swojej mocy oddaje w pierwszej połowie zakresu obrotów. i wystarczy delikatnie dodac gazu i z miejsca po prostu "kopie". ktmy sie nie psują
je psują własciciele
tak jak i reszte sprzętów. jak kupisz zadbanego i dbasz to masz 99,9999999% że przed upływem czasu nic nie strzeli. ten ułamek procenta to po prostu twoje szczęście. motocykl sie psuje bo ludzie nie wymieniaja częsci na czas, nie zaglądaja do nich, nie dbaja itp itd.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Zakładając, że RX jednak nie ma tej mocy oraz jest to krowa porównując do torówek to pewnie po torze nie jeździłeś puki co:D
Moim zdaniem 125, dobrze opanujesz, stwierdzisz, że czas na zmianę to wtedy zamienisz na coś większego.
Moc z dołu - 4t, jak to 4t, moc gości w większym zakresie obrotów, a w 2t zaczyna się o wiele wyżej.
Aj henio ubiegłeś.
Tak o katach krążą takie opinie, szczególnie 4t, ludzie katują moto na zimnym silniku i później zonk, taką opinie, że głowice padają to znajdziesz praktycznie o każdym wysilonym cieczaku 4t. No i oczywiście dochodzi sprawa wymiany części, 4 takty często ludzie jeżdżą po 2 lata, wymienią ew tłok latają dalej i sprzedają takie...
Moim zdaniem 125, dobrze opanujesz, stwierdzisz, że czas na zmianę to wtedy zamienisz na coś większego.
Moc z dołu - 4t, jak to 4t, moc gości w większym zakresie obrotów, a w 2t zaczyna się o wiele wyżej.
Aj henio ubiegłeś.
Tak o katach krążą takie opinie, szczególnie 4t, ludzie katują moto na zimnym silniku i później zonk, taką opinie, że głowice padają to znajdziesz praktycznie o każdym wysilonym cieczaku 4t. No i oczywiście dochodzi sprawa wymiany części, 4 takty często ludzie jeżdżą po 2 lata, wymienią ew tłok latają dalej i sprzedają takie...
- magik2208
- Bywalec
nic a nic
wybierasz to co sie trafi w lepszym stanie. tak najtrafniej cos znalesc. nie patrzec na marke tylko na stan i cene. no i odległosc od ciebie. i zawsze mozna podjechac obejzec i najwyzej kupic
wszystkie motocykle róznia sie od siebie np budową ramy, firma hamulców, zawieszeniem itp. ale nie ma wśród nich zwycięzcy i najlepszego. np ktm ma słabą zawiehe ale np lepsze heble niz CR, z kolei CR jest lzejsza niz yamaha, a z kolei np yamaha ma cos jeszcze innego ciekawego. kazdy ma swoje plusy jak i drobne minusy. ale na początek i dla amatora te róznice są praktycznie niewyczuwalne. sam jak latam na róznych sprzetach nie czuje że jeden lepszy od drugiego. a ewentualne róznice są spowodowane tym że jeden jest nowszy a drugi starszy. kazdy ładnie ciagnie, świetnie hamuje i doskonale wybiera nierównosci 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości