Jaki ścigacz 125 4T(?) wybrać
• Strona 1 z 1
Jaki ścigacz 125 4T(?) wybrać
Witam.
Obecnie zdaję prawo jazdy kat. A1.
Czy wg. Was jest sens kupować 2T? Tata mówi, że nie ma opcji na 2T (dużo pali, awaryjny silnik, remonty, wiadomo) i jeśli motor to tylko i wyłącznie 4T.
Sprawa dotyczy Yamahy R125 i Aprili RS 125 w nowej budzie.
R125 źle nie wygląda, ale wygląd nowej RS to dla mnie marzenie.
Apka byłaby idealna, gdyby nie te przeklęte spalanie i ewentualne remonty...
Pozostaje mi chyba tylko R125, ale z tego co słyszę i widzę ma ona słabe osiągi (najsłabsza w klasie markowych 125?) i jeśli z początku byłoby ok, to naprawdę zdziwię się jeśli w następnym sezonie mi się nie znudzi
Nawet taka malutka Honda CBR też 4T ma większy v-max. Masakra. W R125 nic nie da się zrobić, żeby zwiększyć osiągi? Wydech Arrow IXIL itp. coś daje w prędkości?
Co do tych dwóch motocykli, jakie znacie jeszcze ich plusy i minusy? Poza tymi oczywistymi.
A może coś większego zarejestrowanego na 125?
Rzędu 180, 250.
Słyszałem, że masę ludzi rok starszych ode mnie i zdanym A wybiera jako swój pierwszy motocykl 600tę lub więcej, stąd pytanie.
Co o tym wszystkim sądzicie, proszę o odpowiedzi.
Obecnie zdaję prawo jazdy kat. A1.
Czy wg. Was jest sens kupować 2T? Tata mówi, że nie ma opcji na 2T (dużo pali, awaryjny silnik, remonty, wiadomo) i jeśli motor to tylko i wyłącznie 4T.
Sprawa dotyczy Yamahy R125 i Aprili RS 125 w nowej budzie.
R125 źle nie wygląda, ale wygląd nowej RS to dla mnie marzenie.
Apka byłaby idealna, gdyby nie te przeklęte spalanie i ewentualne remonty...
Pozostaje mi chyba tylko R125, ale z tego co słyszę i widzę ma ona słabe osiągi (najsłabsza w klasie markowych 125?) i jeśli z początku byłoby ok, to naprawdę zdziwię się jeśli w następnym sezonie mi się nie znudzi

Co do tych dwóch motocykli, jakie znacie jeszcze ich plusy i minusy? Poza tymi oczywistymi.
A może coś większego zarejestrowanego na 125?
Rzędu 180, 250.
Słyszałem, że masę ludzi rok starszych ode mnie i zdanym A wybiera jako swój pierwszy motocykl 600tę lub więcej, stąd pytanie.
Co o tym wszystkim sądzicie, proszę o odpowiedzi.
Ostatnio edytowano 28/4/2011, 20:40 przez vidmo002, łącznie edytowano 4 razy
- vidmo002
- Świeżak
"A może coś większego zarejestrowanego na 125. "
A może nie powinieneś jeździć motocyklami skoro głupi jak but jesteś ?
1. Po co ankieta skoro 2 suwa nie możesz, RS to 2T.
Po co ci ta duża prędkość skoro masz 16 lat, skoro yzf za mało ciągnie, rozpędź się na niej do 120 i zeskocz z motocykla...
Jeździłeś kiedyś motocyklem?
dostałeś ostrzeżenie za rady niezgodne z polskim prawem jak za spam. i agresywny post.
senekkorzenna
A może nie powinieneś jeździć motocyklami skoro głupi jak but jesteś ?
1. Po co ankieta skoro 2 suwa nie możesz, RS to 2T.
Po co ci ta duża prędkość skoro masz 16 lat, skoro yzf za mało ciągnie, rozpędź się na niej do 120 i zeskocz z motocykla...
Jeździłeś kiedyś motocyklem?
dostałeś ostrzeżenie za rady niezgodne z polskim prawem jak za spam. i agresywny post.
senekkorzenna
Ostatnio edytowano 28/4/2011, 22:20 przez NakedFan, łącznie edytowano 1 raz
- NakedFan
- Świeżak
"A może nie powinieneś jeździć motocyklami skoro głupi jak but jesteś ? "
A może publicznie nie powinieneś upodabniać innych do siebie?
"RS to 2T"
A Słońce jest jasne. Nie musisz mi dziękować za info.
"skoro yzf za mało ciągnie, rozpędź się na niej do 120 i zeskocz z motocykla... "
A co, fajne wrażenia są?
"Jeździłeś kiedyś motocyklem?"
Owszem
Praktycznie mam 17lat.
Pozdro.
Proszę udzielać się w ankiecie.
A może publicznie nie powinieneś upodabniać innych do siebie?
"RS to 2T"
A Słońce jest jasne. Nie musisz mi dziękować za info.
"skoro yzf za mało ciągnie, rozpędź się na niej do 120 i zeskocz z motocykla... "
A co, fajne wrażenia są?
"Jeździłeś kiedyś motocyklem?"
Owszem
Praktycznie mam 17lat.
Pozdro.
Proszę udzielać się w ankiecie.
- vidmo002
- Świeżak
'W dupie byleś, gówno widziałeś' - tak bym to ują.
Tak jak napisał naked RS to 2T a nie 4. Z tego co wyczytałem, powypytywałem i sam patrzyłem to:
* r125 jest jednym z najlepszych motocykli jeśli chodzi o osiągi w klasie 125cc (4T)
* jeździłem ta yamaha przez chwile i powiem Ci ze gdyby nie to ile kosztuje to już bym ja miał (motocykl marzenie w klasie 125cc) zwlaszcza ze to typowo sportowy moto (mniejsza siostra r6 i r1)
proponuję powstrzymać się z takimi tekstami
madcap
Tak jak napisał naked RS to 2T a nie 4. Z tego co wyczytałem, powypytywałem i sam patrzyłem to:
* r125 jest jednym z najlepszych motocykli jeśli chodzi o osiągi w klasie 125cc (4T)
* jeździłem ta yamaha przez chwile i powiem Ci ze gdyby nie to ile kosztuje to już bym ja miał (motocykl marzenie w klasie 125cc) zwlaszcza ze to typowo sportowy moto (mniejsza siostra r6 i r1)
proponuję powstrzymać się z takimi tekstami
madcap
..:: Live life each day like it could be your last ::..
- Hosti3000
- Świeżak
To, że są to dwa bardzo dobre motory to wiem.
Lol... Wy naprawdę myślicie, że nie wiem, że RS to 2T?
Hosti, może patrzyłeś na TEN (otwórz link) test. Są tutaj porównane modele zablokowane, więc nic wiarygodnego.
Całe moje otoczenie, masę kolegów, większość ma 125tki jest zdania, że R125 to MUŁ.
"...tuningu r125 na lepsze osiągi, otwórz oczy."
Widocznie słabo szukałem, dzięki za odp.
Lol... Wy naprawdę myślicie, że nie wiem, że RS to 2T?

Hosti, może patrzyłeś na TEN (otwórz link) test. Są tutaj porównane modele zablokowane, więc nic wiarygodnego.
Całe moje otoczenie, masę kolegów, większość ma 125tki jest zdania, że R125 to MUŁ.
"...tuningu r125 na lepsze osiągi, otwórz oczy."
Widocznie słabo szukałem, dzięki za odp.
- vidmo002
- Świeżak
To kup sobie jakiegoś lytra chyba że będziesz takim mułem jeździł jak r125...
Pomyśl,
2T nie możesz bo będziesz jeździł nielegalnie i rodzice nie kupią ci motocykla, masz do wyboru tylko 4T lecz w kat. A1 czyli 125. A więc jaki masz wybór skoro chcesz takiego mini sporta ? cbr 125 lub yzf 125, zobacz jeden, zobacz drugi i już.
Żaden z tych motocykli nie jest mułem, napewno nie dla kogoś kto jeździł na maszynie tylko na prawo jazdy.
Do 18 lat będziesz musiał z takim mułem wytrzymać.
Co do ankiety zapytałeś się jaki ścigacz 4T wybrać, i dałeś do wyboru yzf 125 oraz rs 125, my nie myślimy czy ty ?
Pomyśl,
2T nie możesz bo będziesz jeździł nielegalnie i rodzice nie kupią ci motocykla, masz do wyboru tylko 4T lecz w kat. A1 czyli 125. A więc jaki masz wybór skoro chcesz takiego mini sporta ? cbr 125 lub yzf 125, zobacz jeden, zobacz drugi i już.
Żaden z tych motocykli nie jest mułem, napewno nie dla kogoś kto jeździł na maszynie tylko na prawo jazdy.
Do 18 lat będziesz musiał z takim mułem wytrzymać.
Co do ankiety zapytałeś się jaki ścigacz 4T wybrać, i dałeś do wyboru yzf 125 oraz rs 125, my nie myślimy czy ty ?
- NakedFan
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm