Yamaha Rex 50 PROBLEMY!
• Strona 1 z 1
Yamaha Rex 50 PROBLEMY!
Witam !
Od jakiegoś czasu zauważyłem, ze mój skuter( Yamaha Rex50) zaczął sie zalewać.
Również zauważyłem że pobiera bardzo dużo oleju (ok. 300ml na 5l paliwa) Pewnie to jest przyczyna tego ze sie zalewa i motor nie ma mocy.
W jaki sposób mógł bym wyregulować dawkę oleju ??
Ten skuter wygląda mniej więcej tak:
http://targujiu.olx.ro/vand-motoscuter- ... -129823988
Na razie jeżdżę na mieszance ( na 5l paliwa 100ml oleju), ale ile tak można jeździć, skuter bardzo kopci, i również nie ma mocy. Nie tak dawno skuter jechał mi 75km/h w tym 60km/h wyciągał bez problemu, a teraz jedzie ok 50km/h a jak dam full gaz to czuje takie cos jakby przerywało coś
Bardzo proszÄ™ o pomoc.
Od jakiegoś czasu zauważyłem, ze mój skuter( Yamaha Rex50) zaczął sie zalewać.
Również zauważyłem że pobiera bardzo dużo oleju (ok. 300ml na 5l paliwa) Pewnie to jest przyczyna tego ze sie zalewa i motor nie ma mocy.
W jaki sposób mógł bym wyregulować dawkę oleju ??
Ten skuter wygląda mniej więcej tak:
http://targujiu.olx.ro/vand-motoscuter- ... -129823988
Na razie jeżdżę na mieszance ( na 5l paliwa 100ml oleju), ale ile tak można jeździć, skuter bardzo kopci, i również nie ma mocy. Nie tak dawno skuter jechał mi 75km/h w tym 60km/h wyciągał bez problemu, a teraz jedzie ok 50km/h a jak dam full gaz to czuje takie cos jakby przerywało coś
Bardzo proszÄ™ o pomoc.
- Creative9966
- Świeżak
po 1 wymien swiece. po 2 dziwne że od tak nagle zaczął pobierac wiecej oleju... nic nie regulowałes na dozowniku ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
W dozowniku nic nie było grzebane. Ale przed tym czyściłem: Filter i gaźnik. Nie wiem czy to by mogło mieć jakiś wpływ??
A tak wgl to da sie jakoś wyregulować dawkę oleju ??
A tak wgl to da sie jakoś wyregulować dawkę oleju ??
- Creative9966
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości