skutery bez dokumentów
• Strona 1 z 1
skutery bez dokumentów
Witam wszystkich jestem tu nowy i to jest mój pierwszy post, mam do was takie pytanie, jak wiadomo na serwisach aukcyjnych jest multum motocykli i skuterów sprowadzonych z za granicy bez dokumentów i prawa do rejestracji. po co ludzie sprowadzają takie maszyny?
przecież nikt o zdrowych zmysłach nie kupi czegoś takiego nie mogąc tego zarejestrować i użytkować normalnie.
przecież nikt o zdrowych zmysłach nie kupi czegoś takiego nie mogąc tego zarejestrować i użytkować normalnie.
- Adikrk
- Świeżak
albo do nielegalnych działań
albo po prostu na częsci. czasem mozna tanio kupic i na częsci ze sporym zyskiem sprzedać

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
zawsze przy transakcji sprzedający powinien miec umowe kupna sprzedaży. chociaż w rzeczywistosci taką podrobic to 2 minuty roboty. wiec to tez nie zawsze jest do konca pewne
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
filipmen napisał(a):Prawdopodobienstwo?? duze albo zadne...
a po co a po glupi stunt!
Tzn stunt zajebisty!
wkłądasz tablice z innego moto i smigasz ;]
zrobilem tak to mnie zlapali nie dosc ze pozegnalem sie z moto chwilowo to i niezly mandacik dostalem
- tomera
- Stały bywalec
Bez prawa do rejestracji przeważnie są pojazdy po przejściach :
krzywa rama, nie przeszedł tam badania technicznego bo zagrażał bezpieczeństwu użytkownika, lub koszt naprawy przewyższał koszt pojazdu sprawnego itd.. ewentualnie użytkownik zmarł.
Ale tak czy inaczej powinien być jakikolwiek dokument że pojazd nie pochodzi z kradzieży.
krzywa rama, nie przeszedł tam badania technicznego bo zagrażał bezpieczeństwu użytkownika, lub koszt naprawy przewyższał koszt pojazdu sprawnego itd.. ewentualnie użytkownik zmarł.
Ale tak czy inaczej powinien być jakikolwiek dokument że pojazd nie pochodzi z kradzieży.
http://motomaniax.pl/ - serwis Ducati | http://www.motorakowski.pl/ - serwis Kawasaki | | Nie pomagam w oględzinach motocykli.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
tez nie zawsze. ja np miałem skutera wykupionego ze złomowiska. koleś jeździł sobie w belgii i gdzies zjeżdzał z krawęznika i wyrwał kolanko ze szpilkami. moto zostalo wykupione ze złomu cos takiego. nie miało zadnego dokumentu. pewnie został kupiony za grosze bo i ja za grosze go kupiłem
mimo że był w stanie praktycznie fabrycznym 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości