[Aktualności] S1000RR Motocyklem Roku 2010 w......
• Strona 1 z 1
[Aktualności] S1000RR Motocyklem Roku 2010 w......
Dyskusja na temat: S1000RR Motocyklem Roku 2010 w... Japonii!
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
S1000RR Motocyklem Roku 2010 w... Japonii!
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
S1000RR Motocyklem Roku 2010 w... Japonii!
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"
<br><hr>j.k

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
z tym Moto GP to chyba sobie pojechałem HIHI<br><hr>j.kKomentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale mowa jest o seryjnym motocyklu. Superbike troche sie jednak rozni od seryjnego koniaKomentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Seryjny motocykl to raz, a dwa od ilu lat japońscy producenci siedzą w WSBK a od ilu BMWKomentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pamiętam jak pokazał się w Polsce poczułem dreszcz i zagrzmiało "ja chcę to mieć", teraz jak jest popularny na drogach, przykro mi to stwierdzić ale to moto jest po prostu brzydkie. <br><hr>s.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No zdecydowanie sobie pojechaleś! Nie zdziw sie kolego jak w tym roku BMW jeszcze sie pokaze w superbikach. Puki co haslam jest 4 ale był 3 w głownej klasyfakacji. przed nami monza, wiec wszystko sie okaże! Po drugie tak jak inni pisali SBK nie ma nic wspulnego z drogowa wersją! Wystarczy wziasc za przykład Stocki 1000 z tamtego roku! Badowoni wygrał 9 na 10wyscigów? nie jest to dominacja? he?<br><hr>GhostKomentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>
Komentatorzy napisał(a):z tym Moto GP to chyba sobie pojechałem HIHI<br><hr>j.k<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
O gustach sie nie dyskutuje, Dla mnie BMW jest śliczne a R1 rn22 wyglada jak z koziej **** trąba!!!<br><hr>GhostKomentatorzy napisał(a):Pamiętam jak pokazał się w Polsce poczułem dreszcz i zagrzmiało "ja chcę to mieć", teraz jak jest popularny na drogach, przykro mi to stwierdzić ale to moto jest po prostu brzydkie. <br><hr>s.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A gdzie Ty Widziałeś BMW w Moto GP??? Pisać bzdury każdy potrafi dzieciaku.. Jeździłeś kiedyś BMW S1000RR? No właśnie..<br><hr>MarcinKomentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ok. Ghost jeśli nie ma nic wspólnego z drogową to jest gorsze czy lepsze, bo jeśli japońce potrafią zrobić teoretycznie lepszą maszynę w SBK to czy nie potrafią przenieść tego na motocykl drogowy?<br><hr>j.kKomentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>
Komentatorzy napisał(a):z tym Moto GP to chyba sobie pojechałem HIHI<br><hr>j.k<br>Komentatorzy napisał(a):No zdecydowanie sobie pojechaleś! Nie zdziw sie kolego jak w tym roku BMW jeszcze sie pokaze w superbikach. Puki co haslam jest 4 ale był 3 w głownej klasyfakacji. przed nami monza, wiec wszystko sie okaże! Po drugie tak jak inni pisali SBK nie ma nic wspulnego z drogowa wersją! Wystarczy wziasc za przykład Stocki 1000 z tamtego roku! Badowoni wygrał 9 na 10wyscigów? nie jest to dominacja? he?<br><hr>Ghost<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Marcin bzdurą jest że BMW śmiga w Moto GP, na co sam sobie odpowiedziałemKomentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>
Komentatorzy napisał(a):A gdzie Ty Widziałeś BMW w Moto GP??? Pisać bzdury każdy potrafi dzieciaku.. Jeździłeś kiedyś BMW S1000RR? No właśnie..<br><hr>Marcin<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Widze ze malo wiesz o SBK i o motoGP. Czlowieku maszyny SBK są budowane na podstawie seryjnych maszyn. maja wspulna konstrukcje i nazwe! praktycznie wszystko jest zmodyfikowane wzgledem maszyny drogowej. Inaczej ma sie to Np w Stockach 1000 gdzie scigaja sie praktycznie motocykle jak z salony po paru modyfikacjach. A motoGP to prototypy. to tak jak bys powiedział ze jakies tam ferrari to to samo z w formule 1. Co do japonskich motocykli, też jestem ich fanem wszczególnosci Kawasaki i uwazam ze nowa ZX10R w niczym nie ustepuje BMW. i japonczycy tez potrafia zrobic swietny motocykl sportowy dopuszczony do ruchu. Ale w 2009roku kiedy to wypsucili S1000RR faktycznie zdeklasowała wszystkich, Elektronika i parametrami. Na ową chwile tylko kawasaki może nadazyc za bmw wzgledem mocy i elektroniki. jak wiadomo aprilia ma elektronike ale jest znacznie słabsza.. A co do sportu to w SBK faktycznie bmw dopiero rozwija projekt swojego motocykla i haslam im w tym pomoze. O motoGP nic nie wiadomo, Suter miał zbudowac motocykl do motoGP z silnikiem od BMW.<br><hr>GhostKomentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>
Komentatorzy napisał(a):z tym Moto GP to chyba sobie pojechałem HIHI<br><hr>j.k<br>Komentatorzy napisał(a):No zdecydowanie sobie pojechaleś! Nie zdziw sie kolego jak w tym roku BMW jeszcze sie pokaze w superbikach. Puki co haslam jest 4 ale był 3 w głownej klasyfakacji. przed nami monza, wiec wszystko sie okaże! Po drugie tak jak inni pisali SBK nie ma nic wspulnego z drogowa wersją! Wystarczy wziasc za przykład Stocki 1000 z tamtego roku! Badowoni wygrał 9 na 10wyscigów? nie jest to dominacja? he?<br><hr>Ghost<br>Komentatorzy napisał(a):Ok. Ghost jeśli nie ma nic wspólnego z drogową to jest gorsze czy lepsze, bo jeśli japońce potrafią zrobić teoretycznie lepszą maszynę w SBK to czy nie potrafią przenieść tego na motocykl drogowy?<br><hr>j.k<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tu ja ci odpowiem ostatnio spotkałem typka własnie na S1000RR przesiadł sie na niego z Yamahy R1 rn19 i powiedział ze jest znacząca róznica w mocy i jej oddawaniu. tak jak by sie z 750 przesiadł na 1000.<br><hr>GhostKomentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>
Komentatorzy napisał(a):A gdzie Ty Widziałeś BMW w Moto GP??? Pisać bzdury każdy potrafi dzieciaku.. Jeździłeś kiedyś BMW S1000RR? No właśnie..<br><hr>Marcin<br>Komentatorzy napisał(a):Marcin bzdurą jest że BMW śmiga w Moto GP, na co sam sobie odpowiedziałem, czy jeździłem BMW S1000RR, czy jeździł mój szwagier, brat, kolega, sąsiad chyba nie, jak mniemam Ty jeździłeś i co z tego? Słowo "dzieciak" zostawię bez komentarza. <br><hr>j<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Też się przesiadłem z R1 ale RN22. Różnica jest kolosalna. Ale nie chodzi tylko o moc/silnik. Zawiecha, elektronika i ogólnie pojęta przyjemność z pokonywania każdego kilometra to po prostu bajka. B A J K A!<br><hr>MarcinKomentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>
Komentatorzy napisał(a):A gdzie Ty Widziałeś BMW w Moto GP??? Pisać bzdury każdy potrafi dzieciaku.. Jeździłeś kiedyś BMW S1000RR? No właśnie..<br><hr>Marcin<br>Komentatorzy napisał(a):Marcin bzdurą jest że BMW śmiga w Moto GP, na co sam sobie odpowiedziałem, czy jeździłem BMW S1000RR, czy jeździł mój szwagier, brat, kolega, sąsiad chyba nie, jak mniemam Ty jeździłeś i co z tego? Słowo "dzieciak" zostawię bez komentarza. <br><hr>j<br>
Komentatorzy napisał(a):Tu ja ci odpowiem ostatnio spotkałem typka własnie na S1000RR przesiadł sie na niego z Yamahy R1 rn19 i powiedział ze jest znacząca róznica w mocy i jej oddawaniu. tak jak by sie z 750 przesiadł na 1000.<br><hr>Ghost<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szczerze ja bym nie chcial Rn22 bo nie nawidze gdy coś udaje cos czym nie jest! Udawanie V4 mi nie pasuje. I epoka R1 skończyła sie dla mnie na Rn19 Stylistycznie i silnikowo. Czytalem test że rn19 byla mocniejsza jak rn22, tyle że miała gorszy doł. ale lepszą góre.<br><hr>GhostKomentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>
Komentatorzy napisał(a):Tu ja ci odpowiem ostatnio spotkałem typka własnie na S1000RR przesiadł sie na niego z Yamahy R1 rn19 i powiedział ze jest znacząca róznica w mocy i jej oddawaniu. tak jak by sie z 750 przesiadł na 1000.<br><hr>Ghost<br>Komentatorzy napisał(a):Też się przesiadłem z R1 ale RN22. Różnica jest kolosalna. Ale nie chodzi tylko o moc/silnik. Zawiecha, elektronika i ogólnie pojęta przyjemność z pokonywania każdego kilometra to po prostu bajka. B A J K A!<br><hr>Marcin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
we wszystkim masz rację, dlatego pytam, czemu jeśli seryjna beemka przewyższa japońce, jest teoretycznie słabsza w SBK, a gorsze seryjne japońce np. Yamaha, Honda stanowią teoretycznie lepszą bazę do zbudowania maszyny SBK?Komentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>
Komentatorzy napisał(a):z tym Moto GP to chyba sobie pojechałem HIHI<br><hr>j.k<br>Komentatorzy napisał(a):No zdecydowanie sobie pojechaleś! Nie zdziw sie kolego jak w tym roku BMW jeszcze sie pokaze w superbikach. Puki co haslam jest 4 ale był 3 w głownej klasyfakacji. przed nami monza, wiec wszystko sie okaże! Po drugie tak jak inni pisali SBK nie ma nic wspulnego z drogowa wersją! Wystarczy wziasc za przykład Stocki 1000 z tamtego roku! Badowoni wygrał 9 na 10wyscigów? nie jest to dominacja? he?<br><hr>Ghost<br>Komentatorzy napisał(a):Ok. Ghost jeśli nie ma nic wspólnego z drogową to jest gorsze czy lepsze, bo jeśli japońce potrafią zrobić teoretycznie lepszą maszynę w SBK to czy nie potrafią przenieść tego na motocykl drogowy?<br><hr>j.k<br>Komentatorzy napisał(a):Widze ze malo wiesz o SBK i o motoGP. Czlowieku maszyny SBK są budowane na podstawie seryjnych maszyn. maja wspulna konstrukcje i nazwe! praktycznie wszystko jest zmodyfikowane wzgledem maszyny drogowej. Inaczej ma sie to Np w Stockach 1000 gdzie scigaja sie praktycznie motocykle jak z salony po paru modyfikacjach. A motoGP to prototypy. to tak jak bys powiedział ze jakies tam ferrari to to samo z w formule 1. Co do japonskich motocykli, też jestem ich fanem wszczególnosci Kawasaki i uwazam ze nowa ZX10R w niczym nie ustepuje BMW. i japonczycy tez potrafia zrobic swietny motocykl sportowy dopuszczony do ruchu. Ale w 2009roku kiedy to wypsucili S1000RR faktycznie zdeklasowała wszystkich, Elektronika i parametrami. Na ową chwile tylko kawasaki może nadazyc za bmw wzgledem mocy i elektroniki. jak wiadomo aprilia ma elektronike ale jest znacznie słabsza.. A co do sportu to w SBK faktycznie bmw dopiero rozwija projekt swojego motocykla i haslam im w tym pomoze. O motoGP nic nie wiadomo, Suter miał zbudowac motocykl do motoGP z silnikiem od BMW.<br><hr>Ghost<br>
co do ZX10R czuję pewne rozczarowanie, może zapowiedzi medialne były zbyt obiecujące. mówisz japońce są dłużej w SBK, a nie potrafią przenieść cech motocykla klasy SBK na drogowy? nie widzisz tu pewnych sprzeczności? <br><hr>j.k
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W SBK nie tyle ma znaczenie sam motocykl jak dobranie pewnych czynników jak Dobranie odpowiedniego kierowcy do motocykla! Cały zespoł mechanicy i nawet ci co robia kawe czy herbate! To ma znaczenie w wyscigacz. Np ostatnio w assen kawasaki bylo na 3 miejscu zaraz po rozpoczeciu i pewnie bylo by lepiej gdyby nie wpierdolila dycha opon po paru okrążeniach! Dobrali złe opony do wyscigu i skonczyl Sykes na 14 miejscu. to ma znaczenie. To samo trapi bmw, maja świetny motocykl ale albo zle trafia z ustawieniami albo za szybko zje opone. i tak to jest. Poczytaj wiele testów porównawczych superbików np na 2011rok. Wszedzie przoduje BMW. Na moje pozytywne zdziwienie Nowa dycha też odstawila innych w tyle. Co cie rozczarowalo w nowym kawasaki? Motocykl jest perfekcyjny? poprostu za wczas go wypuscili i musieli poprawic pare rzeczy, nie ma motocykli idealnych. Aprilia kiedyś szybciej gubiła panewki i korbowody niz jechała a teraz gdy to poprawili wyszedł fajny motocykl. Dalej jest cos dla ciebie nie jasne?<br><hr>GhostKomentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>
Komentatorzy napisał(a):z tym Moto GP to chyba sobie pojechałem HIHI<br><hr>j.k<br>Komentatorzy napisał(a):No zdecydowanie sobie pojechaleś! Nie zdziw sie kolego jak w tym roku BMW jeszcze sie pokaze w superbikach. Puki co haslam jest 4 ale był 3 w głownej klasyfakacji. przed nami monza, wiec wszystko sie okaże! Po drugie tak jak inni pisali SBK nie ma nic wspulnego z drogowa wersją! Wystarczy wziasc za przykład Stocki 1000 z tamtego roku! Badowoni wygrał 9 na 10wyscigów? nie jest to dominacja? he?<br><hr>Ghost<br>Komentatorzy napisał(a):Ok. Ghost jeśli nie ma nic wspólnego z drogową to jest gorsze czy lepsze, bo jeśli japońce potrafią zrobić teoretycznie lepszą maszynę w SBK to czy nie potrafią przenieść tego na motocykl drogowy?<br><hr>j.k<br>Komentatorzy napisał(a):Widze ze malo wiesz o SBK i o motoGP. Czlowieku maszyny SBK są budowane na podstawie seryjnych maszyn. maja wspulna konstrukcje i nazwe! praktycznie wszystko jest zmodyfikowane wzgledem maszyny drogowej. Inaczej ma sie to Np w Stockach 1000 gdzie scigaja sie praktycznie motocykle jak z salony po paru modyfikacjach. A motoGP to prototypy. to tak jak bys powiedział ze jakies tam ferrari to to samo z w formule 1. Co do japonskich motocykli, też jestem ich fanem wszczególnosci Kawasaki i uwazam ze nowa ZX10R w niczym nie ustepuje BMW. i japonczycy tez potrafia zrobic swietny motocykl sportowy dopuszczony do ruchu. Ale w 2009roku kiedy to wypsucili S1000RR faktycznie zdeklasowała wszystkich, Elektronika i parametrami. Na ową chwile tylko kawasaki może nadazyc za bmw wzgledem mocy i elektroniki. jak wiadomo aprilia ma elektronike ale jest znacznie słabsza.. A co do sportu to w SBK faktycznie bmw dopiero rozwija projekt swojego motocykla i haslam im w tym pomoze. O motoGP nic nie wiadomo, Suter miał zbudowac motocykl do motoGP z silnikiem od BMW.<br><hr>Ghost<br>Komentatorzy napisał(a):we wszystkim masz rację, dlatego pytam, czemu jeśli seryjna beemka przewyższa japońce, jest teoretycznie słabsza w SBK, a gorsze seryjne japońce np. Yamaha, Honda stanowią teoretycznie lepszą bazę do zbudowania maszyny SBK?
co do ZX10R czuję pewne rozczarowanie, może zapowiedzi medialne były zbyt obiecujące. mówisz japońce są dłużej w SBK, a nie potrafią przenieść cech motocykla klasy SBK na drogowy? nie widzisz tu pewnych sprzeczności? <br><hr>j.k<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hehe jasne, jasne, czyli konkludując (bo idę spać) jak widzę Syksa jak inni mijają go ja furmankę to mam się nie wkurzać jako kibic i użytkownik tej marki, bo jakiś debil źle dobrał opony po trzech dniach prób, a Meladnri myka Haslama bo zaparzyli mu lepszą herbatkę? (żart)Komentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>
Komentatorzy napisał(a):z tym Moto GP to chyba sobie pojechałem HIHI<br><hr>j.k<br>Komentatorzy napisał(a):No zdecydowanie sobie pojechaleś! Nie zdziw sie kolego jak w tym roku BMW jeszcze sie pokaze w superbikach. Puki co haslam jest 4 ale był 3 w głownej klasyfakacji. przed nami monza, wiec wszystko sie okaże! Po drugie tak jak inni pisali SBK nie ma nic wspulnego z drogowa wersją! Wystarczy wziasc za przykład Stocki 1000 z tamtego roku! Badowoni wygrał 9 na 10wyscigów? nie jest to dominacja? he?<br><hr>Ghost<br>Komentatorzy napisał(a):Ok. Ghost jeśli nie ma nic wspólnego z drogową to jest gorsze czy lepsze, bo jeśli japońce potrafią zrobić teoretycznie lepszą maszynę w SBK to czy nie potrafią przenieść tego na motocykl drogowy?<br><hr>j.k<br>Komentatorzy napisał(a):Widze ze malo wiesz o SBK i o motoGP. Czlowieku maszyny SBK są budowane na podstawie seryjnych maszyn. maja wspulna konstrukcje i nazwe! praktycznie wszystko jest zmodyfikowane wzgledem maszyny drogowej. Inaczej ma sie to Np w Stockach 1000 gdzie scigaja sie praktycznie motocykle jak z salony po paru modyfikacjach. A motoGP to prototypy. to tak jak bys powiedział ze jakies tam ferrari to to samo z w formule 1. Co do japonskich motocykli, też jestem ich fanem wszczególnosci Kawasaki i uwazam ze nowa ZX10R w niczym nie ustepuje BMW. i japonczycy tez potrafia zrobic swietny motocykl sportowy dopuszczony do ruchu. Ale w 2009roku kiedy to wypsucili S1000RR faktycznie zdeklasowała wszystkich, Elektronika i parametrami. Na ową chwile tylko kawasaki może nadazyc za bmw wzgledem mocy i elektroniki. jak wiadomo aprilia ma elektronike ale jest znacznie słabsza.. A co do sportu to w SBK faktycznie bmw dopiero rozwija projekt swojego motocykla i haslam im w tym pomoze. O motoGP nic nie wiadomo, Suter miał zbudowac motocykl do motoGP z silnikiem od BMW.<br><hr>Ghost<br>Komentatorzy napisał(a):we wszystkim masz rację, dlatego pytam, czemu jeśli seryjna beemka przewyższa japońce, jest teoretycznie słabsza w SBK, a gorsze seryjne japońce np. Yamaha, Honda stanowią teoretycznie lepszą bazę do zbudowania maszyny SBK?
co do ZX10R czuję pewne rozczarowanie, może zapowiedzi medialne były zbyt obiecujące. mówisz japońce są dłużej w SBK, a nie potrafią przenieść cech motocykla klasy SBK na drogowy? nie widzisz tu pewnych sprzeczności? <br><hr>j.k<br>Komentatorzy napisał(a):W SBK nie tyle ma znaczenie sam motocykl jak dobranie pewnych czynników jak Dobranie odpowiedniego kierowcy do motocykla! Cały zespoł mechanicy i nawet ci co robia kawe czy herbate! To ma znaczenie w wyscigacz. Np ostatnio w assen kawasaki bylo na 3 miejscu zaraz po rozpoczeciu i pewnie bylo by lepiej gdyby nie wpierdolila dycha opon po paru okrążeniach! Dobrali złe opony do wyscigu i skonczyl Sykes na 14 miejscu. to ma znaczenie. To samo trapi bmw, maja świetny motocykl ale albo zle trafia z ustawieniami albo za szybko zje opone. i tak to jest. Poczytaj wiele testów porównawczych superbików np na 2011rok. Wszedzie przoduje BMW. Na moje pozytywne zdziwienie Nowa dycha też odstawila innych w tyle. Co cie rozczarowalo w nowym kawasaki? Motocykl jest perfekcyjny? poprostu za wczas go wypuscili i musieli poprawic pare rzeczy, nie ma motocykli idealnych. Aprilia kiedyś szybciej gubiła panewki i korbowody niz jechała a teraz gdy to poprawili wyszedł fajny motocykl. Dalej jest cos dla ciebie nie jasne?<br><hr>Ghost<br>
pozdrawiam<br><hr>j.k
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie poprostu melandri lepiej zgrał sie z całym teamem i motocyklem.. nawet na stronie SBK pisali o tym ze sykes zjebal sprawe przez zle opony.<br><hr>GhostKomentatorzy napisał(a):proste, zapytajcie studenta antropologii dlaczego BMW pokonuje Wielką Czwórkę, choć ja wiem?...w Moto GP BMW cienko, World SB BMW cienko... CHGW! może japończycy znaja polskie przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie"<br><hr>j.k<br>
co do ZX10R czuję pewne rozczarowanie, może zapowiedzi medialne były zbyt obiecujące. mówisz japońce są dłużej w SBK, a nie potrafią przenieść cech motocykla klasy SBK na drogowy? nie widzisz tu pewnych sprzeczności? <br><hr>j.k<br>Komentatorzy napisał(a):W SBK nie tyle ma znaczenie sam motocykl jak dobranie pewnych czynników jak Dobranie odpowiedniego kierowcy do motocykla! Cały zespoł mechanicy i nawet ci co robia kawe czy herbate! To ma znaczenie w wyscigacz. Np ostatnio w assen kawasaki bylo na 3 miejscu zaraz po rozpoczeciu i pewnie bylo by lepiej gdyby nie wpierdolila dycha opon po paru okrążeniach! Dobrali złe opony do wyscigu i skonczyl Sykes na 14 miejscu. to ma znaczenie. To samo trapi bmw, maja świetny motocykl ale albo zle trafia z ustawieniami albo za szybko zje opone. i tak to jest. Poczytaj wiele testów porównawczych superbików np na 2011rok. Wszedzie przoduje BMW. Na moje pozytywne zdziwienie Nowa dycha też odstawila innych w tyle. Co cie rozczarowalo w nowym kawasaki? Motocykl jest perfekcyjny? poprostu za wczas go wypuscili i musieli poprawic pare rzeczy, nie ma motocykli idealnych. Aprilia kiedyś szybciej gubiła panewki i korbowody niz jechała a teraz gdy to poprawili wyszedł fajny motocykl. Dalej jest cos dla ciebie nie jasne?<br><hr>Ghost<br>Komentatorzy napisał(a):hehe jasne, jasne, czyli konkludując (bo idę spać) jak widzę Syksa jak inni mijają go ja furmankę to mam się nie wkurzać jako kibic i użytkownik tej marki, bo jakiś debil źle dobrał opony po trzech dniach prób, a Meladnri myka Haslama bo zaparzyli mu lepszą herbatkę? (żart)
pozdrawiam<br><hr>j.k<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 4 gości