Yamaha R1 Shift light i diagnostic mode - problem
• Strona 1 z 1
Yamaha R1 Shift light i diagnostic mode - problem
Mam problem z ustawieniem shift light w R1 2004. Serwisówka mówi :
1. Przytrzymać "select"
2. Przekręcić kluczyk na ON
3. Dalej trzymać "Select" (około 5 sekund) aż na prawej stronie wyświetlacza pojawią się małe kółeczka symbolizujące jasność wyświetlacza.
Procedura jest bardzo prosta i można ją nawet znaleźć na youtube.
Ale u mnie zaczynają się schody. Po 5 sekundach trzymania guzika nic się nie zmienia, a po 8 sekundach wchodzi do diagnostic mode bo na wyświetlaczu pojawia się napis "diag". Jednakże sam diagnostic mode też nie działa (nie można wejść dalej w ustawienia).
Czy ktoś miał podobny problem?
1. Przytrzymać "select"
2. Przekręcić kluczyk na ON
3. Dalej trzymać "Select" (około 5 sekund) aż na prawej stronie wyświetlacza pojawią się małe kółeczka symbolizujące jasność wyświetlacza.
Procedura jest bardzo prosta i można ją nawet znaleźć na youtube.
Ale u mnie zaczynają się schody. Po 5 sekundach trzymania guzika nic się nie zmienia, a po 8 sekundach wchodzi do diagnostic mode bo na wyświetlaczu pojawia się napis "diag". Jednakże sam diagnostic mode też nie działa (nie można wejść dalej w ustawienia).
Czy ktoś miał podobny problem?
Kawasaki GPZ 500S; ZX-6R '98
Aktualnie R1 2004
Aktualnie R1 2004
- Adam RF 600 R
- Świeżak
a tak własnie nie ma być? Jeżeli byłyby błedy to by zaczęło je sygnalizować albo wywalać ich kody. To tak na moje wygląda. Tzw. self diagnosis jest bardzo uproszczony i opcji tam raczej nie wybierzesz żadnych.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Przemo_rene napisał(a):a tak własnie nie ma być? Jeżeli byłyby błedy to by zaczęło je sygnalizować albo wywalać ich kody. To tak na moje wygląda. Tzw. self diagnosis jest bardzo uproszczony i opcji tam raczej nie wybierzesz żadnych.
Jak coś jest skopane to zapala się lampka kontrolna na liczniku, a po wyłączeniu silnika wyświetlacz podaje kody usterek - tak działa self diagnostic w R1. Diagnostic mode zastępuje komputer diagnostyczny i tam można wpisywać numery aby sprawdzać nastawy poszczególnych czujników itp. Tak pisze w service manual. U mnie to nie działa, ale nie to mnie najbardziej martwi. Ja chcę po prostu nastawić sobie shift light, a ta opcja u mnie też nie działa.
Kawasaki GPZ 500S; ZX-6R '98
Aktualnie R1 2004
Aktualnie R1 2004
- Adam RF 600 R
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 10 gości