Pierwszy cross
• Strona 2 z 2 • 1, 2
wiesz, kwestia wizualna tych szmat ale na początek lepiej uzywki za nie duze pieniądze bo uczysz sie zniszczysz i nie bd szkoda
ja mialem nowe zawisnąlem na kierce jak sie uczylem i nowiutkie spodnie porwalem... ;p wiec bolało troszkę
a co do ochraniaczy
podstawa to buzer, kask i buty
buty mozna dobre za 400 500zł kupic axo boxer,
jakies foxy, gearnea, i cos tam chyba jeszcze jest
to samo z kaskiem shoei, fox, arai, oneal, lazer
buzer dobry 200-300zł thor impact
nakolanniki ok 250zł fox raptor
pas nerkowy nie zapomnij, bardzo wazny pod czasu upadków jest gdyż 3ma twoje kichy i nie bd miał wewnętrzych urazów przez to ok 100 150zł
nałokietniki ? ja nie posiadam ale jak się jeździ na twardych nawierzchniach lepiej miec
i to wszystko
noo i dochodzą szmaty ale to juz kwestia tego co kupisz i za ile od 200zł do 1000
ja mialem nowe zawisnąlem na kierce jak sie uczylem i nowiutkie spodnie porwalem... ;p wiec bolało troszkę
a co do ochraniaczy
podstawa to buzer, kask i buty
buty mozna dobre za 400 500zł kupic axo boxer,
jakies foxy, gearnea, i cos tam chyba jeszcze jest
to samo z kaskiem shoei, fox, arai, oneal, lazer
buzer dobry 200-300zł thor impact
nakolanniki ok 250zł fox raptor
pas nerkowy nie zapomnij, bardzo wazny pod czasu upadków jest gdyż 3ma twoje kichy i nie bd miał wewnętrzych urazów przez to ok 100 150zł
nałokietniki ? ja nie posiadam ale jak się jeździ na twardych nawierzchniach lepiej miec
i to wszystko

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Bostorn - tak się zapytam w sprawie buzera, nie lepiej aby kupić takiego jednoczęściowego obudowanego? np mam na myśli acerbis bomber, wydaje się jednak, że daje lepszą ochronę, a jak z krępowaniem ruchu obu buzerów?
Poza tym widzę, że thor kosztuje 550-650zł a nie 250:), natomiast acerbis ok 230.
Poza tym widzę, że thor kosztuje 550-650zł a nie 250:), natomiast acerbis ok 230.
- magik2208
- Bywalec
bomber acerbis to buzer
thor impact to zbroja
napewno zbroja bardziej krepuje ruchy jak buzer ale on ma pas nerkowy i to jest dobre
ja np mam zbroje ale uciolem sobie te ochraniacze na lokcie i wogole nie czuc ze masz ja na sobie jest jak buzer i jest pas nerkowy:P
a co do tego bombera to jest on najtanszy i slyszalem ze bardzo malo wytrzymaly
thor impact to zbroja
napewno zbroja bardziej krepuje ruchy jak buzer ale on ma pas nerkowy i to jest dobre
ja np mam zbroje ale uciolem sobie te ochraniacze na lokcie i wogole nie czuc ze masz ja na sobie jest jak buzer i jest pas nerkowy:P
a co do tego bombera to jest on najtanszy i slyszalem ze bardzo malo wytrzymaly
- barek253
- Mieszkaniec forum
najtanszy to jest fly
i to jest kawałek papieru ;/ kupiłem myslałem że chociaz troche bedzie działał xd i własciwie duzo ochrony nie daje. ale tak to jest jak sie kupuje przez alledrogo tylko
ale wymieniłem własnie zbroje na buzer bo w zbroi w lecie nie do wytrzymania jazda ;/

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
gdziee?? thor kosztuje 500 600;d
magiku właśnie o takim mowiłem, są lekkie przewiewne nie cisną i są wygodne, a ochrona jest rewelacyjna, sam sprawdzalem
http://allegro.pl/thor-quadrant-buzer-z ... 10825.html posiadam i jestem zadowolony
aaaa moj błąd, pomyliły mi się modele ;d wybacz bardzo
impacty to zbroje a ten co podales to typowy buzer
magiku właśnie o takim mowiłem, są lekkie przewiewne nie cisną i są wygodne, a ochrona jest rewelacyjna, sam sprawdzalem
http://allegro.pl/thor-quadrant-buzer-z ... 10825.html posiadam i jestem zadowolony
aaaa moj błąd, pomyliły mi się modele ;d wybacz bardzo
impacty to zbroje a ten co podales to typowy buzer
-
Bostorn - Moderator
Bartek - no chyba już lepszym pomysłem jest dokupienie pasa niż ucinanie zbroi.
Co do nałokietników to i tak nie uważam tego jednak za obowiącek, lecąc z moto i tak wyciągamy ręce, więc poprzez uderzenie w łokieć jest małe prawdopodobieństwo, że sobie coś zrobi. A co myślicie o tych usztywniaczach na kark? obędzie się w mx czy lepiej jednak mieć?
Co do nałokietników to i tak nie uważam tego jednak za obowiącek, lecąc z moto i tak wyciągamy ręce, więc poprzez uderzenie w łokieć jest małe prawdopodobieństwo, że sobie coś zrobi. A co myślicie o tych usztywniaczach na kark? obędzie się w mx czy lepiej jednak mieć?
- magik2208
- Bywalec
no ten doberman bardzo ciekawy
kuzyn ma acerbis cosmo tez bardzo podobny do tego dobermana tylko tam jest bez ochraniaczy na barki polaczonych tylko sa one osobno zakladane na na barki i lokcie bardzo fajne to jest tylko ta cena z wysylka z zagranicy bo w polsce tego nie ma 700zl
kuzyn ma acerbis cosmo tez bardzo podobny do tego dobermana tylko tam jest bez ochraniaczy na barki polaczonych tylko sa one osobno zakladane na na barki i lokcie bardzo fajne to jest tylko ta cena z wysylka z zagranicy bo w polsce tego nie ma 700zl
- barek253
- Mieszkaniec forum
ja mam nałokietniki i powiem ci że raz mi moze nie tyle że zycie uratowały ale pomogły
i przyoszczędziły bólu
co do ochraniaczy na kark ja sobie odpuszczam gdyz koszt mnie by zjadł ;/ a te takie gąbki wokół szyi za 100 zł są niewygodne i krępują ruchy. a te breace leatt czy jak to sie pisze za 1500 zł... troche przesada z cena. bo wcale to jakos nie wygląda na trwałe nawet. choc na pewno przy jakims upadku moze pomóc nie raz ;/

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
osobiscie wolałbym te brace leatt nie kupowac tylko ta kase przeznaczył bym na lepsze nakolanniki czy lepszy kask
bo nawet patrzac po zawodnikach to nie kazdy w tym jeździ.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
siema
jestem po pierwszych zakupach. przymierzalem chyba ze 20 kaskow w sklepie. wybor padl na Fox V1. nie wiem dlaczego ale najbardziej mi podpasowal i jest bardzo lekki wg. mnie.
kupilem tez buzer FOX R3 (dostalem go 30% taniej z kaskiem) wiec tym sie bardziej kierowalem.
zostaly mi jeszcze buty. skupilem sie na AXO PRIME, tylko ze znowu nie bylo rozmiaru i czekam do piatku.
co o tym myslicie ?
co z goglami ? w jakie lepiej zainwestowac? wybor jest dosc ubogi ...
pozdrawiam
ps. mam nadzieje ze w ten weekend juz cos mocniej pojade w terenie (tzn sproboje pojechac hehehe )
jestem po pierwszych zakupach. przymierzalem chyba ze 20 kaskow w sklepie. wybor padl na Fox V1. nie wiem dlaczego ale najbardziej mi podpasowal i jest bardzo lekki wg. mnie.
kupilem tez buzer FOX R3 (dostalem go 30% taniej z kaskiem) wiec tym sie bardziej kierowalem.
zostaly mi jeszcze buty. skupilem sie na AXO PRIME, tylko ze znowu nie bylo rozmiaru i czekam do piatku.
co o tym myslicie ?
co z goglami ? w jakie lepiej zainwestowac? wybor jest dosc ubogi ...
pozdrawiam
ps. mam nadzieje ze w ten weekend juz cos mocniej pojade w terenie (tzn sproboje pojechac hehehe )
- bartozi
- Świeżak
gogle, aby pasowały kolorystycznie i nie były różowe ;d
kup cos od 120zł i będzie ok
jakie kupisz takie bd dobre
dobre ciuchy, dobry buzer, kask i buty ;d będzie dobre
gratuluję zakupu i oby dzielnie chroniły
kup cos od 120zł i będzie ok
jakie kupisz takie bd dobre
dobre ciuchy, dobry buzer, kask i buty ;d będzie dobre
gratuluję zakupu i oby dzielnie chroniły
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
nie ma co inwestowac w bardzo drogie google. one własciwie nieczym sie nie rózni.a moze te drozsze jakies wytrzymalsze szybki mają i jakies lepsze chłodzenie. ale ja miałem nawet najtansze i na chłodzenie nie narzekałem. a jak o szybke nie dbasz to i super poli karbonowo betonowe ci sie porysują
najlepiej kupic ze zrywkami cos i jeździc ciagle w zrywkach 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2