Jak lÄ…dowac
• Strona 1 z 1
Jak lÄ…dowac
Mam taki problem usypałem se chope jak na początki dośc dobrą poskakałem trochę i tak przy 3 skoku miałem już problem wybiło mi nogi z podnużek i przy lądowaniu nogi miałem na siedzeniu ponieważ do podnużek już nie dosięgłem .
I tu pytanie co robie zle że tak mnie wybija wysoko czy zamała prędkośc czy coś w technice zle robie kumplom się nawet podobało bo ledwo zaczołem tak skakac a już coś tam prubuje wyczyniac ale mi to nie odpowiada bo raz mi się noga zsuneła z siedzienia i był dośc taki poważny wypadek (omało sobie brzucha nie przebiłem podnużkiem).
Po 2 to chciałem się zapytac jak lądowac czy tak żeby oba koła jednocześnie dobiły czy najpierw tył potem przód czy na odwrót jaki sposób będzie najlepszy i najbezpieczniejszy .
I tu pytanie co robie zle że tak mnie wybija wysoko czy zamała prędkośc czy coś w technice zle robie kumplom się nawet podobało bo ledwo zaczołem tak skakac a już coś tam prubuje wyczyniac ale mi to nie odpowiada bo raz mi się noga zsuneła z siedzienia i był dośc taki poważny wypadek (omało sobie brzucha nie przebiłem podnużkiem).
Po 2 to chciałem się zapytac jak lądowac czy tak żeby oba koła jednocześnie dobiły czy najpierw tył potem przód czy na odwrót jaki sposób będzie najlepszy i najbezpieczniejszy .
-
maciejos - Świeżak
jesli wybijasz sie z tej hopki co masz na bikepicsie to nie dziw sie ze tak skaczesz usyp troche dluzsza hopke i zobaczysz ze bedzie o wiele lepiej:) i jak lecisz to nie odpuszczaj ani nie dodawaj gazu bo jesli odpuscisz to kolo przednie Ci spadnie w dol a jesli dodasz do konca to przednie kolo pozniej do gory. Jeszcze wiem ze da rade sterowac hamulcami w powietrzu ale ja z tego nie kozystalem:)
Zdj moich maszyn http://www.bikepics.com/members/pikus910/
- pikus910
- Świeżak
No też tak własnie myślałem ze ta chopa to do dupy jest ale to moja pierwsza jutro biorę się do przerabiania jej i powiększania i zobaczymy co z tego wyjdzie mam nadzieje że będzie o wiele lepiej i dzięki za rade pozdr 

-
maciejos - Świeżak
nie ma problemu po to jest forum:)
zycze milego latania ja jestem wlasnie bez motocykla i poskakac nie moge:/ a w garazu stoi rozebrany mtx 80 znajomego:P to przed rozebraniem troche sie porylo pod domem:D odrazu humor sie polepszyl
zycze milego latania ja jestem wlasnie bez motocykla i poskakac nie moge:/ a w garazu stoi rozebrany mtx 80 znajomego:P to przed rozebraniem troche sie porylo pod domem:D odrazu humor sie polepszyl
- pikus910
- Świeżak
-
SensitivE91 - Świeżak
hehe moja dtka sprzedana:) szukalem enduro i trafiol mi sie tanio derbi gpr podrobilem troche i sprzedalem troche na tym zarobilem i znow czekam na jakies ciekawe oferty a w domu ciezko wytrzymac jak taka piekna pogoda a kumple jezdza to mnie szlak trafia nawet najgorsze mysli mi nachodza zeby kupic sciga 125/50 albo jakiegos odkuzacza cagiva mito jest na allgro ale 300km od domu:/. Jest jeszcze na allegor aprilia rx 50 96rok ale do regeneracji przednie zawieszenie wiec troche sobie ceni i troche dlugo stoi na allegro
- pikus910
- Świeżak
http://www.motox.com.pl/index.php?optio ... 2feb9277a1
Maciejos na tej stronie znajdziesz czego szukasz
Pikus no go good luck
Maciejos na tej stronie znajdziesz czego szukasz

Pikus no go good luck
http://bikepics.com/members/SensitivE91/98xtz750/ | Yamaha XTZ 750
-
SensitivE91 - Świeżak
Dzięki za tą stronę SensitivE91 już mam odp na wszystkie moje pytania:P
Ale myślę że im bardzije będe się w to zagłebiac tym lepiej to poznam bo żadna ksiązka ani film nie przygotuja cię do tego co cię spotka w zyciu:P
Jeszcze raz thx za linka
Ale myślę że im bardzije będe się w to zagłebiac tym lepiej to poznam bo żadna ksiązka ani film nie przygotuja cię do tego co cię spotka w zyciu:P
Jeszcze raz thx za linka
-
maciejos - Świeżak
Funduszy nie ma na odzienie najpierw muszę sobie kask kupic i gaznik a potem za takim czyms się zobaczy zresztą do takiego słabego motopęda nie bede sie ubierac jak na 600 kupie cos mocniejszego to się pomysli
-
maciejos - Świeżak
Po Twoich fotach widzę, że coś tam se skaczesz. Zrób sobie trochę inną tą hopę, bo zawieszenie zaraz stracisz
Lepiej niech będzie z deka większa, ale żebyś miał też odjazd to wtedy amory będą trochę mniej obciążone 

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Właśnie nad nią pracuję ale już nad taką pożądną i tak żeby się leciało dośc wysoko i daleko ale w końcu DT to nie jest fullcross żeby skakac po 10m a też nie chce sobie jej zniszczyc bo chce ją za rok sprzedac i kupic coś do takiej jazdy przystosowanego
-
maciejos - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości